• 9.369.673 stemmen

Katrina: Come Hell and High Water (2025)

Documentaire | Miniserie

Show titel: Katrina: Come Hell and High Water

Genre: Documentaire

Afleveringen: 3

Speelduur: 3 uur en 32 minuten

Ontwikkeld door: Alisa Payne

Datum van release: woensdag 27 augustus 2025

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Katrina: Come Hell and High Water

Dit is het verhaal van een wrede kustorkaan die catastrofaal werd door menselijke fouten en verwaarlozing. In de loop van drie aangrijpende en emotionele afleveringen vertellen de inwoners van New Orleans over hun verleden, prijzen ze hun heden en kijken ze vooruit naar wat zij en hun geliefde stad 20 jaar later hebben overleefd en zijn geworden.

Afleveringen

1. 1. We Gonna Ride It Out Like We Always Do

27 augustus 2025 (1 uur en 02 minuten)

Wanneer Katrina nadert, kondigen ambtenaren een vrijwillig evacuatiebevel af. Enkele uren voordat Katrina aan land komt, wordt dit verplicht. Duizenden kunnen geen kant op.

2. 2. Shelter of Last Resort

27 augustus 2025 (1 uur en 02 minuten)

Overlevenden trotseren vreselijke omstandigheden als zij dagenlang in overstromingswater of tegen hun wil in de Superdome vastzitten zonder hulp van de federale overheid.

3. 3. God Takes Care of Fools and Babies

27 augustus 2025 (1 uur en 28 minuten)

Voormalige en huidige inwoners van New Orleans staan stil bij degenen die ze verloren tijdens de storm en de voortdurende impact op de cultuur en de gemeenschappen van de stad.

avatar van charmie

charmie

En altijd weer zijn het de zwaksten in de samenleving die het slachtoffer zijn en de dupe worden van dit soort 'gebeurtenissen'. Met lege handen achtergebleven in hun armoedige leefomstandigheden en in de steek gelaten door de overheid. Een ongemakkelijke waarheid, vormgegeven in deze indrukwekkende driedelige serie. Een beschamende kijkervaring waarvan schijnbaar nog niemand hier de moeite heeft genomen om die onder ogen te krijgen.

Jammer van de 3de en langste episode, want ondanks dat deze heel erg Spike Lee was miste hij ook heel erg focus.

Dat was jammer want het was teveel contrast met de echt documentaire en indrukwekkende 1ste twee episodes.