• 9.369.485 stemmen

El Dragón (2019-2020)

2 seizoenen
3,03 19 stemmen + Mijn stem

Alternatieve titels: El Dragón: Return of a Warrior / El Dragón: El Regreso de un Guerrero

Status: Terugkerende show

Genre: Actie / Avontuur

Oorsprong: Mexico

Ontwikkeld door: Arturo Pérez-Reverte

Met onder meer: Sebastián Rulli, Renata Notni en Roberto Mateos

Oorspronkelijke taal: Spaans

Release datum: maandag 30 september 2019

Eerst uitgezonden op: Univision (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot El Dragón

Miguel Garza heeft de afgelopen 20 jaar in Japan doorgebracht, na de moord op zijn ouders toen hij nog klein was. Nu is hij een groot financier en meester in de vechtsport. Hij keert terug vanuit Tokio naar zijn geboorteland Mexico om zijn grootvader op te volgen als baas van een kartel waar hij te maken krijgt met twee rivalen.

Meningen over El Dragón

avatar van CocoNutz_IV

CocoNutz_IV

zondag 21 maart 2021
El Dragón seizoen 1 Persoonlijk heb ik enorm genoten van deze serie. Per toeval kwam ik deze tegen op Netflix en het verhaal had mijn aandacht. Ik besloot het een kans te geven en de eerste aflevering zorgde er al voor dat ik deze serie verder wilde kijken. Voor ik het wist had ik alle afleveringen gezien. De familie Garza bezit een drugsimperium in Mexico welke gerund wordt door een grootvader. Omdat hij wat ouder wordt, moet er een opvolger worden aangewezen. Zijn zoon is overleden en zijn kleinzoon woont in Japan. Hij is bij uitstek de aangewezen persoon. De serie volgt met name het verhaal van deze kleinzoon Miguel. De serie bevat alle elementen die ik graag terug zie in een serie. Liefde, drama, actie en bovenal een goed verhaal en alles kabbelt voort op een goed tempo. Het mooie vind ik dat de serie verschillende personages belicht en iedereen een eigen verhaal heeft. Het is de kunst om al deze verhalen in elkaar te laten smelten en dat heeft de regisseur geweldig gedaan. Natuurlijk schort het ook op onderdelen. Zo wordt er bijvoorbeeld Mexicaans gesproken in Japan. En zo zijn er nog wel meer dingen waar je je vraagtekens bij kan zetten. Maar goed, het mag de pret niet drukken. Ik zou het zeker aan een ieder aanraden om het minimaal een kans te geven als bovenstaande ingrediënten je ook aanspreken en je bereid bent om de minder realistische gebeurtenissen voor lief te nemen. 5*

martika

woensdag 1 september 2021
El Dragón seizoen 1 Ben het helemaal met bovenstaande mening eens. Prima serie, spannend, romantisch en toch een prima verhaal

fred1946

woensdag 10 februari 2021
El Dragón seizoen 1 Slechtste serie ooit gezien. Beknopt samen gevat: Slecht geacteerd in elke 5 minuten een andere land of het ging om een andere persoon kreeg het gevoel word niks afgemaakt springplank idee. Amateuristisch leek wel een toneelstuk. Heb tot episode 20 gekeken maar dat was het ook wel. Heb wel veel beteren serie of films uit Spanje gezien. Spaanse bagger.