• 9.369.601 stemmen

Ontwikkeld door: Young-woo Jang en Hyun Ki Yoon

Met onder meer: Hyun Bin, Son Ye-jin en Seo Ji-hye

Oorspronkelijke taal: Koreaans

Release datum: zaterdag 14 december 2019

Eerst uitgezonden op: tvN (Zuid-Korea)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Sa-rang-eui Bul-sa-chak

De Zuid-Koreaanse Yoon Se Ri is een prachtige erfgename en een toonaangevende zakenvrouw in de mode. Wanneer ze aan het paragliden is vanuit Seoul steekt plotseling een tornado op die haar uit haar koers brengt. Ze komt terecht in een bos in een gebied in Noord-Korea dat verboden is voor Zuid-Koreanen. Daar ontmoet ze de Noord-Koreaanse militaire officier Ri Jung Hyuk die haar helpt onder te duiken en haar wil helpen om in het geheim terug te keren naar Zuid-Korea. Na verloop van tijd worden ze verliefd, ondanks de verdeeldheid en het geschil tussen hun landen.

Acteurs en Actrices

Na Wol-Sook

Meningen over Sa-rang-eui Bul-sa-chak

T.O.

maandag 20 maart 2023
Sa-rang-eui Bul-sa-chak seizoen 1 Ik heb ook eens een keer een K-drama geprobeerd. Het vooroordeel dat ik over die series had - een glad, commercieel en soapy geheel - is wel behoorlijk uitgekomen. Aan de product placement en de gladgestreken gezichten is het lastig wennen. Maar de productiekwaliteit is meer dan prima, daarmee komt het eerder in de buurt van de betere Koreaanse films. Son Ye-jin is daarnaast een charismatische en goed spelende hoofdrolspeelster, haar tegenspeler Hyun Bin vind ik daarentegen te houterig. De eerste helft van de serie is wat mij betreft het leukste. Noord-Korea wordt weliswaar wat naïef neergezet, maar biedt wel veel leuke details en eigenaardigheden over het land, op hoog en laag niveau. Het tweede gedeelte, waarbij de Noorderlingen naar het Zuiden trekken, drijft wat meer op humor maar is toch vaak iets te flauw. De serie duurt overigens wel echt véél te lang voor een seizoen, meer dan twintig uur is iets teveel van het goede.
avatar van stinissen

stinissen

• 12024 stemmen
maandag 13 april 2020
Sa-rang-eui Bul-sa-chak seizoen 1 In Korea een super hit ik vond het wel vermakelijk.