• 9.375.363 stemmen

Buffy the Vampire Slayer - Seizoen 3 (1998-1999)

Alternatieve titel: Buffy, the Vampire Slayer: The Series

Afleveringen: 22

Speelduur: 15 uur en 24 minuten

Ontwikkeld door: Joss Whedon

Met: Sarah Michelle Gellar, Nicholas Brendon en Alyson Hannigan

Datum van release: dinsdag 29 september 1998

Eerst uitgezonden op: The WB (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk seizoen 3 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Buffy the Vampire Slayer

Buffy Summers is een door het lot uitverkoren geboren Slayer. Haar ouders zijn gescheiden en samen met haar moeder verhuist ze naar Sunnydale. Als ze op haar nieuwe school -Sunnydale High- komt, maakt haar Watcher, bibliothecaris Rupert Giles, haar duidelijk dat ze haar lot als Slayer niet uit de weg kan gaan. Een Watcher is de hoeder van een Slayer die op haar let, haar traint en haar met informatie en advies bijstaat. Haar lot is om (met name) vampiers te doden. Terwijl ze zich langzaam maar zeker met haar roeping verzoent, sluiten medestudenten Willow Rosenberg en Xander Harris zich bij haar aan, nadat die bij toeval achter haar geheim komen.

Afleveringen Seizoen 3 (1998-1999)

1. 1. Anne

29 september 1998 (42 minuten)

Buffy probeert een nieuw leven op te bouwen in L.A.; Giles zoekt het hele land naar haar af. Ondertussen ontmoet Buffy het meisje Lily, die zichzelf eerder Chanterelle noemde en bij de vampieraanhangers was aangesloten. Ze vraagt Buffy om hulp, nadat haar vriendje ineens spoorloos verdwenen is.

2. 2. Dead Man's Party

6 oktober 1998 (42 minuten)

Buffy heeft het moeilijk met haar terugkeer in Sunnydale omdat haar vrienden haar lijken te ontwijken. Het masker van haar moeder helpt niet echt mee.

3. 3. Faith, Hope & Trick

13 oktober 1998 (42 minuten)

Een nieuwe Slayer arriveert in Sunnydale; Buffy begint de emotionele gebeurtenissen van vorig seizoen te accepteren.

4. 4. Beauty and the Beasts

20 oktober 1998 (42 minuten)

Oz wordt verdacht van brute moorden nadat hij is ontsnapt tijdens zijn weerwolftransformatie; Buffy heeft moeite met het omgaan omtrent de terugkeer van Angel.

5. 5. Homecoming

3 november 1998 (42 minuten)

Buffy en Cordelia strijden om de titel Koningin van het Bal als ze in een gevaarlijke competitie terechtkomen die is opgezet door Mr. Trick.

6. 6. Band Candy

10 november 1998 (42 minuten)

Snoep veroorzaakt bij de volwassenen in Sunnydale tienergedrag. Buffy ontdekt dat Ethan Rayne betrokken is bij een duivels plan om pasgeborenen op te offeren aan een monster.

7. 7. Revelations

17 november 1998 (42 minuten)

Faiths nieuwe Wachter arriveert in Sunnydale; de Scooby-bende ontdekt Buffy's geheim over Angel.

8. 8. Lovers Walk

24 november 1998 (42 minuten)

Een door liefdesverdriet verscheurde Spike komt terug en ontvoert Willow en Xander. Hij dwingt Willow om een liefdesspreuk te maken voor hem, zodat Drusilla bij hem terugkeert.

9. 9. The Wish

8 december 1998 (42 minuten)

Een wraakdemon laat Cordelia een wens doen, met gruwelijke gevolgen.

10. 10. Amends

15 december 1998 (42 minuten)

Tijdens kerst wordt Angel achtervolgd door slachtoffers van zijn oude misdaden. Uiteindelijk ziet Angel nog maar één oplossing door zichzelf op te offeren aan de opkomende zon. Kan Buffy hem hiervan weerhouden?

11. 11. Gingerbread

12 januari 1999 (42 minuten)

Joyce's eerste kennismaking met het Slayer-bestaan van haar dochter brengt haar tot de schokkende beelden van twee gevonden kinderlijkjes. Aangedaan hierdoor leidt Buffy's moeder een heksenjacht in Sunnydale.

12. 12. Helpless

19 januari 1999 (42 minuten)

Buffy's 18e verjaardag brengt haar bij een gevaarlijke test opgezet door de Wachtersraad. De vertrouwensrelatie tussen Giles en Buffy wordt hierdoor op het spel gezet...

13. 13. The Zeppo

26 januari 1999 (42 minuten)

Zich buitengesloten voelend van de Scooby-bende beleeft Xander avonturen met een nieuwe 'vriend'. Ondertussen moeten de andere Scoobies wederom een poging doen om te voorkomen dat de Hellemond geopend wordt door een groep vrouwelijke demonen.

14. 14. Bad Girls

9 februari 1999 (42 minuten)

Buffy en Faith krijgen een nieuwe Wachter; Faith lokt Buffy mee in gevaarlijke situaties.

15. 15. Consequences

16 februari 1999 (42 minuten)

Buffy worstelt met de lak aan regels van Faith; Faith maakt haar verandering compleet.

16. 16. Doppelgangland

23 februari 1999 (42 minuten)

Anya probeert haar oude krachten weer terug te krijgen en misleidt Willow om haar te helpen. Dit gaat niet helemaal volgens plan: in plaats van Anya's ketting, keert Vamp-Willow terug in Sunnydale en ze komt erachter dat haar wereld niet meer hetzelfde is.

17. 17. Enemies

16 maart 1999 (42 minuten)

Faith en de burgemeester beraden hoe ze Angels ziel kunnen stelen.

18. 18. Earshot

21 september 1999 (42 minuten)

Buffy raakt geïnfecteerd met het bloed van een demon en ontvangt één van zijn gaven. Ze kan hierdoor de gedachtes horen van iedereen en pikt op dat iemand een aanslag wil plegen op de gehele school. Terwijl ze krankzinnig wordt van de warboel van alle gedachtekronkels, worstelen Angel, Giles en Wesley om haar te redden.

19. 19. Choices

4 mei 1999 (42 minuten)

De Scooby-bende bespreekt hun toekomst; Buffy probeert de plannen van de burgemeester te dwarsbomen.

20. 20. The Prom

11 mei 1999 (42 minuten)

Buffy moet haar persoonlijke problemen opzij zetten, wanneer een verbitterde student met een bloedbad dreigt op het eindejaarsbal van Sunnydale High.

21. 21. Graduation Day, Part One

18 mei 1999 (42 minuten)

Terwijl de burgemeester zich opmaakt voor zijn transformatie, vecht Buffy tegen Faith om Angel te redden, die gewond is geraakt door een dodelijke gifpijl voor vampiers.

22. 22. Graduation Day, Part Two

13 juli 1999 (42 minuten)

Na hun gevecht op leven en dood raakt Faith in een coma, waarop Buffy Angel met haar eigen bloed voedt om zijn lichaam te ontdoen van het gif. Wanneer ze bij is gekomen van dit alles, zetten de Scoobies hun plan in werking om de burgemeester voor eens en altijd te verslaan.

avatar van Miszmi

Miszmi

Ik sluit mij aan bij een deel van de reacties op seizoen 2, seizoen 3 is (tot nog toe) het beste seizoen. Het voelt ook een beetje als een afsluiting, je weet van te voren dat er vanaf het nieuwe seizoen een andere weg ingeslagen moet worden. Met de exit van Angel raak je een belangrijk personage kwijt. Ik verwacht niet dat dit seizoen nog overtroffen gaat worden, maar ben wel heel benieuwd wat er in de laatste drie seizoenen nog gaat gebeuren. Sommige dingen weet ik wel (bijvoorbeeld personages die op IMDb heel wat meer afleveringen op hun naam hebben dan dat ze momenteel hebben gehad) en kijk dan ook vooral uit naar een pesonage dat een vaste rol in de laatste seizoenen gaat krijgen.

goldendream

Intussen 10 afleveringen van dit seizoen bekeken.

Dit seizoen is net als het tweede sterker dan het eerste.

Net als in seizoen 2 zitten een beperkt aantal zwakke en onnozele afleveringen. Neem aflevering 6: een beetje 'Kinderen baas' van Jommeke. Ze doen de serie geen deugd.

Tegelijk zijn er sterke episodes. Neem die waarin Buffy's vrienden ontdekken dat ze Angel verborgen houdt. De discussie die daarop volgt in de bib is één van de sterkste scènes die al voorbijkwamen.

Er zijn veel gelijkenissen met 'Xena', maar op deze site is deze serie nog onbekender of minder bemind dan 'Buffy'.

En ja, Buffy blijft een schatje.

goldendream

Nog 3 afleveringen van seizoen 3 te gaan. Het personage Faith biedt een meerwaarde, de burgemeester is eerder irritant.

Favoriete personage: Buffy ('t is toch echt een lieveke)

Leuke personages: Faith, Willow, Gilles, Angel

Zwakkere personages: Xander, Cordelia

goldendream schreef:

Dat is juist 1 van de populairste afleveringen van de serie. Zeker ook 1 van mijn favorieten. Vooral Giles is hilarisch in die ep.

scoort op imdb zelfs een 8,9....

"Buffy the Vampire Slayer" Band Candy (TV Episode 1998) - IMDb

goldendream

Eindelijk een reactie op talrijke berichtjes. Thanks, renzoroy. Toch iemand die ze leest.

Tja, over betere en mindere episodes kan je discussiëren. Mijn voorkeur gaat uit naar de ernstigere episodes waarin ook een vervolg steekt. De humor in de serie vind ik niet zo sterk, zeker niet als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld Friends.

goldendream schreef:

Tsja, Friends is een komedie, Buffy niet.... Er zit wel wat humor in, maar dat is natuurlijk niet de main focus. Wacht maar tot je in seizoen 6 de musical aflevering Once More, With Feeling gaat zien:)

goldendream

Intussen zit seizoen 3 er voor mij op. Seizoen 2 en 3 zijn evenwaardig: sterke en zwakkere episodes wisselen elkaar af, maar de betere zijn wel in overwicht. De twee laatste afleveringen vind ik minder dan het slot van seizoen 2. De voorlaatste (strijd tussen Buffy en Faith) is veelbelovend, de laatste (burgemeesters oprijzing) valt dan weer ferm tegen. Die laatste behoort tot de zwakste van het seizoen en dat is jammer, omdat het wel de ontknoping betreft.

Als ik lees dat er een musicalaflevering volgt, is er nog een gelijkenis met Xena. Die zijn talrijk. Vreemd dat Xena zo onbekend is hier.

Ik zal even een pauze nemen, want drie seizoenen in een snel tempo is voorlopig genoeg. Vermoedelijk neem ik na een tweetal weken de draad weer op. Ik ben wel benieuwd welke setting er volgt, nu de middelbare school voorbij is.

Enkele vragen die ik me stel, waarop ik tegelijk geen antwoord hier verwacht om niks te verklappen:

- Wat met Xander? Hij lijkt me niet een student aan de universiteit te zijn. Als hij niet meer zou meedoen, zou ik hem niet echt missen. Hetzelfde met Cordelia. Ze mogen blijven, maar kunnen vervangen worden door andere rollen.

- Wat met Gilles? De bibliotheek kan niet zomaar naar de universiteit verplaatst worden. Ik zou hem wel missen.

- Willow lijkt me zeker verder mee te spelen, wat ik toejuich.

- Wat met Angel? Verdwenen of nog een terugkeer? De relatie tussen Buffy en hem is boeiend, de acteur die Angel vertolkt, vind ik wel wat suf.

- Duiken er verdwenen personen weer op? Zo ja, laat Drusilla maar weer meedoen. Freaky girl. Faith mag ook weer meedoen. Op een foto die ik ooit zag, verwacht ik een terugkeer van Billy Idols tweelingbroer.

goldendream schreef:

- Willow lijkt me zeker verder mee te spelen, wat ik toejuich.

- Xander en Willow blijven tot het allerlaatste einde in de serie, Cordelia is samen met Angel naar de spinoff serie Angel verhuist. Angel komt zo nu en dan wel nog terug in latere afleveringen, net zoals verschillende personages uit Buffy ook opduiken in de serie Angel.

- Giles blijft ook in de serie.

- Drusilla komt later nog een enkele x terug. Spike (billy idol ) komt ook nog terug en zal tot het einde van de serie een vaste rol krijgen. Ook Faith zal je nog zien terugkeren.

Xena vond ik zelf trouwens geen reet aan....