• 9.370.543 stemmen

Alternatieve titel: The Machinery

Status: Terugkerende show

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Zweden

Ontwikkeld door: Richard Holm, Fredrik Ljungberg, Miira Paasilinna, Jon Petersson, Mats Alders en Max Svahn

Met onder meer: Kristoffer Joner, Julia Schacht en Hanna Alström

Oorspronkelijke taal: Zweeds

Release datum: zondag 24 mei 2020

Eerst uitgezonden op: Viaplay (Zweden)

Plot Maskineriet

Olle Hulten, een doodnormale familieman, wordt na een avond doorzakken dronken wakker op de autoveerboot tussen Sandefjord en Strømstad. Hij herinnert zich niets, maar vindt naast zich in de auto een zak met contant geld, een pistool en een bivakmuts. Het is aan Olle om erachter te komen wat er is gebeurd en waarom, voordat de politie hem inhaalt.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Maskineriet

avatar van AniSter

AniSter

donderdag 29 september 2022
Maskineriet seizoen 1 Ik ben fan van Scandinavische misdaadseries maar zo'n onwaarschijnlijke vertoning als deze had ik tot nu toe nog niet gezien. Een kat en muis spelletje tussen boef Olle en de rechercheur Nina met de uiteindelijk persoonlijke vete tegen hem. Het beeld wat hier aan de politie wordt gegeven is wel héél belabberd. Zelden zo'n bende sukkels gezien. Los van dat is het hoofdverhaal, waar het eigenlijk om draait, wel goed in elkaar gezet. In z'n geheel kom ik toch niet verder dan 3*.
avatar van Phantasm

Phantasm

zondag 4 juli 2021
Maskineriet seizoen 1 Leuke serie die het bekijken waard is.

ard

vrijdag 30 december 2022
Maskineriet seizoen 1 Wat een enorme slechte onwerkelijke serie. Slecht acteerwerk en een werkelijk dramatisch slecht einde. Zond van mijn tijd.