• 9.378.272 stemmen

Maskineriet - Seizoen 2 (2022)

Alternatieve titel: The Machinery

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 24 minuten

Ontwikkeld door: Richard Holm, Fredrik Ljungberg, Miira Paasilinna, Jon Petersson, Mats Alders en Max Svahn

Met: Kristoffer Joner, Julia Schacht en Hanna Alström

Oorsprong: Zweden

Datum van release: zondag 15 mei 2022

Eerst uitgezonden op: Viaplay (Zweden)

Plot Maskineriet

Olle Hulten, een doodnormale familieman, wordt na een avond doorzakken dronken wakker op de autoveerboot tussen Sandefjord en Strømstad. Hij herinnert zich niets, maar vindt naast zich in de auto een zak met contant geld, een pistool en een bivakmuts. Het is aan Olle om erachter te komen wat er is gebeurd en waarom, voordat de politie hem inhaalt.

Afleveringen Seizoen 2 (2022)

1. 1. Gissel

6. 6. Et Nytt Liv

15 mei 2022 (48 minuten)

avatar van AniSter

AniSter

Ondanks dat het onwaarschijnlijkheidsgehalte nóg hoger ligt dan seizoen 1, en dat begon al direct in de eerste aflevering van dit tweede seizoen, geef ik toch een iets hogere waardering vanwege het mooi bedachte slot. Dat was een redelijke verrassing. Het geheel keek iets prettiger weg vanwege de lengte, die het iets minder langdradig maakte. Een scene was wel heel amateuristisch: het ongeluk met de politieauto bij de ontsnapping van Monica. De cast was weer prima met aparte Nina als topper. En Monica kan zomaar voor een derde seizoen zorgen.

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik vond deze een stuk beter dan seizoen 1, was ook veel spannender. Ik had een d.v.d box met 6 afleveringen, waar zijn die andere 2 afleveringen, beetje vreemd allemaal.