• 9.375.523 stemmen

Buffy the Vampire Slayer - Seizoen 7 (2002-2003)

Alternatieve titel: Buffy, the Vampire Slayer: The Series

Afleveringen: 22

Speelduur: 15 uur en 24 minuten

Ontwikkeld door: Joss Whedon

Met: Sarah Michelle Gellar, Nicholas Brendon en Alyson Hannigan

Datum van release: dinsdag 24 september 2002

Eerst uitgezonden op: UPN (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk seizoen 7 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Buffy the Vampire Slayer

Buffy Summers is een door het lot uitverkoren geboren Slayer. Haar ouders zijn gescheiden en samen met haar moeder verhuist ze naar Sunnydale. Als ze op haar nieuwe school -Sunnydale High- komt, maakt haar Watcher, bibliothecaris Rupert Giles, haar duidelijk dat ze haar lot als Slayer niet uit de weg kan gaan. Een Watcher is de hoeder van een Slayer die op haar let, haar traint en haar met informatie en advies bijstaat. Haar lot is om (met name) vampiers te doden. Terwijl ze zich langzaam maar zeker met haar roeping verzoent, sluiten medestudenten Willow Rosenberg en Xander Harris zich bij haar aan, nadat die bij toeval achter haar geheim komen.

Afleveringen Seizoen 7 (2002-2003)

1. 1. Lessons

24 september 2002 (42 minuten)

Terwijl Sunnydale High opnieuw wordt opgebouwd, gaat Buffy mee met Dawn naar haar eerste schooldag op haar nieuwe school... om vervolgens geconfronteerd te worden met kwaadaardige geesten die in de kelder wonen.

2. 2. Beneath You

1 oktober 2002 (42 minuten)

Buffy en haar vrienden schieten een vrouw te hulp die wordt achtervolgd door een wormachtig wezen. Ze komen erachter dat die verschijning een verband heeft met Anya.

3. 3. Same Time, Same Place

8 oktober 2002 (42 minuten)

De terugkeer van Willow in Sunnydale verloopt niet vlekkeloos wanneer ze letterlijk haar vrienden niet kan zien - en vice versa. Ze wordt per ongeluk achtergelaten met een wezen dat zijn slachtoffers verlamt en vervolgens levend vilt en opeet.

4. 4. Help

15 oktober 2002 (42 minuten)

Wanneer Buffy aan haar nieuwe baan als adviseur op school begint, raakt één van de studenten er steeds meer van overtuigd dat ze binnenkort dood zal gaan.

5. 5. Selfless

22 oktober 2002 (42 minuten)

Anya roept een gigantische spin-demon op om een grote groep verenigingsstudenten te straffen, die hun mede-student voor schut hebben gezet. Buffy beseft dat ze Anya moet doden voordat ze weer toe kan slaan. Dit brengt haar in conflict met Xander, die een andere oplossing wil.

6. 6. Him

5 november 2002 (42 minuten)

Dawn, Buffy, Anya en zelfs Willow worden hopeloos verliefd op een sportieve middelbare scholier en zetten alles op alles om zijn aandacht te krijgen. Ondertussen gaan Xander en Spike op zoek naar de bron van de betovering waar de meisjes aan ten prooi zijn gevallen.

7. 7. Conversations with Dead People

12 november 2002 (42 minuten)

Buffy raakt aan de praat met een vampier die ze nog van Sunnydale High kent. Wanneer de geest van Joyce in de woonkamer verschijnt, moet Dawn haar redden van een bedreigend wezen. Willow raakt van de kaart wanneer ze geconfronteerd wordt met de geest van de onlangs overleden Cassie die namens Tara spreekt. Andrew en Jonathan keren terug naar Sunnydale om de stad te redden.

8. 8. Sleeper

19 november 2002 (42 minuten)

Buffy onderzoekt de verdwijning van een aantal mensen uit de stad, waar Spike verantwoordelijk voor lijkt te zijn.

9. 9. Never Leave Me

26 november 2002 (42 minuten)

Terwijl The First Evil en zijn volgelingen een aanval lanceren op de Wachters Raad, probeert Buffy erachter te komen wat de gevolgen zijn als ze Spike onderbrengen in haar huis. Xander en Anya ondervragen Andrew, nadat Willow hem betrapt op het kopen van veel bloed bij een slager.

10. 10. Bring on the Night

17 december 2002 (42 minuten)

Terwijl kerst nadert, keert Giles terug naar Sunnydale met drie potentiële slayers die Buffy moet beschermen tegen The First - en begint daarmee een kolossaal gevecht tussen Buffy en een schijnbaar onverslaanbare über-vampier.

11. 11. Showtime

7 januari 2003 (42 minuten)

Buffy leert de potentiële slayers een kostbare les als ze het opneemt tegen de über-vampier. Giles en Anya gaan een andere dimensie binnen om advies te vragen aan een demon om uit te vinden hoe ze The First kunnen verslaan en waarom het de gehele slayer-lijn precies nu aanvalt.

12. 12. Potential

21 januari 2003 (42 minuten)

Buffy geeft les aan de potentiële slayers door ze mee te nemen naar een demon bar en crypte, waar ze het opneemt tegen een vampier. Ondertussen denkt Dawn dat ze een potentiële slayer is.

13. 13. The Killer in Me

4 februari 2003 (42 minuten)

Willow verandert in Warren nadat ze Kennedy kust. Buffy gaat op zoek naar antwoorden, wanneer Spike begint te lijden onder de gedrag-chip. De overige Scoobies beginnen te vermoeden dat Giles misschien wel The First is.

14. 14. First Date

11 februari 2003 (42 minuten)

Buffy heeft een date met schooldirecteur Wood die zijn ware identiteit onthult. Xander regelt een afspraakje met een leuk meisje dat meer is dan ze lijkt. En The First probeert Andrew over te halen om de potentiële slayers te vermoorden.

15. 15. Get It Done

18 februari 2003 (42 minuten)

Wanneer het mysterieuze kistje met schaduw poppen uit de tas van de vorige slayer Nikki Wood een dimensie poort opent, wordt Buffy geconfronteerd met de mannen die de originele slayers hebben gecreëerd. Ondertussen proberen Spike en de anderen een meedogenloze demon te verslaan, in de hoop Buffy terug naar onze wereld te krijgen.

16. 16. Storyteller

25 februari 2003 (42 minuten)

Andrew maakt video opnamens van Buffy's avonturen zodat toekomstige generaties ervan kunnen leren. Maar zijn status van onafhankelijke observant verandert als Buffy en de anderen hem linken aan het Zegel van Danzalthar.

17. 17. Lies My Parents Told Me

25 maart 2003 (42 minuten)

Buffy en haar vrienden proberen het geheim te ontrafelen achter de macht die The First heeft over Spike. Wood vraagt Giles hem te helpen om Spike te vernietigen.

18. 18. Dirty Girls

15 april 2003 (42 minuten)

Ondanks de twijfels van Giles leidt Buffy de potentiële slayers in een gevecht met een machtige predikant, die zijn krachten heeft gebundeld met The First Evil.

19. 19. Empty Places

29 april 2003 (42 minuten)

Ontdaan door het vernederende verlies in de wijngaard, keren de potentiële slayers zich tegen Buffy. Spike en Andrew ondervragen een priester over Caleb en Faith vecht tegen de politie die haar terug willen brengen naar de gevangenis.

20. 20. Touched

6 mei 2003 (42 minuten)

Na het ondervragen van een van de Brengers gaan Faith en de potentiële slayers op zoek naar een ondergronds arsenaal. Buffy confronteert Caleb in de wijngaard en de spanning tussen Willow en Kennedy loopt op.

21. 21. End of Days

13 mei 2003 (42 minuten)

De potentiële slayers staan voor hun gevaarlijkste uitdaging wanneer de übervamps een aanval uitvoeren. The First geeft Caleb zijn dodelijke macht waarna een confrontatie tussen Caleb en Buffy volgt... En een oude vriend van Buffy duikt onverwachts op.

22. 22. Chosen

20 mei 2003 (42 minuten)

Nadat ze een briljant idee kreeg, nemen Buffy en de potentiële slayers het op tegen Caleb, The First Evil en het leger van übervamps die zich verzamelen onder de middelbare school. Een grote strijd volgt om eindelijk de Hellemond voor eens en altijd af te sluiten.

avatar van Miszmi

Miszmi

Het laatste seizoen en ik moet eerlijk zeggen: wat een tegenvaller. Er zijn maar weinig verrassingen, eigenlijk geen losstaande afleveringen die er tussenuit springen en het hoofdplot is weer eens aan de zeer matige kant. Nog niet zo slecht als in het vierde seizoen, maar hij komt zeker op de tweede plek. Het voelde voor mij als een zeer langdradig seizoen en heb achteraf ook geen afgesloten gevoel gekregen. Het is geen onvoldoende waard, maar de verwachtingen lagen bij mij toch wel wat hoger, zeker voor een laatste seizoen. Het was allemaal maar mwah. Zelfs de rol van Spike vond ik eigenlijk tegenvallen dit seizoen. Kom op, waar is die vampier met die heerlijke gevatte opmerkingen. Dat het de eerste afleveringen nog wat anders was, begreep ik nog wel. Het is alleen jammer dat het niveau het gehele seizoen niet terugkomt.

De laatste aflevering is eigenlijk nog best wel aardig. Het voelt voor mij niet echt als een afgesloten hoofdstuk, maar ik denk dat er ook wel een beetje naar de toekomst is gekeken. Dat ze mogelijk nog niet wisten of er na een X aantal jaar toch nog een vervolg zou komen. Ergens vind ik het ook niet zo heel erg dat het klaar is, ik denk dat ik Anya ongelooflijk zou gaan missen.

Over het algemeen gezien ben ik dus zeer tevreden over de serie. Het heeft flinke uitschieters en wat tegenvallers. Het eerste en laatste seizoen zijn het minst, maar van het eerste seizoen kan ik dat wel begrijpen. Het biedt de kans om rustig kennis te maken met de personages. Daarna wordt het al snel beter, met seizoen 3 als favoriet bij mij. De serie moet het, over het algemeen, niet zo van de hoofdplots hebben, maar met name van de losse afleveringen. Er zitten een aantal zeer sterke aflevering, waarbij Hush (seizoen 4) nog steeds mijn favoriete aflevering is. Mijn favoriete personage uit de serie is veruit Spike, maar Drusilla als ze knettergek is, vind ik ook heerlijk. Met alle complimenten naar de actrice overigens, geweldig neergezet. De grootste tegenvaller vind ik Angel. Ik dacht mij te herinneren hem heel leuk te vinden, maar achteraf vind ik zijn personage eigenlijk helemaal niks aan. Ik vind de serie over het algemeen zo sterk, dat het een derde plek in mijn top 10 heeft veroverd.

goldendream

Intussen 6 episodes ver in het laatste seizoen.

Er is constant sprake van een nakend gevaar (kwaad, ouder dan de ouden), maar in elke aflevering is er een andere tegenstander die op het einde uitgeschakeld is. Er is dus een vervolglijn, maar tegelijk is de tegenstander telkens een andere. Die losse episodes vind ik vaak minder dan die waarin het vervolgverhaal (de vijand van het seizoen) centraal staat.

De eerste 5 afleveringen zijn goed omdat ze ernstig zijn, maar hoogvliegers zijn ze ook niet. Het sterkst vind ik Willow in Engeland met Gilles, herstellend van wat er gebeurd is. De middelbare school speelt weer mee, met dit keer Dawn als studente en Buffy als sociaal werkster. Dat vind ik te herhalend. Spike is helemaal geflipt en dat maakt zijn rol minder aantrekkelijk. Die irritante Anya blijft maar meespelen, terwijl de lieve Tara verdwenen is. En Gilles zal ik ook weer missen.

Aflevering 6 is weer een dieptepunt: Buffy, Willow en Anya zijn betoverd en vallen voor een pubertje. Zulke verhalen doen de serie geen goed. De reeks kan best grappige momenten bevatten, maar nooit als het een volledig humoristisch verhaal is. Dan acteren ze anders en is het gewoon belachelijk.

Ik vermoed dat dit seizoen geen topper zal zijn, tenzij het een andere wending krijgt.

goldendream

Het is een traditioneel Buffy-ingrediënt: na een episode te stom voor woorden (6) volgen 2 sterke afleveringen.

In beide afleveringen hangt de hoofdplot dreigend boven de personages. Buffy en de psycholoog-vampier in episode 7 is ook wel wat idioot, maar Dawn in huis en Willow in de bib maken episode 7 meer dan de moeite waard. Xander doet niet mee en pas na het kijken besefte ik dat. Maar vooral: een hele aflevering zonder die irritante Anya. Wat een genot. In episode 8 speelt Spike de hoofdrol en krijg ik weer eens medelijden met hem.

Voor mij is het intussen duidelijk dat episodes rond de hoofdplot van het seizoen het halen boven losstaande verhalen, op hier en daar een uitzondering na.

130 episodes bekeken, nog slechts 14 te gaan. Over favoriete personages kan ik ook duidelijk zijn.

- favoriete hoofdpersonages: Buffy, Willow

- favoriete nevenpersonages: Gilles, Tara (zo'n lieveke), Faith, Spike, Drusilla, Dawn

- leuke personages, maar geen voorkeur voor: Angel, Riley, weerwolfboy (kom niet op zijn naam), Gloria

- eerder irritante personages: Xander, Cordelia

- mep-ze-dood personages: Anya, het trio

goldendream

De episodes 9 en 10 zetten stevig in op de hoofdplot. De spanning wordt intens opgedreven. Zo heb ik het graag.

Als ik één minpuntje moet noemen, is het de herhalende factor. In seizoen 5 werd strijd geleverd tegen een godin, zo een zware tegenstander hadden ze nog niet gehad. Buffy verloor de moed erin en de groep sloeg zelfs op de vlucht. In dit seizoen nemen ze het op tegen het allereerste en oeroude kwaad, ouder dan de wereld, prehistorisch in het kwadraat, het kwaad waaruit alle andere kwaad voortvloeit en waarvan alle andere kwaad zelf bang is. Buffy krijgt klop rond haar oren en kan er niet tegenop. Tja, erger kan het niet worden. Tegelijk moet het wel het laatste seizoen zijn. Straffer kan immers niet meer.

Een gokje, en dus geen spoiler, want ik kan er helemaal naast zitten: Buffy zal erin slagen dit kwaad te overwinnen, maar zal het niet overleven. Een ultieme heldendaad. Misschien zijn er nog die de eindstrijd met hun leven zullen bekopen. Ik gok op Anya, Spike en eventueel Giles. Willow en Xander blijven achter, de wereld is gered, maar ze moeten verder zonder supergirl Buffy. Pure gok.

goldendream

Ook aflevering 11 is sterk en zo zijn er intussen al 5 na elkaar. De prehistorische vampier doet me wat denken aan Nosferatu, die oude film in zwart-wit. De ontknoping is wat vergezocht, maar alles draait rond de hoofdplot. Voorlopig geen losse afleveringen die de spanning eruithalen en vooral vaak belachelijk zijn. Een gewaagde uitspraak, maar als wat volgt het niveau van de 5 episodes haalt, wordt seizoen 7 tegen alle verwachtingen in een hoogvlieger.

goldendream

De episodes 12 tot en met 19 gezien. Mooi hoe de ultieme vijand de rode draad van het verhaal vormt en tegelijk elk personage beïnvloedt: Willow en een twijfelende nieuwe lesbische relatie, Giles die weer volop meedoet en zijn wachtersrelatie met Buffy ziet vervagen, Spike versus directeur Wood, Buffy die haar greep op de potentials kwijtspeelt en vooral de terugkeer van Faith. Naast de dreiging van de ubervampires, is er een akelige predikant, die de bijbel interpreteert naar zijn wensen en zwaar toeslaat. Arme Xander. Is alles dan top? Neen, Anya doet ook nog mee als irritante trut en Jonathan als sulletje. Jonathan is bij momenten nog grappig, Anya is alleen maar ergerlijk. Alleen is de zogezegde humor ondergeschikt aan de spanning en actie. Seizoen 7 is toch nog een toppertje, tenzij de ontknoping zwaar zou tegenvallen.

Hoi Goldendream,

Denk eerder dat je t sulletje Andrew bedoelt (of hoe de Scoobies em noemen: ''what's his face?). Jonathan was juiste de enige van t nerdtrio die leuk was en sympathiek was. Hij zag in dat hij fout bezig was in t vorige seizoen. Hij komt hier nog af en toe voorbij als een verschijning van de First Evil. En Anya is inderdaad zeer irritant dit seizoen, maar die ook je het bloed onder de nagels haalt is die donkere Potentiële Slayer Rona.

Alleen maar zeiken en klagen doet ze. Wees s blij en dankbaar dat Buffy je in haar huis opneemt en beschermt. Bah!!

goldendream

Altijd leuk vast te stellen dat iemand berichtjes leest.

Smallprint, ik zal het jouwe lezen als ik alles gezien heb. Ik lees het voorlopig niet, maar ben wel benieuwd.

goldendream

Alles gezien. Afgaande op 1 berichtje van Miszmi dacht ik dat dit seizoen niet veel zou voorstellen. Voor mij is het echter een toppertje: 1 verhaallijn, geen losse episodes, nauwelijks stomme afleveringen. Ook tegenover Anya sta ik klaarblijkelijk helemaal anders: het irritanste personage uit alle 7 seizoenen zonder concurrentie. En inderdaad, Andrew, niet Jonathan.

goldendream

Tijd voor een eindoordeel. Begonnen met de reeks in december, geëindigd in mei. Voor mij was het kijken aan een hoog tempo. Ondanks vele kritische berichten ben ik tevreden de serie gezien te hebben. Ik hoop veel later nog eens te kijken. Een tweede keer zal mijn beeld correcter maken.

De volgorde van alle seizoenen (van best naar minst goed) na 1 keer gekeken te hebben:

5 - 3 - 7 - 2 - 6 - 4 - 1

Beoordeling van personages:

- favoriete personages: Buffy, Willow, Giles, Tara, Faith

- leuke personages: Spike, Drusilla, Dawn

- geen top, maar ook geen flop: Xander, Angel, Riley

- irritante personages: het trio, Cordelia

- personage zo irritant dat veel verpest werd: Anya

Ik vergeet er waarschijnlijk een aantal.

Sterkste element aan de serie: in elk seizoen een vervolgverhaal rond een nieuwe vijand

Zwakste element aan de serie: de vaak stomme humor die vooral aanwezig was in losse afleveringen

Bekentenis: ik zal de serie wel missen

Wie wil reageren met goedkeuringen of andere meningen: graag

goldendream

En het bleef ijzig stil ...

Smallprint84

Voor mij blijft t 1 van mn favoriete series ever. Deze serie heeft t televisielandschap in meerdere opzichten veranderd.

Hoi Goldendream,

Hier is mn oordeel:

De volgorde van alle seizoenen (van best naar minst goed) :

2+5 - 3 - 4+6 - 7 - 1

Beoordeling van personages:

- favoriete personages: Buffy, Willow, Tara, Faith + Spike

- leuke personages: Drusilla, Angel/Angelus, Darla, Giles (in S7 is ie vrij onsympathiek), Cordelia, Harmony, Clem, Oz, Jonathan, Amanda (de wat slungelige Potentiële Slayer), Burgemeester Wilkins, Mr. Trick

- geen top, maar ook geen flop: Xander, Riley, Graham, Dawn, Kendra, Wesley (neem alleen Buffy hier in mee in de beoordeling), de Meester, Joyce, Jenny, Amy, Rector Snyder

- irritante personages: 't Trio (met uitz. van Jonathan), Forrest, Anya (voornamelijk in S7), Parker, Kennedy, Hank Summers (typische deadbeat vader)

- personage zo irritant dat veel verpest werd: Rona (de donkere Potentiële Slayer)

PS:

Ben trouwens dol op de humor in Buffy, mijn type humor!! Al is t soms wat flauw.

En nog mn Big Bad-lijstje van beste naar minste:

1. The Whirlwind in S2 (Angelus, Spike en Dru)

2. Glory (S5)

3. Burgemeester Wilkins + Faith (S3)

4. Eerste Kwaad + Caleb (S7)

5. 't Trio + Dark Willow (S6)

6. Adam + Prof. Walsh (S4)

7. De Meester + Darla (S1)