menu
Mijn Series +

Narcos - Seizoen 1 (2015)

mijn stem
3,98 (250)
250 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Misdaad

ontwikkeld door Carlo Bernard, Chris Brancato, Doug Miro en Paul Eckstein
met Wagner Moura, Maurice Compte en Joanna Christie

Narcos vertelt het waargebeurde verhaal van de groei en verspreiding van cocaïnekartels over de hele wereld en de daarmee gepaarde inspanningen van de rechtshandhaving om het hoofd te bieden aan het brute en bloedige conflict. Het draait om de beruchte Colombiaanse kingpin Pablo Escobar en Steven Murphy, een Amerikaanse DEA-agent die naar Colombia is gestuurd om hem te vangen en uiteindelijk te doden.

  1. Descenso
  2. The Sword of Simón Bolivar
  3. The Men of Always
  4. The Palace in Flames
  5. There Will Be a Future
  6. Explosivos
  7. You Will Cry Tears of Blood
  8. La Gran Mentira
  9. La Catedral
  10. Despegue
zoeken in:
avatar van brawljeff
4,5
Als je zo een serie kunt beginnen, ben je wat mij betreft erg goed bezig. De constante spanning, het geweldige acteerwerk (vooral Pablo en Gustavez) en de sfeervolle muziek maken dit het hoogtepunt van dit seriejaar. Enige minpunt dat ik kan noemen is het feit dat er zoveel mensen omgelegd worden, dat het je op een gegeven moment weinig meer doet. Benieuwd naar het vervolg komende zomer!

avatar van HALVE TAMME.
5,0
HALVE TAMME. (moderator)
Binnenkort maar eens aan beginnen dan.

avatar van HALVE TAMME.
5,0
HALVE TAMME. (moderator)
Vannacht even doorgehaald. Afl. 1 t/m 5 gezien. WOW.

avatar van Jordy
3,5
Ik vond het nogal verrassend toen bleek dat dit seizoen niet het hele verhaal vertelt. Als ik wikipedia lees blijft er maar weinig over voor een seizoen 2.

4,5
Jordy schreef:
Ik vond het nogal verrassend toen bleek dat dit seizoen niet het hele verhaal vertelt. Als ik wikipedia lees blijft er maar weinig over voor een seizoen 2.

Dat was ook mijn gedachte na het zien van het eerste seizoen, maar ze zullen het blijkbaar niet meer hebben over Pablo Escobar in het tweede seizoen. Het gerucht gaat de ronde dat ze het over Griselda Blanco, beter bekend als the Black Widow, zullen hebben. Ietwat onbekend voor de meeste onder ons, maar blijkbaar van hetzelfde kaliber als Pablo Escobar.

avatar van Kos
4,0
Kos
Dan volgen ze dus de lijn van de Cocaine Cowboys-docu's.

avatar van HALVE TAMME.
5,0
HALVE TAMME. (moderator)
L'enfantTerrible schreef:
(quote)
Maar blijkbaar van hetzelfde kaliber als Pablo Escobar.
Griselda's imperium was zelfs vele malen groter en werd nog meer gevreesd. Het is misschien moeilijk voor te stellen maar Pablo was vergeleken met haar maar een kleine jongen in het spel, check Cocaine Cowboys 2 (2008). Dit neemt natuurlijk niet weg dat ook hij gewoon een keiharde mafkees was.

avatar van joy4ever
4,0
Prima serie. Vond het vooral erg interessant meer te weten te komen over de rise and fall van Escobar. Wat heeft die man in weelde geleefd zeg! Ik moet wel zeggen dat ik de serie naar het einde toe minder vond worden. Toen Pablo op het hoogtepunt zat van zijn macht vond ik de serie op zijn sterkst. Prima vertolking trouwens van Escobar door Wagner Moura.

avatar van HALVE TAMME.
5,0
HALVE TAMME. (moderator)
"Imagine you were born in a poor family, in a poor city, in a poor
country, and by the time you were 28 years old, you have so much
money you can't even count it. What do you do? You make your
dreams come true."


Sterke cast, geloofwaardige acteerprestaties, spannend, boeiend,
interessant, meeslepend & bikkel maar dan ook echt bikkelhard.

Goede combinatie van drama / misdaad en tevens wordt in elke
vertoonde aflevering de sfeer uitermate realistisch weergegeven.

De volle 5 sterren van mijn kant voor Narcos - Seizoen 1 (2015).

avatar van Charmides
4,0
Echt een heerlijke serie. Ik kijk uit naar seizoen 2, al denk ik dat dat waarschijnlijk het laatste seizoen zal zijn.

4,5
Charmides schreef:
Echt een heerlijke serie. Ik kijk uit naar seizoen 2, al denk ik dat dat waarschijnlijk het laatste seizoen zal zijn.

Hoezo?

L'enfantTerrible schreef:
(quote)

Hoezo?


Misschien niet het laatste seizoen maar wel met Pablo Escobar denk ik. Iedereen weet toch dat ie uiteindelijk de pijp uitgaat. En nee dat is geen spoiler lol

avatar van legian
4,5
De serie zal de focus gaan verleggen naar andere kartels die na Escobar opkomen. Tenminste dat meen ik gelezen te hebben maar kan de bron niet meer vinden. Ach we zullen het wel zien.

4,5
legian schreef:
De serie zal de focus gaan verleggen naar andere kartels die na Escobar opkomen. Tenminste dat meen ik gelezen te hebben maar kan de bron niet meer vinden. Ach we zullen het wel zien.

Er wordt beweerd dat ze het over Griselda Blanco zullen hebben nadat Escobar het loodje gelegd heeft.

Toontje
Zo vlak voor het eind van dit eerste seizoen ben ik er maar eens mooi klaar mee.

Haak ik af. Geen finale of tweede seizoen meer voor mij.

Stoor mij al van het begin lichtelijk aan de bijdehante voice over met een air over zich alsof er ik weet niet wat voor machtig verhaal uit de doeken wordt gedaan, wat ik niet zo ervaar dus daar heb je het al.

Ook vind ik de acteur die Pablo speelt, hoewel niet slecht, redelijk vervelend.

Nee zelfs supersexy man Oberyn Tyrell kan deze serie niet redden, al was het, bij gebrek aan echt beklijvende wijven, wel leuk hem weer eens te zien.

Geen topserie voor mij, dit. Op dit moment zijn Netflix toppers voor mij Penny Dreadful, of Fargo. Dit niet.

En dan te bedenken dat er nog een Pablo serie op Netflix staat, er documentaires, films zijn, en er zelfs nog meer aankomt.

Men krijgt blijkbaar geen genoeg van Pablo.

Nou.

Ik wel.

Mooie eppo. Veel meer was het wat mij betreft niet.

Mooi opgedoekt.

En nou wegwezen.

avatar van 606
4,5
606
Net begonnen, ben benieuwd. Zag ook dat er een seizoen 3 en 4 komt.

avatar van The Oceanic Six
4,0
Ben er ook mee begonnen, eerste 2 afleveringen zijn goed, maar ook een tikje langdradig soms. Wel sterk acteerwerk en snoeihard geweld. Ga zeker doorkijken, maar hoop wel dat er een stijgende lijn in komt te zitten.

avatar van 606
4,5
606
The Oceanic Six schreef:
Ben er ook mee begonnen, eerste 2 afleveringen zijn goed, maar ook een tikje langdradig soms. Wel sterk acteerwerk en snoeihard geweld. Ga zeker doorkijken, maar hoop wel dat er een stijgende lijn in komt te zitten.
Ja hoor, wordt heel interessant en harder.

avatar van The Oceanic Six
4,0
Ik had Narcos al een tijdje op mijn radar, maar pas de afgelopen dagen naar gekeken. Het was even een aflevering of 2 wennen aan de personages, de wereld en het verhaal, maar al snel pakte de serie me volledig en werd ik in de krankzinnige wereld van cocaïne gezogen. Ik vermoed dat deze bizarre activiteiten nooit zo indrukwekkend en goed in beeld zijn gebracht als bij deze Narcos. De sfeer is realistisch, rauw en vooral keihard met ontzettend veel bloederige afrekeningen.

Het verhaal was soms wel een tikje rommelig, maar bijna elke scene met Wagner Moura die schittert als Pablo Escobar is zeer de moeite. De momenten dat Escobar alles en iedereen overheerste met zijn drugshandel vond ik het sterkst. Ik hoop dat die man heel veel prijzen heeft gewonnen met zijn vertolking, ontzettend indrukwekkend. De overige rollen zijn ook meer dan prima, maar Moura is absoluut de grote uitblinker. Ik ben zeer benieuwd naar seizoen 2.

4*

avatar van 606
4,5
606
Ik zag net een filmpje op YouTube dat Wagner geen woord Spaans kon en stik dunner was ook. Damn hij heeft gewoon vloeiend Spaans geleerd voor die rol. RESPECT

avatar van Thomas83
4,0
Klasseserie hoor. Het wisselende perspectief tussen de drugsdealers en degenen die hen op proberen te pakken roept wel wat associaties op met The Wire, al is die serie nog wel van een wat hoger niveau. In Narcos worden steeds lijntjes tussen de good guys en bad guys getrokken om te laten zien hoe grenzen steeds meer vervagen voor de personages die zo enorm gemotiveerd zijn hun doel te bereiken, en soms voelt dat wel net wat te geforceerd en gedramatiseerd waar The Wire niet echt hoeft te dramatiseren. Maar het is echt een complexe (maar heel goed te volgen) serie met veel aandacht voor de politieke situatie en gevoelens van eer en trots bij alle betrokkenen.

Een andere complimenteuze vergelijking die je kunt maken is die met de misdaadfilms van Scorsese. Ook Narcos brengt de boodschap zo ongelofelijk vlot over met een erg prettige voice-over van een insider, en archiefbeelden worden echt naadloos met het zelf opgenomen materiaal gemixt. Eigenlijk was het vooral hierdoor dat ik meteen volledig in de serie werd getrokken. Het maakt afleveringen zo ongelofelijk vlot. Ook ziet alles er in visueel opzicht enorm gelikt uit.

Moura is echt heel overtuigend als Escobar. Hij maakt de psychologische drijfveren van zijn personage meer dan duidelijk en laat zijn menselijke kant ook zien. Ik voelde gewoon medelijden voor Escobar na zijn vernedering in het parlement. Toch vond ik Moura denk ik nog niet eens de beste acteur dit seizoen. Pascal vind ik misschien nog net wat sterker. Wat een prachtige rol zet hij neer als tussenpersoon en regelaar Pena. Vooral omdat het zo'n charismatische acteur is.

Verder waren Murphy, Carillio, Gaviria en Suarez ook erg interessante personages dit seizoen. En Gustavo natuurlijk. Zijn dood was echt een droevig momentje. Hij was toch de meest normale van Escobars aanhang en loyaal tot het einde. Elisa de communist kon me dan weer wat minder bekoren. De vrouw van Murphy is ook niet zo boeiend of goed gespeeld. En Valeria de valse journaliste schurkt wat tegen het soapachtige aan met haar aanwezigheid.

Vond de een na laatste aflevering wat minder op zich. Het kakt even een klein beetje in als Escobar in die krankzinnige zelfgebouwde gevangenis van hem terechtkomt. Het wordt er dan wat te dik bovenop gelegd hoe depressief hij is en hoe hij ontspoort omdat hij zich zo machteloos voelt in gevangenschap. Maar de allerlaatste aflevering is dan weer een geweldige comeback. Enorm spannend, en ik vond de gewelddadige momenten ook eens meer indruk maken. Want gek genoeg komen die in de serie niet zo aan. Je zou juist in zo'n serie verwachten dat het grimmig is allemaal en je de geweldsuitbarstingen echt vreest. 4.0*.

avatar van wimaroca
4,0
nondeju.. .
Wat een prachtige serie is dit, een interessant levensverhaal van Escobar, stuk voor stuk klasse acteurs
ook die kolonel is een klasbak....
ben benieuwd naar de tweede serie

1,5
Tja, wat heb je hier eigenlijk aan?

Dat Escobar niet bepaald een koorknaap was, kan ik zo ook wel raden. Daar heb ik geen 10-delige reeks voor nodig. En dan blijkt het verhaal nog niet eens volledig verteld te zijn. De koe is namelijk nog niet helemaal uitgemolken en dus eindigt de show met een cliffhanger.

De serie doet geen enkele moeite om in de ziel van de befaamde drugsbaron te kijken. We krijgen enkel een aaneenschakeling van afrekeningen gepresenteerd. En verwacht trouwens geen beklijvende actie. Dit is saai Hollywoodbandwerk: explosietje hier, ontvoerinkje daar, en vooral heel wat liquidaties die je twee minuten later weer vergeten bent. Nee, dan kijk ik eigenlijk liever een documentaire in plaats van zo’n zielloze reconstructie.

Het scenario blinkt uit in willen-maar-niet-kunnen. Af en toe wordt er een poging ondernomen om een oneliner af te voeren, maar dat blijft dus meestal bij een poging. De makers hadden misschien wat beter moeten opletten tijdens het kijken van Scarface.

Ook van de tijdsgeest krijg je helemaal niets mee. Muziek? Niet op gelet. Couleur locale? Een paar Zuid-Amerikaanse clichés, meer niet. Sfeer is er nauwelijks, alles staat in functie van het verhaal.

Wat een duffe interpretatie ook van Wagner Moura. Er ging totaal geen dreiging uit van deze Latino-Sjonnie. Op dat vlak past hij perfect bij de rest van de zoutloze cast.

De intro is nog wel mooi. Voor de rest een prima slaapmiddel. Pfffff. 1.5*

3,5
Leuk, interessant en snel, maar als dramaserie voegt het te weinig toe. Moet het met name hebben van de krankzinnige waargebeurde feiten en de spanning die daarbij komt kijken.

Zeker in het begin lijken de karakters van secundair belang. Agent Murphy en zijn voice-over vind ik zelfs een misser, je krijgt nu vooral het idee dat zijn rol bedoeld is om de gemiddelde Amerikaanse kijker nog wat dichter bij het verhaal te trekken.

JoeCabot schreef:

Ook van de tijdsgeest krijg je helemaal niets mee. Muziek? Niet op gelet. Couleur locale? Een paar Zuid-Amerikaanse clichés, meer niet. Sfeer is er nauwelijks, alles staat in functie van het verhaal.


En hier ben ik het ook wel mee eens. Door series als Mad Men is de 'tijdgeestlat' natuurlijk hoog gelegd, maar bij Narcos krijg je echt maar heel zelden het idee dat het zich in de jaren '80 afspeelt.

avatar van arevee
2,0
Eén van de weinige series die echt eens dringend in de herkijk moet want ik zag het echt met de beste wil van de wereld niet. Vond dit gewoon slecht in feite, hoofdrol is overdreven gespeeld, locaties wordt veel te weinig mee gedaan, die Amerikaanse flik is helemaal irritant. Muziek deed me niks. Ik heb me hier door moeten sleuren in feite.

avatar van Scarafax
4,0
Ik vond het wel een goede wegkijker. Hou het echter wel gewoon bij seizoen 1... 2 en 3 vond ik weinig tot niets aan.

avatar van theo79
Heb de eerste twee afleveringen bekeken maar ik weet nog niet of ik het ga verder kijken, ben nog niet heel diep onder de indruk.

avatar van Black Math
3,0
Aangeraden door mijn promotor, die me eerder ook al Breaking Bad aanraadde. Volgens hem was dit zelfs beter. Daar ben ik het niet mee eens, maar dit is wel degelijk erg onderhoudend, ondanks het door anderen al eerder aangehaalde gebrek aan een jaren 80 vibe, wat inderdaad wat jammer is.

Een aantal markante figuren in deze serie. Natuurlijk Escobar zelf; ik kan dan ook erg genieten van oneliners als "plata o plomo!" Maar Gacha ("El Mexicano") lijkt nog meer larger than life te zijn. Ik heb een vriend die claimt dat geweld de oplossing van alles is, en als het niet werkt, dan heb je gewoon niet genoeg geweld gebruikt. Nucleaire wapens lossen uiteindelijk letterlijk alles op. Dit lijkt een filosofie te zijn die Gacha in deze serie ook lijkt te volgen, tot aan bazooka's aan toe.

Wat ik me afvraag bij dit soort criminelen is in hoeverre hun ego ze helpt of ze in de weg staat. Er zat duidelijk een steekje los bij die Escobar, die volgens mij veel verder had kunnen komen als hij veel minder een kort lontje en veel meer een low profile had gehad. Maar misschien is een dergelijke stoornis die met een bepaalde brutaliteit gepaard gaat juist een voordeel om aan de top te komen. Of misschien toch niet, gezien het Cali kartel waarbij de leiders juist een low profile opzochten.

Wel jammer is dat de criminelen weinig karakteruitdieping krijgen zoals Walter White in Breaking Bad. Een gevolg is dan ook dat mijn sympathie meer ligt bij de bestrijders van het kartel, waarvan de denkwereld soms erg interessant is. Wat geeft iemand de moed om tegen de drugscriminelen in actie te komen, wetende dat de kans erg groot is dat er een aanslag op je gepleegd gaat worden? Hoe kan je dit soort criminelen bestrijden zonder zelf over de schreef te gaan? Is dat überhaupt mogelijk? Of is dit letterlijk oorlog waar er geen regels meer zijn?

Met enthousiasme ga ik in ieder gevan het tweede seizoen tegemoet. Voor dit seizoen 3*.

avatar van jordandejong
4,5
Heerlijk eerste seizoen over de gevreesde Pablo Escobar. Visueel ziet het er allemaal prima uit (tijdsbeeld had iets meer aanwezig mogen zijn), en de serie is op momenten keihard. Cast is uitstekend met Wagner Moura (Braziliaans acteur die voor deze rol Spaans moest leren) en Pedro Pascal, maar ik kon ook zeker genieten van Maurice Compte (Carillo) en Juan Pablo Raba (Gustavo).

Narcos schijnt zich redelijk goed aan de daadwerkelijke gebeurtenissen vast te houden zonder daar al teveel drama aan toe te voegen (drama was er namelijk sowieso al genoeg). Deze verhaallijn wordt versterkt door de toevoeging van (indrukwekkende) archief beelden en foto's. De opkomst van Escobar als een moderne Robin Hood, en zijn ontwikkeling tot simpele gore terrorist is zeer interessant. Bizar ook dat zo iemand een heel leger achter zich kan hebben en als het ware een land jarenlang kan terroriseren en in z'n greep kan houden. Ik dacht persoonlijk dat dat in deze tijd amper nog mogelijk was, maar de zoons van El Chapo bewijzen in Mexico momenteel nog steeds dat het cartel sterker is dan politie en het leger. Bizar blijft het.

avatar van TorresII
4,5
geplaatst:
Je weet dat een serie je te pakken heeft als je na (en soms zelfs tijdens) het kijken additionele info gaat opzoeken op YouTube en Google. "Narcos season I & II" hadden me dus echt te pakken. Fascinerende serie over de opkomst en neergang van het Colombiaanse drugsimperium in de jaren 80 & 90, waarin m.n. de Capo di Tutti Capi Pablo Escobar een hoofdrol heeft gespeeld. Wagner Moura speelt op overtuigende wijze Escobar (al was voor mij duidelijk te merken dat hij eigenlijk niet Spaanstalig is van origine; spreek zelf Zuid-Amerikaanse Spaans). Ook de andere karakters worden goed gespeeld; m.n. Pedro Pascal - die DEA agent Javier Pena speelt - vond ik erg goed.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:28 uur

geplaatst: vandaag om 03:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.