• 9.369.996 stemmen

De Kinderen van Ruinerwold (2021)

Documentaire | 1 seizoen
1 seizoen
3,64 76 stemmen + Mijn stem

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Ontwikkeld door: Jessica Villerius

Release datum: woensdag 24 maart 2021

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

Plot De Kinderen van Ruinerwold

Ruinerwold wordt wereldnieuws als een verborgen boerderij wordt ontdekt, waar jarenlang een gezin in het geheim en ongeregistreerd leeft. De vier oudste kinderen doen eenmalig hun verhaal aan documentairemaker Jessica Villerius. Ze vertellen over hun verborgen bestaan, het geloof van hun vader en het vermeend misbruik binnen het gezin. Maar ze vieren ook voor het eerst een verjaardag, krijgen een ID-bewijs, bezoeken hun vader in de gevangenis en volgen de rechtszaak tegen hem. Een exclusief portret van een gezin waarvan Nederland tot 13 oktober 2019 het bestaan niet wist.

Meningen over De Kinderen van Ruinerwold

avatar van ZAP!

ZAP!

woensdag 31 maart 2021
De Kinderen van Ruinerwold seizoen 1 Het is misschien een beetje rommelig, maar toch (na 2 afl.) is dit op z'n minst interessant, waarbij je van een aantal kinderen zelf de antwoorden krijgt op de vele vragen die er waren. Er komen ook per afl. nieuwe zaken naar voren, zodat echt niet in afl. 1 alle kruit al verschoten is. Ik heb deze Gerrit Jan zelf een aantal keren ontmoet, lang geleden, en een aantal kinderen waren daar soms ook bij, maar dat het ('achter de schermen', zogezegd) zo bont was en nog veel bonter moest worden, dat gaat m'n verstand te boven. Weet ook nog niet of deze vier kinderen al meteen goed konden overzien waar ze aan begonnen toen deze serie werd gemaakt. Hoe dan ook moedig.

Movsin

donderdag 3 juni 2021
De Kinderen van Ruinerwold seizoen 1 Aangrijpend natuurlijk zo'n toestanden en daar doen de oudste kinderen uitvoerig hun meningen en ook hun twijfels over uit de doeken en sommige getuigenissen grijpen je echt naar de keel. Anderzijds vond ik toch dat enkele omstandigheden, zoals de impact van de school en waar de oudere kinderen toen ze het huis verlieten terechtkwamen en hoe ze leefden tot het moment van de aanklacht, niet echt aan bod kwamen. Al bij al een merkwaardige documentaire.