menu
Mijn Series +

Mindhunter - Seizoen 1 (2017)

mijn stem
4,07 (187)
187 stemmen

Verenigde Staten
Misdaad / Drama

ontwikkeld door Joe Penhall
met Jonathan Groff, Holt McCallany en Anna Torv

Een FBI-agent van de Elite Serial Crime Unit ontwikkelt nieuwe vormen van gedragsanalyse om seriemoordenaars en verkrachters op te pakken. Met zijn onorthodoxe aanpak weet hij vele successen te boeken. Maar tegenover elk succes staat een niet zo leuke prijs.

  1. Aflevering 1
  2. Aflevering 2
  3. Aflevering 3
  4. Aflevering 4
  5. Aflevering 5
  6. Aflevering 6
  7. Aflevering 7
  8. Aflevering 8
  9. Aflevering 9
  10. Aflevering 10
zoeken in:
avatar van Esteban
4,0
Iemand enig idee of dit om één doorlopende zaak gaat, of om één case per aflevering? Dat laatste zie ik namelijk niet (meer) graag. Ik investeer liever in series die om een groter geheel draaien.

avatar van brawljeff
4,0
Esteban toen ik de trailer zag, kreeg ik het idee dat het gewoon een doorlopende zaak is. Weet ik niet zeker. Kan ook een tussenweg zijn zoals How to Get Away With Murder.

Lijkt me zeker de moeite waard dit.

avatar van Esteban
4,0
Ik hoop op 't eerste. De cast zit goed, David Fincher regisseerde drie episodes, ook veelbelovend.

avatar van brawljeff
4,0
Ja Fincher zette met zijn regie ook de toon voor House of Cards, dus dat zit wel goed.

avatar van brawljeff
4,0
Aanstaande vrijdag is het zover. Ik denk dat ik komend weekend wel vast wat afleveringen meepak. Ben benieuwd.

avatar van Esteban
4,0
Ah, is het zover? Goed. Ik zit klaar.

avatar van Richiedoom
4,5
De trailer wekt ook mijn interesse, lekker grimmig en een interessant onderwerp. Grappig dat ik gelijk aan Fincher dacht bij het zien van de beelden, zonder van zijn 'involvement' iets te weten.

Zeer beneiuwd!

avatar van MarlaSinger
5,0
Ben erg benieuwd naar deze serie, heb er zin in.
Ik kreeg bij het zien van de trailer ook meteen een Fincher vibe, vond het voornamelijk erg veel weghebben van Zodiac, een van mijn favo films.

Hopelijk maakt het mijn hoge verwachtingen waar.

avatar van brawljeff
4,0
Zojuist de eerste aflevering gezien. Het was goed, maar ik ben niet direct overtuigd. Ik denk omdat het een heel ander soort serie is dan ik had verwacht.

avatar van 3 2 1 cut
5,0
Wowowow.. Wat is dit ? De eerste twee afleveringen gezien en het is echt 'Damn Good Shit' ! Zeer veel aandacht voor de tijdssetting, knappe dialogen (ook diepgaand), soms keihard, humor, vleugje sex, eindelijk verdieping in de seriemoordenaar, toffe muziek. Ik kwam er helemaal in toen de 'Coed killer' begon te praten (venijnig goed geacteerd). Later meer want dit wordt verrassend.

Zeer benieuwd naar de rest

Teejey
9,1 IMDb na 3.000 stemmen. Lijkt z'n belofte voorlopig waar te maken. Zin in!

avatar van MarlaSinger
5,0
Ik vond de eerste aflevering goed, maar moest er even doorheen komen. De tweede aflevering was precies wat ik had verwacht. Geweldige dialogen, inderdaad leuke muziek, mooie beelden en goed acteerwerk (al vind ik zelf (de stem van) Groff soms een beetje soft/irritant). Kwestie van wennen.
Ik ben wederom benieuwd naar meer, vind het enorm interessant.

avatar van brawljeff
4,0
Inmiddels 6 afleveringen verder (4 achter elkaar, wat uitzonderlijk is voor mijn doen), maar ik ben nu toch wel zeer enthousiast. Leuke hoofdpersonages, goede dialogen en een vrij unieke verhaalstructuur. Fincher zijn stijl is zeer aanwezig, ook in de afleveringen die hij niet geregisseerd heeft.

avatar van Esteban
4,0
MarlaSinger schreef:
... al vind ik zelf (de stem van) Groff soms een beetje soft/irritant.


Ik begrijp die opmerking wel ietwat. Ik moest ook even wennen aan zijn stemgeluid in het schitterende "BOSS", waar hij overigens ook vrij straf speelt.

avatar van renzoroy
5,0
Onwijs goede serie. Jammer dat ik er niet al in het weekend aan begonnen was, want dan had ik hem in 1x uitgekeken. Goed ook dat ze echte seriemoordenaars gebruiken i.p.v. verzinnen. Die gast die Ed Kemper speelt in de 2e aflevering...damn, die lijkt sprekend... Dikke 10 oftewel een 5.

avatar van Miszmi
4,0
Ik sluit mij aan bij Jeff zijn eerste reactie: de eerste aflevering is goed, maar ook ik ben nog niet overtuigd. Ik hoop dan ook dat ik mij over een paar afleveringen wederom bij hem aansluit en het geweldig ga vinden. Ik vind het wel heel interessant dat ze echte zaken aanhalen, ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het (straf)recht en ben dus ook bij de eerste afleveringen meer informatie gaan zoeken over de aangehaalde zaak. Zeer goed bedacht om het echte leven bij deze serie te betrekken. Ondanks dat ik nog niet overtuigd ben, ben ik wel erg nieuwsgierig naar de rest.

avatar van brawljeff
4,0
We hoeven in ieder geval niet in spanning te zitten met de vraag of er een tweede seizoen komt:
'Mindhunter' S2 richt zich (deels) op kindmoorden in Atlanta

avatar van 3 2 1 cut
5,0
Kostte mij een paar avonden maar dat had ik er (zeer) graag voor over. Het begin van het ontwikkelen van de profielschets van de seriemoordenaar. Hoeveel boekenromans zijn er ondertussen wel niet geschreven over dit intrigerende en toch ook weer huiverige onderwerp ? Aan de ene kant zijn de (in deze eerste serie) moordenaars natuurlijk afstotend maar toch ook weer 'boeiend'. Want heeft niet iedereen een duister randje of bepaalde gedachten die niet sporen ? Ik had soms zelfs weleens een donkere 'herkenning' bij mezelf. Maar - gelukkig - wist ik, voelde ik, dat ik nooit zover zou kunnen gaan of willen. (ik had dan ook een hele lieve moeder en vader ).

Ook bemerkte ik dat ik 'connecties' aan het leggen was tussen deze serie en het afschuwelijke Nederlandse verhaal van Anne Faber en het monster Michael P. Want hoe is Michael P. tot zo'n gruwelijke persoonlijkheid verworden ? En ergens kom ik tot de conclusie dat in de mensenwereld deze negatieve spiraal nooit, maar dan ook nooit, verbroken zal worden. Mensen kunnen misbruiken, het zit in onze opvoeding, macht en psyche. Jammer, want uiteindelijk is iedereen - in zo'n situatie - slachtoffer.

Dat deze serie deze vragen, conclusies en interpretaties bij mij oproept zegt -mij- iets over het hoge niveau qua inhoud (wat betreft acteren, acteurs, muziek, de fenomenale scherpe tijdssetting en rekwisitie is het ook van hoge klasse) en diepgang van een een onderwerp die laat zien hoe flinterdun het laagje bescherming van de mensheid maar is...

En ergens is dat ook weer stiekem zo intrigerend dat ik blijf kijken..

5,0
Ik zat er meteen in wat een goede serie zeg jemig, ik wilde constant de volgende aflevering kijken resultaat naar anderhalve dag alle 10 afgekeken laat maar seizoen 2 komen

avatar van Lennonlover
4,5
Esteban schreef:
Iemand enig idee of dit om één doorlopende zaak gaat, of om één case per aflevering? Dat laatste zie ik namelijk niet (meer) graag. Ik investeer liever in series die om een groter geheel draaien.


Dit gaat over het verhaal van de start van een nieuwe sectie binnen de FBI. Er komen een paar zaken voor, een stuk of 3 denk ik, eerder om de vooruitgang in hun onderzoek te duiden dan om per sé 1 zaak per aflevering te hebben. Je zal het zeker kunnen pruimen ! Hele goede serie !

avatar van 3 2 1 cut
5,0
Esteban schreef:
Iemand enig idee of dit om één doorlopende zaak gaat, of om één case per aflevering? Dat laatste zie ik namelijk niet (meer) graag. Ik investeer liever in series die om een groter geheel draaien.


Lennonlover heeft gelijk want er zijn een paar duidelijke zaken maar er word ook - zeer subtiel - één doorlopende zaak gebracht die zich over, bijna, alle afleveringen afspeelt.

avatar van brawljeff
4,0
Zeer onder de indruk van dit eerste seizoen. Het had even tijd nodig, aangezien ik een compleet andere serie had verwacht. Ik had verwacht dat het een typische detectiveserie zou worden, maar deze serie bestaat bijna enkel uit dialogen. Dialogen die echt prachtig geschreven en goed geacteerd zijn. Zoals hierboven al eerder genoemd is vooral de acteur die Ed Kemper speelt Emmy-waardig.

Qua stijl lijkt het allemaal, mede dankzij David Fincher, veel op House of Cards. Het is soms vrij donker, maar niet zo serieus als bijvoorbeeld True Detective. Het kijkt hierdoor allemaal lekker weg. De hoofdrol van deze serie, Holden, heeft ook de nodige hoeveelheid humor.

Genoeg materiaal voor een tweede seizoen. Ik ben benieuwd of ze Manson nog gaan spreken.

5,0
Wat een briljante serie is dit! Goed geacteerd, geweldig onderwerp en prachtig geschoten. De serie trok mijn aandacht omdat Fincher de regie deels deed. Toen ik begon wist ik direct dat we hier met een geweldige serie te maken hadden, wat dus ook bleek. Voor degene die dit leest en de serie nog niet gezien heeft: verwacht geen vette actie, maar verwacht zeer gedegen acteerwerk wat boeit van episode 1 tot episode 10. Geweldig!! 5 *

4,5
Prachtige serie over gedragswetenschappen dat zich afspeelt binnen de FBI eind jaren '70. Het verhaal is gelaagd en de personages zijn sterk uitgewerkt. Ook de hele aankleding ziet er verzorgd uit en de hand van David Fincher is goed zichtbaar (hij heeft zelf 4 afleveringen geregisseerd). De cast is goed en voornamelijk Holt McCallany valt op. Typisch zo'n acteur met al een flinke staat van dienst die je nu iedere keer zult opmerken als je hem voorbij ziet komen.

avatar van james_cameron
4,5
Geweldige Netflix-serie, over de begindagen van gedragsanalyse door de FBI, teneinde seriemoordenaars en verkrachters op te pakken. Vier van de tien uitstekende afleveringen zijn geregisseerd door David Fincher, maar de overige betrokken regisseurs doen hier niet voor onder. Eersteklas akteerwerk, heerlijke dialogen en subtiel opgebouwde spanning, in stijl afgemaakt door het fraai geschetste tijdsbeeld. Enige nadeel: nu weer een jaar wachten op seizoen twee. Grrrrr...

Elke aflevering dus een andere zaak?

avatar van jacobine_rodijk
4,0
Glacius schreef:
Elke aflevering dus een andere zaak?

Nee.

avatar van joy4ever
3,5
Meh, ik ben hier niet zo kapot van.. Het verhaal zelf trok zeker mijn aandacht maar de uitwerking vond ik uiteindelijk toch niet zo heel sterk. Het einde was zelfs teleurstellend. Toch doet deze serie zeer zeker iets met je. Maar uiteindelijk niet de impact die ik had gehoopt dat het zou hebben.

avatar van Esteban
4,0
Alles wat gezegd kan worden, werd al gezegd.

Ik ben fan van deze toch wel ietwat atypische aanpak. Geen echte cliffhangers, geen zenuwslopende zoektochten, een totaal gebrek aan actie. Het deed mij nog het meest denken aan de vele babbel-momenten in Zodiac van David Fincher (geen toeval dus), waar we het relaas van de 'detectives' volgen, maar dan zonder de momenten van de killer z'n acties zélf, enkele beklijvende momenten buiten beschouwing gelaten. Gewoon het verloop van de allereerste profilers bij de FBI, zonder onnodig spektakel. Kwalitatief en bijzonder boeiend. Niet voor iedereen, dat realiseer ik mij. Ik ben fan. Opnieuw aangenaam verrast ook door Jonathan Groff ook, die in 'Boss' al liet zien iets in z'n mars te hebben. Maar ook Holt McCallany wist mij énorm te bekoren in deze rol, zeer fijn personage, dit terwijl ik hem doorgaans weinig bijzonder vond in andere titels. Een tweede seizoen is welkom.

avatar van renzoroy
5,0
Vooral dat ze ook echt bestaande serie moordenaars gebruiken, zoals o.a. Ed Kemper en the BTK killer (Dennis Lynn Rader) i.p.v. zelf wat verzinnen. De agenten Holden Ford en Bill Tench zijn helaas wel om een of andere reden fictieve personages, maar zijn wel gebaseerd op de FBI agenten John E. Douglas en Robert K. Ressler. Dr. Wendy Carr is gebaseerd op psycholoog Ann Wolbert Burgess.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:49 uur

geplaatst: vandaag om 14:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.