• 9.375.336 stemmen

Il Commissario Montalbano (1999-2021)

15 seizoenen

Ontwikkeld door: Andrea Camilleri

Met onder meer: Luca Zingaretti, Peppino Mazzotta en Cesare Bocci

Oorspronkelijke taal: Italiaans

Release datum: donderdag 6 mei 1999

Eerst uitgezonden op: Rai 1 (Italië)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Il Commissario Montalbano

De koppige en melancholische commissaris Montalbano is een vrij norse man van veertig met een passie voor de verrukkelijke Siciliaanse keuken. In de grote traditie van detectives zoals Maigret en Martin Beck heeft ook hij eigenzinnige onderzoeksmethodes. Op Sicilië zijn politieke afrekeningen, maffiapraktijken, verhitte discussies, moord en lekker eten, vaste waarden in het speurwerk van detective Montalbano. Hij komt dan ook geregeld in de nodige lastige situaties terecht terwijl hij zaken probeert op te lossen.

Acteurs en Actrices

Meningen over Il Commissario Montalbano

avatar van AniSter

AniSter

zaterdag 25 mei 2024
Il Commissario Montalbano seizoen 1 Mijn mening betreft alle 15 seizoenen. Hele leuke serie die het vooral moet hebben van de fantastische omgeving, de heerlijke Italiaanse sfeer, enkele karakteristieke rollen en de mooie soundtrack. Qua plots wisselt het nogal. Soms complex ten gevolgen van de vele Italiaanse namen, waardoor je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Maar er zitten ook geniaal in elkaar gezette verhalen bij. Helaas ook een paar met een minder goed uitgewerkt einde. Echt spannend wordt het nooit, maar af en toe wel romantisch; Montalbano en Mimi, een van zijn collega's, zijn namelijk stevige rokkenjagers. Humor is een terugkerend onderdeel, vooral Catarella en "zijn deur" spannen de kroon hierin. Jammer dat ze voor Lyvia 3 actrices nodig hadden. Dat viel iets teveel op. Al met al een heel prettige serie om te bekijken. De echte fans kunnen zelfs in Montalbano's huis uit deze serie overnachten: Home - La casa di Montalbano