menu
Mijn Series +

De Dag - Seizoen 1 (2018)

mijn stem
4,07 (73)
73 stemmen

Belgiƫ
Drama

ontwikkeld door Jonas Geirnaert en Julie Mahieu
met Sofie Decleir, Titus de Voogdt en Maaike Neuville

Een kleine stad wordt opgeschrikt door een uit de hand gelopen bankoverval. Een dag lang ontspint zich een uitermate spannend en verrassend kat-en-muisspel tussen politie en gijzelnemers. Zowel de politie en haar onderhandelaars, journalisten en ongeruste familieleden ervaren de gijzeling op hun eigen manier en beleven deze dag net iets anders.

 1. Aflevering 1
 2. Aflevering 2
 3. Aflevering 3
 4. Aflevering 4
 5. Aflevering 5
 6. Aflevering 6
 7. Aflevering 7
 8. Aflevering 8
 9. Aflevering 9
 10. Aflevering 10
 11. Aflevering 11
 12. Aflevering 12

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=4ieoXDL48U4

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat TvMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe TvMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van JTV-kijker
4,5
De eerste 4 afleveringen gezien. Tot nu toe zeker de moeite! Ik had ergens gelezen om de afleveringen per 2 te bekijken en dat lijkt mij ook de beste methode.

avatar van Esteban
4,0
In Jonas Geirnaert geloof ik, zéér benieuwd! Helaas geen Telenet-klant, dus ik zal nog geduld moeten hebben.

avatar van JorisTVmeter
5,0
Beste serie van het jaar dat ik tot nu toe gezien heb! Een aanrader.

avatar van AOVV
4,5
Deze reeks kunnen bekijken dankzij een maandje gratis Play More, en daar heb ik geen spijt van. De Dag is een meer dan uitstekende thrillerserie die voornamelijk uit de koker van het koppel Geirnaert / Mahieu komt, en als je die twee (maar toch vooral de eerste) kent, zou je dit niet verwachten.

Ik had er vooraf nochtans niet het volste vertrouwen in, maar dat bleek geheel onterecht. De spanning was te snijden van de openingsscène tot het slot, het format wist ook te begeesteren. Een groot succes dus, wat mij betreft. Ook het acteerwerk is erg goed, met een sleutelrol voor rasactrice Maaike Neuville. Zij heeft een erg herkenbare speelstijl, maar tegelijk authentiek.

Over de plot ga ik vooral niet uitweiden, de eerste post in deze thread is een ideale tip om het te bekijken, zo heb ik het ook gedaan.

4,5 sterren

avatar van Esteban
4,0
Hoopgevend! Ik moet helaas wachten tot een reguliere zender deze op 't programma staan heeft.

avatar van AOVV
4,5
VIER zal deze reeks wellicht in het najaar uitzenden (althans: toch zeker dit jaar). Nog even geduld, dus. ?

avatar van Dorstigjimmyke
4,0
Het wordt met de aflevering sterker.

avatar van JorisTVmeter
5,0
Officieel bevestigd: De Dag, later dit najaar bij VIER.

avatar van Esteban
4,0
Goody!

avatar van Esteban
4,0
Grmbl. Toch even gevloekt. Gisteren kreeg "De Dag" een binge-vertoning in de bioscoop op het Filmfestival van Oostende. De hele reeks. 'k Had 2 plaatsen gewonnen, VIP behandeling inclusief goodiebag en van 's morgens tot 's avonds drank en versnaperingen. Balen, balen, balen dat ik onmogelijk kon. Ah, goed, we zien het dan wel op VIER dit najaar.

avatar van Esteban
4,0
Vanaf donderdag 10 januari wekelijks op VIER, twee afleveringen na elkaar.

avatar van Dorstigjimmyke
4,0
Deze ga ik misschien nog eens opnieuw kijken. Het merendeel herinner ik mij nog, maar ik heb hier en daar een aflevering gekeken met een drankje op. Wat mij wel is bijgebleven is het feit dat de casting uitstekend was. De juiste acteur voor de juiste rol.

avatar van theo79
4,0
Deze serie de afgelopen dagen er maar eens even doorheen gejaagt. Wat maken die Belgen soms extreem goede series. Goede spannende serie met af en toe geniale momenten.

avatar van Dorstigjimmyke
4,0
Vandaag start deze serie op vier

avatar van Fletskrien
5,0
De eerste twee afleveringen waren ongezien sterk. Kan niet wachten om de rest te zien.

4,5
Wat een goede serie, zeg. Ik had de eerste 3 afleveringen het gevoel dat dit een 'standaard bankoverval' verhaal zou worden, maar niets is minder waar. De zuiderburen hebben wederom een fantastisch stuk afgeleverd. Daar kunnen we hier in Nederland heel veel van leren.

avatar van arevee
5,0
Vind het voorlopig na zes van de twaalf afleveringen absoluut sterk. Kan zo mee me het betere europese werk, heel goed op bijna elk vlak.

avatar van Esteban
4,0
Momenteel in de helft en toch wel onder de indruk. Geniaal opzet met de duo-afleveringen, twist na twist en altijd geloofwaardig. Ik kan wel enkele internationale reeksen in het genre bedenken die hier een puntje kunnen aan zuigen. Benieuwd of ze dit niveau de hele reeks vol kunnen houden.

avatar van arevee
5,0
Wacht maar af dan Esteban, de twee afleveringen van vorige week waren imo nog beter dan de eerste helft van de afleveringen en die vond ik ook al erg geslaagd. Voor mij is het niveau iig alleen maar omhoog gegaan en ik ben echt benieuwd naar de laatste twee van deze week.

avatar van Esteban
4,0
'k Hoop het. Mijn beste vriend, we zijn het doorgaans erg eens wat film en TV betreft, was ook grote fan tijdens 't kijken. Hij zag de reeks vorig jaar en vond het geheel onverwacht plots in elkaar zakken tijdens de finale episodes. Ditmaal wil ik het dus gerust oneens zijn met hem.

avatar van Fletskrien
5,0
Ik weet dat ik dit maar één keer kan zeggen, maar toch zeg ik het: dit is het beste wat de Vlaamse televisie al heeft voortgebracht.

Simpelweg is dit een reeks die mij vanaf seconde één in zijn greep hield en mij pas bij het allerlaatste beeld losliet. Dat Jonas Geirnaert deze reeks gepend heeft, samen met zijn wederhelft Julie Mahieu, wil echter niet zeggen dat het er lollig aan toegaat. De liefhebber van de Neveneffecten ontdekt hier en daar verborgen grapjes, maar daarbuiten is het bittere ernst: er worden mensen gegijzeld in een bank, en alles komt in het teken daarvan te staan. Dat de oneven afleveringen verteld worden vanuit het perspectief van de politie, en de even vanuit de mensen binnen in de bank, zorgt voor een nagelbijtende spanning.

Een high concept-reeks als deze dreigt de personages al eens uit het oog te verliezen (denk in het verleden maar aan Cordon), maar dat is hier zeker niet het geval. Daarin speelt natuurlijk de verrassende cast een essentiële rol. Te vaak zien we in Vlaanderen dezelfde gezichten opduiken op het kleine scherm. Niets daarvan hier: zo verlaten de acteurs die de drie onderhandelaars spelen maar zelden het theater, maar hier laten ze zien dat ze ook een tv-reeks kunnen dragen. En acteurs die wel vertrouwde gezichten zijn, spelen hier eens compleet andere personages dan gewoonlijk, wat buitengewoon verfrissend werkt.

Na aflevering acht dreigt alles plots in elkaar te zakken, maar dan gebeurt er toch weer iets dat de spanning opnieuw opdrijft. De Dag heeft een scenario om een moord voor te plegen, maar wordt ook op een fenomenale manier uitgewerkt. Stiekem heb ik zin om de hele rit alweer opnieuw af te leggen.

avatar van arevee
5,0
Ik verhoog mezelf ook naar het maximum van vijf sterren, fantastisch goed, wereldklasse.

avatar van Pinguin#13
4,5
Zondermeer top.
Intriges die soms wat té goed zijn, maar nu ben ik een zeurpiet.
Vooral uitstekende casting, eens een keertje niet de usual suspects, en spannend zonder te sensatiebelust te willen zijn. Zelfs als er eens een keertje iemand de keel overgesneden wordt, dan wordt dit zonder te veel poespas in beeld gebracht, in lijn met heel de film. Ook allemaal stuk voor stuk karakters waarin je gelooft. Nergens overacting. Strak geschreven, strak geregisseerd. En ook geen koude douche, sisser of over-the-top finale op het einde, waar veel thrillerseries wel onder lijden.
Wat een schril contrast met 'Over water'.

avatar van Esteban
4,0
Van zodra de kans zich voordoet, moet ik die dubbele finale zien. Het is momenteel een kunst om spoilers te ontwijken op 't internet. Moet wel gezegd dat de zogenaamde twists en gebeurtenissen in aflevering 10 mij niet helemaal konden bekoren. Plots lijkt dit qua plot en onwaarschijnlijkheid op andere genregenoten. Hopelijk loopt het tot dan toe uitstekende DE DAG niet in die val en trekken de 2 laatste uren dat weer recht.

avatar van Esteban
4,0
En die 2 laatste uren hebben het ook recht getrokken. Dit is met grote voorsprong de beste Vlaamse serie die ik binnen dit genre gezien heb. Eén minpuntje? Ik had graag nog wat meer kunnen meeleven met de twee personages op de poster, dat bleef een beetje vlak, ook binnen dit opzet. Enfin, Kabouter Wesley mag wat mij betreft nog eens een serie maken, als hij nog een tweede idee van 't zelfde niveau kan bedenken en uitwerken.

avatar van Kronos
3,5
Het is zeker een spannend en knap scenario, helaas al te ongeloofwaardig soms. Nog een minpunt is dat de personages erg vlak blijven. De ene heeft zijn vriendje verloren, de ander haar vader ligt op sterven, dan is er nog eentje die erg wreed kan zijn als ze haar zin niet krijgt, een onderhandelaar die lijdt onder een fout uit het verleden en een flik met een journaliste als ex-lief enz... Aangrijpend wordt dat nergens. Dat dit de beste Vlaamse serie ooit zou zijn vind ik dan ook fel overdreven.

avatar van arevee
5,0
Ieder het zijne, ongeloofwaardig vond ik het persoonlijk zelden.

Die Elias was toch meer dan enkel wat jij zegt? Dat was een verwarde kerel die verteerd wordt door schuldgevoel, gebruikt wordt door een psychopate, denkt dat hij alles onder controle heeft maar steeds verder en verder de zaken uit zijn handen ziet glippen? Iemand die dan ook nog wraak wou op de verkeerde mensen en dat pas behoorlijk laat beseft? Vond dat echt wel een personage met inhoud.

Vos was voor mij ook een heel erg leuk personage, bleef altijd heel menselijk (scènes met de onderhandelaars sowieso t beste uit de reeks imo), en heeft zo nu en dan wat problemen om privé en werk te scheiden of net te combineren. Is iemand die worstelt met levensechte problemen en tegelijkertijd professioneel genoeg probeert te zijn om die problemen niet te laten invloed hebben op haar werk. Enige wat ik daar misschien iets minder vond was dat ze zoals heel vaak in (politie)series véél te vaak alleen op onderzoek uitgaat, zeker in zo'n zaken gebeurt dat in realiteit uiterst zelden.

En dan Freya? Wat een personage, hoe vaak die mij totaal verrast heeft. Hoe Die dan de grote psychopate blijkt te zijn die haar eigen broer laat vermoorden (door eerst zijn celgenoot suf te neuken en te manipuleren) omdat ze het bedrijf niet zou krijgen, hoe die staalhard kan blijven liegen en er lange tijd lijkt mee weg te komen, hoe die iedereen zowat (Niels, Tommy, speurders, Serge, ...) rond haar vinger kan winden, hoe die Serge zo koel en berekend vermoord, ... , misschien wel beste personage uit de reeks voor mij.

De onderhandelaar waar je het over hebt, dat is op zich toch maar een behoorlijk klein side plotje? Je krijgt één keer kort te zien waarom hij zo met schuldgevoelens zit, wat ik aangrijpend vond en wat ook ineens meer druk zette op de onderhandelingen die bezig waren imo, maar echt belangrijk wordt dat toch nergens vind ik.

Die journaliste daar ben ik het wel mee eens, was voor mij (misschien samen met de Beule) de enige rol die niet helemaal je dat was. In een nationale nieuwsuitzending even een grote sneer geven aan je ex-lief, onwaarschijnlijk, net als hun uitzending in de laatste aflevering.

Nu goed, ieder zijn ding en ieder zijn mening uiteraard. Voor mij is Beste Vlaamse serie ooit een moeilijke, Van Vlees en Bloed, Quiz Me Quick, ook fantastisch maar behoorlijk andere genres. In dit genre? Dan wel zeker Beste Vlaamse serie ooit voor mij.

avatar van Pinguin#13
4,5
ach… beste Vlaamse serie aller tijden blijft toch 'De Collega's', niet?

avatar van Pepino
4,0
Heel goede serie, maar kan iemand mij uitleggen wat nu precies de plotlijn was van het lief van Jelle De Beule? Is dit voer voor een tweede seizoen, of is het voor wat het is? En wat met die relatie tussen de tvreporter en die agent? En die agent die was gesukkeld in een depressie omwille van het kind dat uit het raam werd gesmeten, waarom werd dat nu precies getoond?

Ik heb de indruk dat veel wat werd opgebouwd ook gewoon bleef hangen. Het is uiteraard zeer goed dat je personages een achtergrond en persoonlijkheid geeft, maar wat is het punt als je de helft onbeantwoord laat?

Maar goed, buiten deze onbeantwoorde plotpoints, werd de hoofdverhaallijn knap uitgewerkt. Meer van dat!

avatar van DjFrankie
4,0
Inderdaad hele fijne serie. Alleen de laatste afl was iets teveel van het goede.

avatar van filmobsessie
3,0
lang niet zo goed als het eveneens belgische tabula rasa en nog geneens de schaduw van la casa de papel, wat overigens een onmogelijk nivo is om te behalen. Wie durft er na casa de papel uberhaupt nog een bankoverval serie te maken? Begrijp ook echt niet de 2 verschillende oogpunten benadering die niet zoals in "the affair" waar de verschillende kijk per persoon erg leuk was, hier excact hetzelfde is dus vrijwel overbodige herhalingen van scenes geeft.

4,0
Geweldige serie.....4,0

avatar van brawljeff
4,5
Niet verwacht ooit een Vlaamse serie te gaan kijken, maar dit vond ik echt geweldig. Ik ben totaal geen bingewatcher normaal gesproken. Deze serie heb ik echter binnen een aantal dagen gezien. Het concept van de verschillende perspectieven per aflevering pakte zeer goed uit. Daarnaast vond ik de acteurs sterk spelen en de muziek versterkte de spanning.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:00 uur

geplaatst: vandaag om 02:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.