• 9.371.052 stemmen

3,38 16 stemmen + Mijn stem

Status: Beëindigd

Genre: Misdaad / Drama

Oorsprong: Zweden

Ontwikkeld door: Frank Seyberth, Fredrik Ljungberg, Claus Wunn, Sara Askelöf, Johan Fälemark, Johannes Jensen, Ulrika Bokstad en Stefan Baron

Met onder meer: Karin Franz Körlof, Anders Berg en Kajsa Ernst

Oorspronkelijke taal: Zweeds

Release datum: vrijdag 19 maart 2021

Eerst uitgezonden op: Viaplay (Zweden)

• myLum (Lumière) Bekijk via myLum (Lumière)
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Huss

Wanneer Katarina Huss begint aan haar opleiding bij de politie van Göteborg, beseft ze al snel dat het team waarmee ze werkt iets verbergt. Er is algemene ontevredenheid over het leiderschap dat doorgegeven wordt aan Katarina's moeder, die plaatsvervangend hoofd van de politie is. Katarina heeft moeite om geaccepteerd te worden door haar collega’s. Wanneer ze een tijdelijke promotie krijgt, ontstaat er nog meer verdeeldheid tussen haar en haar collega’s. Wat probeert haar team te verbergen? En hoe ver zal ze moeten gaan om echt deel uit te maken van het team?

logo tmdbimage

Seizoenen

Komt er een Huss seizoen 2?

Meningen over Huss

Suitehome

woensdag 26 mei 2021
Huss seizoen 1 Van de serie Irene Huss uit 2007 kan ik me niet alles meer herinneren. Maar zeker S1 vond ik destijds de moeite waard. De vrouwelijke Wallander werd deze speurmoeder van twee tienerdochters genoemd. Nou, dat was iets te veel eer, maar sfeer en tempo hadden wel wat weg van Mankells boeken en serie-icoon. Nu is er de serie Huss. Vernoemd naar een van de dochters van Irene, Katarina (Karin Franz Körlof). In vijf afleveringen van bijna anderhalf uur zien we hoe Katarina haar opleiding start bij de politie in Göteborg. De eerste twee afleveringen zijn prima en laten een vlotte en ambitieuze Huss zien. Jammer genoeg krijgen geen echte band met Katarina; ze is niet extreem likeable en haar keuzes zijn soms onnavolgbaar. Haar moeder, nu gespeeld door Kajsa Ernst, zien we ook terug. De rode draad in het verhaal is een geëscaleerde ontmoeting van politie met betogers tijdens een Eurotop. Hoewel alle afleveringen redelijk in elkaar zitten met een paar aardige plotwendingen, behoort Huss tegelijk ook tot de grote stroom gemiddelde Scandikrimi's waarbij kwantiteit boven kwaliteit gaat. Maar misschien kijk ik ook gewoon te veel series. Vooruit daarom, laat ik m'n waardering afronden naar boven.
avatar van AniSter

AniSter

vrijdag 1 april 2022
Huss seizoen 1 Met pijn en moeite voldoende. In vergelijk met de oude twee seizoenen vond ik dit nieuwe seizoen over dochter Katarina maar matig. Moeder Irene is veranderd in een zuurpruim, deel 1 moest echt op gang komen en de rode draad over het mysterie achter de rellen begon op een gegeven moment behoorlijk te vervelen. Daarbij een politiekorps wat voor de helft uit een stelletje gestoorden bestaat waardoor de eigenlijke misdaadverhalen compleet naar de achtergrond werden gedrukt. Jammer, want er zaten en paar goede verhalen bij. Nee, dit was meer drama dan misdaad.