• 9.369.869 stemmen

Ontwikkeld door: Hans Rosenfeldt

Met onder meer: Anna Friel, Ray Panthaki en Nicholas Pinnock

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: maandag 4 april 2016

Eerst uitgezonden op: ITV (Verenigd Koninkrijk)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Marcella

Marcella Backland keert terug naar de Metropolitan moordzaken afdeling, na een twaalfjarige carrière-stop. Marcella is een rechercheur ergens achterin de dertig die haar glansrijke baan opgaf om te trouwen en haar leven te wijden aan een gezin. Maar na het abrupte einde van haar huwelijk, met de liefde van haar leven Jason, en de vervreemding van haar dertienjarige dochter en tienjarige zoon, gaat Marcella weer aan het werk, terwijl ze probeert te begrijpen wat er nu gebeurt in haar leven.

Seizoenen

Komt er een Marcella seizoen 4?

Acteurs en Actrices

Meningen over Marcella

avatar van david bohm

david bohm

zaterdag 4 juli 2020
Marcella seizoen 1 Toffe whodunit met een interessante protagonist. Rest van de personages steken daar bleekjes bij af. Gelukkig is er ook nog het moordmysterie. Veel zijplotjes maar desondanks is de serie niet gaan zwalken. Anna Friel speelt beresterk. Aanrader als je van detectives houdt.
avatar van Bottleneck

Bottleneck

maandag 26 december 2016
Marcella seizoen 1
3 2 1 cut schreef:
Ergens ook een serie die de blauwdruk heeft van een Scandinavische serie.
Niet gek gedacht; het komt van dezelfde schrijver als van Bron Prima serie met inderdaad lekker duistere muziek, zoals de openingstrack van The Bug. De vaart zit er goed in en het is redelijk mysterieus (plot en sfeer). Vooral de eerste afleveringen zijn sterk. Richting het einde vond ik het wat minder worden. Iets te veel van het goede naar mijn smaak; de ontwikkelingen, het aantal verdachten en het raadselachtige gedrag van Marcella als de (uiteraard...) gemankeerde rechercheur. Die toestanden van haar zijn wel leuk verfilmd, en desondanks is het een goede crime-thriller die geen moment verveelt.