• 9.369.937 stemmen

Stephen Hawking's Grand Design (2012)

Documentaire | Miniserie

Show titel: Stephen Hawking's Grand Design

Genre: Documentaire

Afleveringen: 3

Speelduur: 2 uur en 15 minuten

Ontwikkeld door: Ben Bowie, John Smithson en Susan Winslow

Met: Benedict Cumberbatch (stemrol), Stephen Hawking en Bill Hutchens

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zaterdag 2 juni 2012

Eerst uitgezonden op: Discovery Channel (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Stephen Hawking's Grand Design

Professor Stephen Hawking, de briljante natuurkundige, astronoom en kosmoloog, deelt zijn visie op de meest prangende kwesties van ons universum. Hierbij geeft hij zijn antwoorden op grote vragen als 'Wat is de zin van het leven?' en 'Waarom bestaat ons universum?' Om de diepste geheimen van het universum te openbaren put Hawking uit meer dan veertig jaar intensief onderzoek, alsmede uit recente spraakmakende observaties en doorbraken.

Afleveringen

1. 1. The Meaning of Life

2 juni 2012 (45 minuten)

Stephen Hawking probeert enkele allesomvattende vragen als 'Heeft het leven een betekenis?' en 'Heeft ons bestaan een doel?' te beantwoorden. Onbevreesd verkent Hawking de meest fascinerende gebieden in de wetenschap, op zoek naar de ware aard van onze realiteit. Je zult jezelf nooit meer op dezelfde manier kunnen bekijken.

2. 2. The Key to the Cosmos

9 juni 2012 (45 minuten)

Stephen Hawking stelt de ultieme vragen; 'Waarom bestaat het universum?' en 'Waarom volgt het universum regels en wetten?' Zijn zoektocht naar antwoorden leidt telkens terug naar dat ene principe dat de kern vormt van alles in onze kosmos, namelijk de zogeheten 'snaartheorie'.

3. 3. Did God Create the Universe?

27 september 2012 (45 minuten)

Stephen Hawking deelt zijn persoonlijke mening op wat misschien wel een van de meest controversiële en oudste vragen ooit is; 'Is er een God, en heeft die daadwerkelijk het universum gecreëerd waarin we leven?' Op zoek naar antwoorden, graaft Hawking in het verleden van de mensheid. Van de oude Vikingen tot aan de moderne mens.

avatar van DragQueen

DragQueen

Zowel visueel als inhoudelijk een goed opgezette docu-serie, waarin Stephen Hawking antwoord geeft op de meest prangende vragen van de mensheid. Ik vond het zeer interessant om te zien. De boeiende materie die wordt behandeld, wordt op een hapklare manier aan de kijker voorgeschoteld. 3,5 Ster.