• 154.209 films
 • 9.114 series
 • 27.208 seizoenen
 • 602.590 acteurs
 • 339.138 gebruikers
 • 8.709.498 stemmen
Avatar
 
banner banner

Buffy the Vampire Slayer - Seizoen 6 (2001-2002)

3,78 49 stemmen

Alternatieve titel: Buffy, the Vampire Slayer: The Series

IMDb beoordeling: 8,3 (150.763)

Afleveringen: 22

Speelduur: 15 uur en 32 minuten

Ontwikkeld door: Joss Whedon

Met: Sarah Michelle Gellar, Nicholas Brendon en Alyson Hannigan

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: dinsdag 2 oktober 2001

Eerst uitgezonden op: UPN (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Disney+ Bekijk seizoen 6 via Disney+
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Buffy the Vampire Slayer

Buffy Summers is een door het lot uitverkoren geboren Slayer. Haar ouders zijn gescheiden en samen met haar moeder verhuist ze naar Sunnydale. Als ze op haar nieuwe school -Sunnydale High- komt, maakt haar Watcher, bibliothecaris Rupert Giles, haar duidelijk dat ze haar lot als Slayer niet uit de weg kan gaan. Een Watcher is de hoeder van een Slayer die op haar let, haar traint en haar met informatie en advies bijstaat. Haar lot is om (met name) vampiers te doden. Terwijl ze zich langzaam maar zeker met haar roeping verzoent, sluiten medestudenten Willow Rosenberg en Xander Harris zich bij haar aan, nadat die bij toeval achter haar geheim komen.

Afleveringen Seizoen 6 (2001-2002)

 1. 1. Bargaining, Part One

  2 oktober 2001 (42 minuten)

  De groep probeert Buffy weer tot leven te brengen door middel van een toverspreuk maar worden hierin verhinderd door een groep motorrijdende demonen die Sunnydale terroriseren.

 2. 2. Bargaining, Part Two

  2 oktober 2001 (42 minuten)

  Doordat de groep motorrijdende demonen het ritueel heeft verstoord, denkt de Scooby Gang dat de herrijzenis is mislukt. Ze realiseren zich echter niet, dat Buffy in leven is... precies op de plek waar ze haar achter lieten. Als Buffy zich uit haar graf moet graven is ze verward en bang en haar trauma is pas net begonnen.

 3. 3. After Life

  9 oktober 2001 (42 minuten)

  Als Buffy naar haar verrijzenis probeert te wennen aan het leven moet ze gelijk met haar vrienden een demon bestrijden. Dit monster is afkomstig uit een andere dimensie.

 4. 4. Flooded

  16 oktober 2001 (42 minuten)

  Buffy probeert volwassen taken op zich te nemen zoals het beheren van een huishouden. Een tiener-trio bestaande uit Andrew, Jonathan en Warren gaan met de hulp van een ingehuurde demon een bank veroveren.

 5. 5. Life Serial

  23 oktober 2001 (42 minuten)

  De krachten van Buffy worden op de proef gesteld door Andrew, Jonathan en Warren. Ze proberen namelijk haar zwakke punten te vinden en deze tegen haar te gebruiken om Buffy te treiteren en uiteindelijk te doden.

 6. 6. All the Way

  30 oktober 2001 (42 minuten)

  Tijdens Halloween krijgt Dawn haar eerste kus... maar ze ontdekt dat haar kusser een dodelijk geheim bezit. Xander maakt bekend dat hij verloofd is met Anya en Tara maakt zich zorgen om Willow omdat ze steeds meer afhankelijk wordt van magie.

 7. 7. Once More, With Feeling

  6 november 2001 (50 minuten)

  In dit musical-feest barst iedereen in Sunnydale in zang (en vlammen) uit als een buitenaardse demon Dawn tot zijn bruid tracht te maken.

 8. 8. Tabula Rasa

  13 november 2001 (42 minuten)

  In een poging van Willow om de ruzie tussen haar en Tara te vergeten, gaat de toverspreuk van Willow verkeerd. Hierdoor vergeten Buffy en haar vrienden wie ze zijn.

 9. 9. Smashed

  20 november 2001 (42 minuten)

  Willow gebruikt magie om Amy de rat weer in haar oude gedaante te veranderen. Jonathan, Warren en Andrew maken gebruik van een bevriezingsgeweer om een diamant uit een museum te stelen. Spike ontdekt iets onverwachts over Buffy.

 10. 10. Wrecked

  27 november 2001 (42 minuten)

  Amy stelt Willow voor aan een tovenaar die verslavende zwarte magie gebruikt. Buffy en Spike proberen hun nacht vol passie te verwerken.

 11. 11. Gone

  8 januari 2002 (42 minuten)

  Een maatschappelijk werker dreigt Buffy uit de voogdij over Dawn te zetten vanwege het in haar ogen chaotische huishouden. In de tussentijd maakt een technisch speeltje van Jonathan, Warren en Andrew Buffy onzichtbaar. Daarmee komt de moleculaire samenstelling van Buffy in gevaar en zou ze weleens in gelei kunnen veranderen. Willow, Xander en Anya zoeken een oplossing om Buffy weer zichtbaar te maken.

 12. 12. Doublemeat Palace

  29 januari 2002 (42 minuten)

  Als Buffy een baan aanneemt bij een fast-food restaurant gebeuren er rare dingen. Er verdwijnen steeds collega's. Zou het geheime ingredient van de hamburgers hier iets mee te maken hebben?

 13. 13. Dead Things

  5 februari 2002 (42 minuten)

  Wanneer Jonathan, Warren en Andrew per ongeluk een jonge vrouw vermoorden, proberen ze de schuld op Buffy af te schuiven.

 14. 14. Older and Far Away

  12 februari 2002 (42 minuten)

  Op haar verjaardag vermoedt Buffy dat Dawn misschien wel degene is die een aantal feestgangers heeft betoverd. Door deze toverspreuk houdt een zwaard-zwaaiende demoon deze jonge mensen vast in het huis van Buffy.

 15. 15. As You Were

  26 februari 2002 (42 minuten)

  Riley Finn, de ex-vriend van Buffy, duikt onverwachts op. Hij is op jacht naar een demon die eieren gaat leggen, die Sunnydale zouden kunnen vernietigen.

 16. 16. Hell's Bells

  5 maart 2002 (42 minuten)

  Het huwelijk van Anya en Xander wordt verstoord als een man die beweert de toekomstige Xander te zijn op het feest verschijnt.

 17. 17. Normal Again

  12 maart 2002 (42 minuten)

  Warren, Jonathan en Andrew sturen een demon op Buffy los. Deze demon bezit de kracht om Buffy te laten denken dat haar vrienden niet bestaan...

 18. 18. Entropy

  30 april 2002 (42 minuten)

  Anya keert terug naar Sunnydale om wraak te nemen op Xander. Uiteindelijk blijkt ze hem pijn te doen op een manier die ze nooit had kunnen bedenken.

 19. 19. Seeing Red

  7 mei 2002 (42 minuten)

  Warren krijgt bovenmenselijke krachten door bepaalde magische bollen die hij steelt van een gevaarlijke demon. Hij begint samen met zijn vrienden aan een misdaad-reeks dat zal leiden tot een tragische confrontatie met Buffy.

 20. 20. Villains

  14 mei 2002 (42 minuten)

  Als Willow de zwarte magie omarmt, maakt ze gebruik van haar enorme kracht om Warren te vinden. Dit doet ze ondanks het feit dat Buffy dit afkeurt. Zij is immers van mening dat Warren volgens de menselijke wet gestraft moet worden.

 21. 21. Two to Go (1)

  21 mei 2002 (42 minuten)

  Versterkt door de machtige zwarte magie, is Willow van plan Jonathan en Andrew te vernietigen. Dit leidt tot een spectaculair gevecht tussen Buffy en Willow.

 22. 22. Grave (2)

  21 mei 2002 (42 minuten)

  Nadat Willow de machtige kracht van Giles heeft leeggezogen, wordt ze machtiger dan ooit, maar vol met emoties van de pijn en ellende van de wereld, en ze is van plan de wereld uit haar lijden te verlossen. In de tussentijd moeten Buffy en Dawn vechten tegen dodelijke wezens nadat ze zijn vast komen te zitten onder de grond.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

 • 3286 berichten
 • 2159 stemmen

They got the Mustard ooooooooooout!


avatar van Miszmi

Miszmi

 • 3240 berichten
 • 598 stemmen

Ik zag een beetje op tegen de zevende aflevering, ik heb het meestal niet zo op van die musical-afleveringen. Achteraf overigens nergens voor nodig, want het blijkt de beste aflevering van dit seizoen. Een zeer gepaste aflevering, waarbij het zingen ook daadwerkelijk een achterliggende reden heeft. Dat kon ik wel waarderen, ook het feit dat iedereen eens uitsprak wat hij echt dacht. Hiermee sloot je gelijk enkele verhaallijnen af, of in ieder geval het hoge woord was eruit. Ook Gone vond ik een sterke aflevering, maar ik vind wel dat ze te weinig met dat verhaal hebben gedaan. Na die aflevering hoor je er verder niks meer over en dat is toch wel een gemiste kans, dat had dit seizoen wel wat meer diepgang kunnen geven.

Verder vond ik het hoofdplot dit seizoen niet ongelooflijk interessant, maar de uiteindelijk uitwerking wel. Met name de laatste afleveringen van dit seizoen zijn erg sterk. Ook eindelijk eens een belangrijke gebeurtenis die ik van te voren niet wist, dat was een verademing moet ik zeggen. Mogelijk dat het afscheid mij best zwaar viel. Ik heb behoorlijk wat tijd nodig gehad om aan Tara te wennen en uiteindelijk heeft ze het voor elkaar te krijgen om tot één van mijn favoriete personages te behoren.

Dit seizoen moet het verder vooral van dat soort dingen hebben en niet van het hoofdplot. Het is allemaal wel vernieuwend vergeleken met de eerdere seizoenen en dat maakt ook dat het niet eens zo heel slecht aanvoelt allemaal. Uiteindelijk krijgt dit seizoen ook gewoon weer een hele dikke voldoende.


avatar van goldendream

goldendream

 • 143 berichten
 • 26 stemmen

De eerste twee afleveringen bevallen me sterk. De vrees is er wel dat er weer onnozele episodes zullen volgen. Anya zit in de begingeneriek, Tara en Gilles niet. Dat verontrust me ook.


avatar van goldendream

goldendream

 • 143 berichten
 • 26 stemmen

Episode 3 en 4 vind ik ook sterk. Buffy is onzeker, verward en ongelukkig. Gellar speelt die rol heel overtuigend. Spike is één van mijn favoriete personages geworden. Willow en Tara zijn eveneens top.

Toch vrees ik wat komen zal:

- Die trut van een Anya blijft maar irriteren en aangezien ze in de begingeneriek zit, zal ze niet onder een piano of zo terechtkomen. Xander was nooit mijn favoriet, maar hij verdient wel beter dan zo'n stom personage als lief.

- Tara en Gilles zitten niet in de begingeneriek. Ik vrees dat ze de serie zullen verlaten en beiden zou ik een gemis vinden.

- En vooral: 3 nerds uit het verleden zullen wellicht een grote rol spelen. De laatste episode die ik zag, werd daardoor al wat bezoedeld. Ik heb helemaal niks tegen onzekere mensen die uitgesloten worden. Integendeel, ik voel medelijden met hen en erger me aan de pestkoppen die zichzelf zo super vinden. In deze serie worden ze echter zo irritant gemaakt, dat er geen sympathie, maar ergernis voor hen overblijft.


avatar van goldendream

goldendream

 • 143 berichten
 • 26 stemmen

Episode 5 keldert, zoals verwacht, de serie weer helemaal. Na een reeks sterke afleveringen in seizoen 5 en een stevige start van seizoen 6 is daar weer de ommekeer: 3 onnozele, idiote boefjes en ook Gellar acteert irritant mee. Die zogezegde humor in de serie is tenenkrommend.


avatar van goldendream

goldendream

 • 143 berichten
 • 26 stemmen

Episode 6: Dawn pubert sterk, middelmatige aflevering (geen top, geen flop)

Episode 7: de muzikale toer opgaan; op zich idioot dit te doen, maar toch is het genietbaar (geen top, geen flop)


avatar van goldendream

goldendream

 • 143 berichten
 • 26 stemmen

Episodes 8, 9, 10 en 11 gezien. Halverwege het seizoen dus. Tenzij er veel verandert, beoordeel ik dit seizoen op het niveau van het 4de. De seizoenen 2, 3 en 5 zijn sterker, 4 en 6 zijn minder, maar wel goed.

Ik mis een sterke rode draad in dit seizoen. Er zit wel een vervolgverhaal in de afleveringen, maar veel stelt het niet voor.

Het zwakste hier vind ik die 3 nerds die de vijand zijn. Wanneer zij meespelen, wordt het belachelijk irritant. Ik hoop dus dat ze in de komende 11 afleveringen geen grote rol zullen spelen.

De relatie Buffy - Spike staat me ook niet echt aan. Beetje kloppen op elkaar, dan wat vrijen, dan weer ruziën, dan weer het bed in ... Met Angel en Riley had ze een echte relatie. Angel op kop (de liefde van haar leven), bij Riley besefte ze dat het niet hetzelfde als met Angel was, maar nu met Spike ... tja ... Buffy is helemaal niet lief of sympathiek tegenover Spike.

Het sterkste aan dit seizoen vind ik de toenemende kracht van Willow en de gevolgen voor de vriendengroep. Daarom hoop ik dat dit aspect een grote rol speelt in de komende afleveringen. Ik ben blij dat Tara voorlopig niet uit de serie verdwenen is. Ze is echt zo'n lieveke.

De resterende 11 episodes zullen belangrijk zijn: als de 3 nerds heel belangrijk worden, is de kans groot dat dit het zwakste seizoen wordt. Als Willow en Tara belangrijk worden, kan het zich eventueel toch nog meten met de beste seizoenen.


avatar van goldendream

goldendream

 • 143 berichten
 • 26 stemmen

De episodes 12, 13, 14, 15 en 16 maken duidelijk dat dit seizoen absoluut niet kan tippen aan seizoen 2, 3 en 5, maar ook nog eens ferm onder seizoen 4 scoort. Zelfs het matige seizoen 1 lijkt momenteel beter. In het huidige seizoen zit geen sterke rode draad, het springt wat van het een naar het ander. Spanning is er nauwelijks, irritante humor des te meer. Buffy zelf is doelloos en haar relatie met Spike stelt niet veel voor, alsof de makers niet weten welke richting ze uitwillen. Xander en zijn trut Anya steken ferm tegen. Wat acteert die Anya vreselijk ergerlijk. Gilles is verdwenen en Dawn zit op een zijspoor. Ook met haar weten de makers niet wat ze willen. Willow en Tara zijn het interessantst, maar er viel zoveel meer uit hun personages te halen. Willow is eventjes het pad van de zwarte magie op, maar dat stopt zo vlug. Eigenlijk hadden ze rond Willow de rode draad van het seizoen kunnen maken. Wetende dat dat belachelijke trio nerds nog aan bod zal komen, zijn de verwachtingen voor de resterende episodes heel laag. Spijtig, want met Willow op het slechte pad was zoveel mogelijk geweest.


avatar van goldendream

goldendream

 • 143 berichten
 • 26 stemmen

Het verbaast me sterk, afgaande op de reeks povere episodes na elkaar, maar aflevering 17 (Normal again) is ijzersterk met prachtig acteerwerk van de hele cast.


avatar van goldendream

goldendream

 • 143 berichten
 • 26 stemmen

Ligt het aan de harde kritieken op een lange reeks episodes? Raar, maar ook afleveringen 18 en 19 zijn goed. Anya blijft een seut, het trio irritant, maar de verwikkelingen rond Buffy, Spike, Xander, Willow en Tara maken veel goed.


avatar van goldendream

goldendream

 • 143 berichten
 • 26 stemmen

De finale van dit seizoen is echt sterk en redt het seizoen. De eerste 4 en laatste 5 episodes meten zich met het beste wat de serie te bieden heeft. Het midden is op een zeldzame uitzondering na matig tot soms echt zwak.

Heel goed dat ze Willow weer op het pad van de zwarte magie gebracht hebben. Willow biedt het beste van dit seizoen. Tara zal ik wel missen. Zo'n lief, kwetsbaar en gevoelig meisje.

Voorlopige tussenstand van beste naar minste seizoen: 5 - 3 - 2 - 6 - 4 - 1.


avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

 • 13307 berichten
 • 1115 stemmen

Goed bezig Daantje


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.