• 9.198.455 stemmen

Ontwikkeld door: Bill Anderson en Walt Disney

Met onder meer: Guy Williams, Gene Sheldon en Henry Calvin

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: 10 oktober 1957

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Zorro

Don Diego de la Vega wordt tijdens zijn studie in Spanje teruggeroepen door zijn vader Don Alejandro naar Los Angeles. De stad wordt geterroriseerd door corrupte politici en soldaten. Als zijn alter ego 'Zorro' strijdt hij tegen alles wat slecht is. Dit doet hij samen met zijn trouwe hulpje Bernardo en zijn paard Tornado.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Seizoenen

Komt er een Zorro seizoen 3?

Meningen over Zorro

avatar van Dievegge

Dievegge

zaterdag 24 september 2022
Zorro seizoen 1 Al die superhelden van tegenwoordig vervallen in het niets in vergelijking met Zorro. Eerst was het een avonturenroman, dan een stripreeks, dan een film, en dan een tv-serie. Guy Williams was ideaal voor de rol. Hij had het voorkomen van een Latijnse gentilhombre en de nodige behendigheid. Zorro is sluw als een vos (el zorro) en onverslaanbaar in het schermen. Dit gaat terug op de populaire swashbucklers van vóór 1940. Z’n paard Tornado is razendsnel. Z'n ware identiteit komt niet aan het licht, hoewel het eigenlijk overduidelijk is. Het speelt zich af in de jaren 1820 in Los Angeles, toen Californië nog een Spaanse kolonie was. Zorro is de held die opkomt voor het onderdrukte volk. De Katholieke Kerk staat aan de goede kant. Monastario is de stereotiepe, lompe slechterik. Sergeant Garcia zorgt voor een komische noot. De gebarentaal van Bernardo voegt iets visueels toe, net als de hacienda en de Z van Zorro. Er waren veel buitenopnames en goed geënsceneerde gevechten en ontsnappingen. De reeks was in zwart-wit, maar werd later ook ingekleurd. Het is begrijpelijk dat dit destijds heel wat jongeren aan de buis gekluisterd hield, om nog te zwijgen van de vele imitaties en parodieën.
avatar van Shaky

Shaky

woensdag 12 december 2018
Zorro seizoen 1 Wat een geweldige serie vond ik dit vroeger. Ik meen dat dit op een Belgische zender werd uitgezonden in mijn jeugd. Mijn vader, broertje en ik zaten altijd voor de buis als dit op televisie kwam. Guy Williams is fantastisch als de charmante maar ook stoere Zorro en Henry Calvin als Sergeant García was ook zeker één van mijn favoriete personages. Jeugdsentiment dit.