ad
 • 139.613 films
 • 6.594 series
 • 19.949 seizoenen
 • 431.347 acteurs
 • 280.204 gebruikers
 • 8.080.479 stemmen
Avatar
 
banner banner

Centennial (1978-1979)

3,91 16 stemmen

Show titel: Centennial

IMDb beoordeling: 8,3 (2.868)

Seizoenen: 1 seizoen

Afleveringen: 12

Datum van release: zondag 1 oktober 1978

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Centennial

Afleveringen Seizoen 1 (1978-1979)

 1. 1. Only the Rocks Live Forever

  Een felle jager uit Quebec, Pasquinel, ontmoet het opperhoofd Lame Beaver van de Arapaho stam tijdens zijn reizen door het Westen. De twee krijgen na een valse start een goede band en maken de nodige dingen mee. Zo komt Pasquinel een rijke zilversmid tegen en sluit met hem een deal om wapens en zilver bij de indianen te krijgen. Daarnaast trouwt Pasquinel uiteindelijk met de dochter van Lame Beaver ook al is zij eigenlijk verliefd op McKeag.

 2. 2. The Yellow Apron

  Ondanks de spanningen tussen Pasquinel, McKeag en de indianen, weten ze toch met elkaar samen te blijven werken. Clay krijgt twee zonen van Pasquinel en in St. Louis bevalt Lise van zijn dochter. Pasquinel blijft ondertussen wanhopig zoeken naar het goud van Lame Beaver. McKeag en Clay verschuilen hun liefde voor elkaar uit respect voor Pasquinel.

 3. 3. The Wagon and the Elephant

  In Lancaster, Pennsylvania vertrekt de jonge Levi Zandt samen met zijn verloofde Elly Zamm naar het Westen. In de trein richting St. Louis ontmoeten zij Maxwell Mercy, de man die getrouwd is met de dochter van Pasquinel. McKeag trouwt met Clay en start samen met Levi en Elly het stadje Centennial.

 4. 4. For as Long as the Water Flows

  Levi is kapot van verdriet na het overlijden van zijn vrouw. Hij sluit zichzelf op in de oude hut van McKeag en Pasquinel. Clay en McKeag vragen Lucinda of zij ervoor kan zorgen dat Levi bij hen komt wonen. Levi en Lucinda worden verliefd en trouwen met elkaar. Ondertussen zoekt Hans Brumbaugh naar goud in Duitsland.

 5. 5. The Massacre

  Het is 1861 en de Amerikaanse burgeroorlog is in volle gang. Jacques en Marcel Pasquinel overvallen en vermoorden soldaten. Kolonel Frank Skimmerhorn arriveert in Centennial en is van plan alle indianen te vermoorden.

 6. 6. The Longhorns

  Oliver Seccombe arriveert in Centennial met de bedoeling om in naam van een groep Britse investeerders een veehouderij te kopen. Hij huurt John Skimmerhorn in om wat mannen te verzamelen en vee naar zijn nieuwe, grootste ranch in het Westen te drijven.

 7. 7. The Shepherds

  Aan het einde van de negentiende eeuw, leidt Hans Brumbaugh een groep boeren in hun oorlog tegen de rijke ranchers en veehouders. Messmore Garrett vestigt zich in Centennial met zijn duizenden schapen en biedt ook weerstand tegen Oliver Seccombe en de andere rijken. Dumire, de nieuwe sheriff, heeft zijn handen vol aan beide partijen. Charlotte Buckland, dochter van een Brit, wordt verliefd op Seccombe.

 8. 8. The Storm

  Mervin Wendell komt samen met zijn vrouw Maude en zoon Philip naar Centennial. Philip is een professionele oplichter. Jim Lloyd is verliefd op Clemma, de wilde dochter van Levi Zandt en probeert haar te verleiden. De Britse investeerders hebben ondertussen de Schotse accountant Finlay Perkin naar de ranch gestuurd om een audit te houden. Er ontstaat frictie tussen Perkin en Seccombe.

 9. 9. The Crime

  De Wendells lichten iedereen in Centennial op en chanteren eerwaarde Holly. Sherif Dumire onderzoekt de verdwijning van en mogelijke moord op een rondtrekkende zakenman die een koffer vol geld bij zich droeg. Charlotte Seccombe keert terug om de ranch over te nemen en Hans Brumbaugh runt een succesvolle boerderij met behulp van zijn Japans personeel.

 10. 10. The Winds of Fortune

  Charlotte Seccombe en Jim Lloyd worden verliefd op elkaar terwijl Clemma terugkeert naar Centennial. De beruchte Pettis bende arriveert om sheriff Dumire te confronteren. De Japanse werknemers van Hans Brumbaugh besluiten te vertrekken omdat ze dromen van hun eigen boerderij.

 11. 11. The Winds of Death

  Aan het begin van de twintigste eeuw is Mervin Wendell een ware vastgoedmagnaat geworden en verkoopt hij slechte grond aan naïeve jonge families uit het Oosten. Charlotte Lloyd besluit de Mexicaanse bewoners te verdedigen tegen deze ongure praktijken.

 12. 12. The Scream of Eagles

  In 1978 komen de historicus professor Lew Vernor en de schrijver Sidney Enderman aan in Centennial om er een artikel over te schrijven. Paul Garrett is ondertussen de eigenaar van de ranch en hij stamt af van de Pasquinel familie. Paul vertelt zijn gasten over de geschiedenis van het stadje. Morgan Wendell probeert ondertussen een hoge functie te bemachtigen binnen de politiek in Colorado. Wanneer duidelijk wordt dat Wendell alleen maar geïnteresseerd is in geld, besluit Garrett het tegen hem op te nemen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Foxhollywood

Foxhollywood

 • 178 berichten
 • 312 stemmen

Een geweldige mini serie.


avatar van Panta Rei_mm

Panta Rei_mm

 • 36 berichten
 • 0 stemmen

Vond ik destijds ook.

Nu heb ik deze serie onlangs weer eens bekeken en ik vond hem verschrikkelijk tegenvallen.

Soms ronduit slechte teksten en steeds die terugblikken van eerdere afleveringen.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.