• 9.109.881 stemmen

Alternatieve titel: Honour

Status: Terugkerende show

Genre: Drama / Misdaad

Oorsprong: Zweden

Ontwikkeld door: Sofia Helin, Alexandra Rapaport, Anja Lundqvist en Julia Dufvenius

Met onder meer: Julia Dufvenius, Anja Lundqvist en Alexandra Rapaport

Oorspronkelijke taal: Zweeds

Release datum: vrijdag 30 augustus 2019

Eerst uitgezonden op: Viaplay (Zweden)

• Viaplay Bekijk via Viaplay
  • myLum (Lumière) Bekijk via myLum (Lumière)
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Heder

Heder is de naam van een advocatenkantoor onder leiding van vier vrouwelijke partners en tevens oude vriendinnen. Ze hebben als missie om op te komen voor vrouwen die slachtoffer zijn geworden van geweld. Op een gegeven moment worden de vier hardwerkende advocaten elk op een andere manier gecontacteerd door een onbekende persoon en krijgen ze te maken met onverklaarbare en angstaanjagende gebeurtenissen. Het lijkt erop dat de bedreigingen afkomstig zijn van een krachtige bron uit de criminele onderwereld.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Seizoenen

Komt er een Heder seizoen 4?

Meningen over Heder

Suitehome

dinsdag 16 juni 2020
Heder seizoen 1 Redelijk spannende Zweedse serie over een door vier vrouwen gerund advocatenkantoor, met als specialiteit het bijstaan van slachtoffers in verkrachtingszaken. Naar een idee van Sofia Helin, die deze serie mede produceerde. Een mix van Stieg Larsson's Millenium, Charlie's Angels en Sex and the City (eerste afleveringen). De finale valt wat tegen maar het tempo is prima, het acteerwerk uitstekend, de karakters redelijk goed uitgewerkt en het scenario biedt voldoende verrassingen.
avatar van AniSter

AniSter

vrijdag 14 oktober 2022
Heder seizoen 1 Prima serie waarvan ik inmiddels 3 seizoenen heb gezien, waarbij ik seizoen 3 nog iets hoger waardeer dan de eerste twee, namelijk met 4*. Prima geacteerde serie met een uitstekende cast, bekend uit diverse Scandinavische misdaadseries. De plots van de 3 seizoenen lopen in elkaar over en het is aan te bevelen om alles te zien. Dat neemt niet weg dat ieder seizoen wel een soort van einde heeft, hier is duidelijk het minste tijd aan besteed en echt afgerond is het allemaal niet, maar dat er ook nog genoeg open lijntjes zijn die een volgend seizoen mogelijk maken. Wat dat betreft is de cliffhanger van seizoen 3 wel de ergste. Over het geheel genomen een boeiende af en toe spannende en goed in elkaar gezette serie.