• 9.370.308 stemmen

Billy Joel: And So It Goes (2025)

Documentaire | Miniserie

Show titel: Billy Joel: And So It Goes

Genre: Documentaire

Afleveringen: 2

Speelduur: 4 uur en 51 minuten

Ontwikkeld door: Tom Hanks, Gary Goetzman, Todd Milliner, Sean Hayes en Steven Cohen

Met: Billy Joel

Datum van release: vrijdag 18 juli 2025

Eerst uitgezonden op: HBO Max (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk miniserie via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Billy Joel: And So It Goes

Billy Joel: And So It Goes is een uitgebreid portret van Billy Joel, de zesvoudig Grammy-winnende Rock & Roll Hall of Famer uit Long Island, New York. Met ongekende toegang tot nooit eerder vertoonde optredens, homemovies en persoonlijke foto's. Samen met intieme één-op-één interviews, verkent de documentaire het leven en werk van de singer/songwriter wiens muziek niet alleen stand heeft gehouden, maar ook generaties lang is gegroeid.

Afleveringen

1. 1. Part One

18 juli 2025 (2 uur en 27 minuten)

2. 2. Part Two

25 juli 2025 (2 uur en 24 minuten)

Ik ben op zich niet meteen de grootste Joel fan, maar dit is echt een monumentale documentaire. Al schrok ik even van de 5 uur speeltijd.

Elke grote artiest zou zoiets verdienen.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2056 berichten

Wat een prachtige docu, zo zou elke documentaire over artiesten moeten zijn; helemaal eerlijk en een volledig verhaal. Veel archiefmateriaal, heerlijke songs en mooie, emotionele verhalen, zelfs van Billy's dochter, drie ex-vrouwen en huidige partner.

Ook ik noem me geen fan van Billy Joel, maar ik ben wel een liefhebber van zijn diverse muziek. Ik herinner me dat ik als jochie We Didn't Start The Fire fonetisch opschreef en dus in rap tempo mee kon zingen (en nog). Ook The River of Dreams van begin jaren 90 vond ik een enorme topper. Gek genoeg ben ik later zijn eerdere werk pas gaan waarderen. Het is mooi hoe deze docu alle albums chronologisch langs gaat en vertelt hoe zijn nummers tot stand zijn gekomen en haast allemaal 'uit het leven gegrepen' zijn.

avatar van james_cameron

Uitstekende, zij het soms nogal uitputtende, tweedelige documentaire over leven en carrière van zanger/ muzikant Billy Joel. Zoals zo vaak het geval is is het eerste deel interessanter dan het tweede, mede omdat er na 1990 weinig productiefs meer uit Joel's handen is gekomen. Veel mooie en oprechte verhalen gelukkig van de beste man zelf en er zijn leuke interviews met collega-muzikanten en bewonderaars. Maar vijf uur is wel aan de te lange kant; tegen het einde is de rek er behoorlijk uit.