• 9.377.055 stemmen

Once upon a Time - Seizoen 2 (2013)

Show titel: Once upon a Time

Afleveringen: 22

Speelduur: 16 uur en 05 minuten

Ontwikkeld door: Edward Kitsis, Adam Horowitz, Adam Horowitz en Edward Kitsis

Met: Ginnifer Goodwin, Jennifer Morrison en Lana Parrilla

Datum van release: woensdag 9 oktober 2013

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk seizoen 2 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Once upon a Time

Emma Swan is premiejager van beroep, en kan mensen opsporen die liever niet gevonden willen worden. Zelf wordt ze op haar 28ste verjaardag gevonden door een 10-jarige jongen die zegt haar zoon te zijn. Hij zegt in een dorp, Storybrooke, te wonen waar alle sprookjesfiguren door de boze heks (zijn stiefmoeder) zijn verbannen en dat Emma de enige is die deze vloek ongedaan kan maken. Alle bewoners uit Storybrooke lijden door de spreuk aan geheugenverlies en weten niet welk sprookjesfiguur ze eigenlijk zijn.

Afleveringen Seizoen 2 (2013)

1. 1. Broken

9 oktober 2013 (44 minuten)

Werkelijkheid en fantasie beginnen door elkaar te lopen wanneer de sprookjesfiguren in Storybrooke ontwaken, nadat de vloek van de Evil Queen verbroken is. Helaas worden de bewoners niet automatisch teruggebracht naar het land van sprookjes. Ondertussen heeft Repelsteeltje ervoor gezorgd dat in Storybrooke nu ook magie aanwezig is. In de sprookjeswereld is dit geen probleem, maar in onze wereld kan dit verschrikkelijke gevolgen hebben. Prins Phillip ontwaakt zijn slapende schone Aurora, maar komt erachter dat hij en zijn vriend Mulan het binnenkort moeten opnemen tegen een gevaarlijke vijand.

2. 2. We Are Both

9 oktober 2013 (44 minuten)

Terwijl Regina een manier zoekt om haar magische krachten terug te krijgen gaat David verder met zijn zoektocht naar Mary Margaret en Emma. De Zeven Dwergen ontdekken wat er gebeurt wanneer een inwoner van Storybrooke probeert het dorp te verlaten. In sprookjesland wordt Regina geconfronteerd met een magiër die haar wil helpen om onafhankelijk te worden van haar moeder Cora.

3. 3. Lady of the Lake

16 oktober 2013 (44 minuten)

Emma en Mary Margaret proberen samen met Aurora, Mulan en Lancelot een poort te vinden die hen terugbrengt naar Storybrooke. Maar een donkere kracht weerhoudt hen hiervan. Henry praat met Jefferson, zodat hij weer herenigd kan worden met zijn dochter. In sprookjesland vergiftigt koning George Sneeuwwitje en het tegengif ligt in het water van de vrouw van het meer.

4. 4. The Crocodile

16 oktober 2013 (44 minuten)

Belle heeft genoeg van de praktijken van Mr. Gold, die alleen nog maar om macht geeft, en ze dreigt bij hem weg te gaan. De dwergen nemen hun bijlen ter hand en zoeken naar elfjesstof in de mijn van Storybrooke. In sprookjesland probeert Repelsteeltje zijn vrouw Milah te redden uit de handen van een stel piraten.

5. 5. The Doctor

23 oktober 2013 (44 minuten)

Regina probeert haar magische krachten minder te gebruiken om zo haar zoontje Henry tevreden te stellen. Maar dan denkt ze dat ze een geest uit haar verleden ziet. Mary Margaret en Emma komen de enige overlevende van een monsteraanval tegen, maar Emma vertrouwt de jongeman niet. In sprookjesland probeert Regina donkere magie te leren, maar iets uit haar verleden houdt haar tegen om zwarte magie te gebruiken.

6. 6. Tallahassee

23 oktober 2013 (44 minuten)

Emma en Kapitein Haak klimmen in een bonenstaak en gaan op zoek naar een magische boon. Emma denkt ondertussen na over haar verleden en haar ontmoeting met Henry's vader. Aurora en Henry hebben tegelijkertijd dezelfde nachtmerrie.

7. 7. Child of the Moon

30 oktober 2013 (44 minuten)

Leroy vindt een schat in de mijn in Storybrooke en zou hiermee wel eens Emma en Mary Margaret kunnen helpen bij hun terugkeer naar het dorp. Ruby's angsten worden werkelijkheid wanneer ze verdacht wordt van een brute moord.

8. 8. Into the Deep

30 oktober 2013 (44 minuten)

Cora doet alles wat in haar macht ligt om het kompas van Mary Margaret en Emma te stelen, zodat ze niet terug kunnen komen naar Storybrooke. Regina en Mr. Gold brengen het leven van David in gevaar om hem in contact te brengen met Mary Margaret. Dit is nodig om haar te helpen weer naar huis te komen.

9. 9. Queen of Hearts

6 november 2013 (44 minuten)

Cora en Hook vechten met Mary Margaret en Emma om het kompas dat ze naar Storybrooke zal leiden. In Storybrooke proberen Regina en Mr. Gold ondertussen Cora buiten de deur te houden. Cora wil namelijk iedereen vermoorden die door de poort naar het dorp komt. Mary Margaret en Emma zijn nu dus ook gevaar. Kapitein Haak reist naar Wonderland en ontmoet daar de boze Hartenkoningin.

10. 10. The Cricket Game

6 november 2013 (44 minuten)

Wanneer Regina wordt aangeklaagd voor moord, vreest iedereen het ergste behalve Emma. Ondertussen in de sprookjeswereld moeten Sneeuwwitje en de Prins op het witte paard besluiten wat te doen met de Boze Koningin wanneer ze haar haar verdiende loon hebben gegeven.

11. 11. The Outsider

13 november 2013 (44 minuten)

Gold voert een experiment uit om te zien of hij Storybrooke kan verlaten zonder zijn geheugen te verliezen. Mary Margaret en David gaan op zoek naar een huis en Belle loopt Hook tegen het lijf. In de sprookjeswereld ontmoeten Belle en Mulan elkaar voor het eerst, wanneer ze samen een beest proberen te verslaan.

12. 12. In the Name of the Brother

13 november 2013 (44 minuten)

Dr. Whale onderzoekt de vreemdeling die het dorp is binnengewandeld en de inwoners besluiten wat ze met de man gaan doen die Storybrookes geheim zegt te weten. Cora spreekt af met haar dochter en Gold gaat op zoek naar Belle.

13. 13. Tiny

20 november 2013 (43 minuten)

Cora brengt de reus naar Storybrooke, waar hij de boel op stelten zet omdat hij denkt dat hij een oude rekening moet vereffenen. Ondertussen verlaten Gold, Emma en Henry het stadje om op zoek te gaan naar Bae, en wil Greg van Belle weten wat er met haar gebeurd is op de avond van het ongeluk. In de sprookjeswereld klimt Anton, tegen de wil van zijn broer, vanaf de bonenstaak naar beneden om bevriend te raken met de mensen. Zij blijken echter niet allemaal goede bedoelingen te hebben.

14. 14. Manhattan

20 november 2013 (44 minuten)

Mr. Gold, Emma en Henry gaan in New York op zoek naar Golds zoon Bae. Cora, Regina en Kapitein Haak proberen een van Repelsteeltjes geliefde eigendommen te vinden. Ondertussen in sprookjesland ontdekt Rumple zijn lotsbestemming.

15. 15. The Queen Is Dead

27 november 2013 (44 minuten)

Mary Margaret en David proberen Repelsteeltjes dolk te vinden voordat Regina en Cora dat doen. Kapitein Haak reist naar New York om Gold te vinden en te vermoorden. In de sprookjeswereld biedt de Blauwe Fee Sneeuwwitje de kans om haar stervende moeder te redden.

16. 16. The Miller's Daughter

27 november 2013 (44 minuten)

Cora Mills, de moeder van Regina, heeft in het verleden een deal gesloten met Repelsteeltje. Dit komt haar in het heden duur te staan.

17. 17. Welcome to Storybrooke

4 december 2013 (43 minuten)

Regina gaat op pad om Mary Margaret te vermoorden en Henry probeert zijn vechtende familieleden te stoppen door de aanwezige magie weg te nemen. Ondertussen zien we hoe Regina 28 jaar geleden ontdekte dat er vreemdelingen naar Storybrooke kwamen, terwijl de vloek net over het dorpje was uitgesproken.

18. 18. Selfless, Brave and True

4 december 2013 (44 minuten)

Terwijl Mary Margaret in het reine probeert te komen met haar aandeel in de dood van Cora, komt ze August tegen. Neals verloofde Tamara komt naar Storybrooke. In een ver verleden doet August er alles aan om niet terug in een houten jongetje te veranderen.

19. 19. Lacey

11 december 2013 (44 minuten)

Mr. Gold schakelt de hulp van David in om ervoor te zorgen dat Belle haar geheugen terugkrijgt en hem weer zal liefhebben. De magische bonen die Anton kweekt zijn gaan groeien en zouden iedereen wel eens naar huis kunnen transporteren. Emma weet niet zeker of ze in de sprookjeswereld zal gaan wonen of terug zal gaan naar onze wereld. In sprookjesland dwingt Repelsteeltje Bell om met hem mee te gaan op jacht naar een dief.

20. 20. The Evil Queen

11 december 2013 (44 minuten)

Regina roept de hulp van Kapitein Haak in om haarzelf en Henry terug naar de sprookjeswereld te transporteren. Maar haar plan staat of valt met een vloek die, indien gebruikt, Storybrooke van de kaart kan vegen. Dan overlijden alle inwoners. In de sprookjeswereld vraagt de Evil Queen aan Repelsteeltje om haar in een boer te veranderen, zodat ze zonder op te vallen Sneeuwwitje kan vermoorden.

21. 21. Second Star to the Right

18 december 2013 (44 minuten)

Regina is verdwenen en heeft een stel magische bonen op zak. Emma, Mary Margaret en David gaan naar haar op zoek. Emma denkt nog steeds dat Tamara iets te maken heeft met Regina's verdwijning. Mr. Gold denkt erover na om Lacey de waarheid te vertellen over zijn magische krachten. In de sprookjeswereld verlaat Repelsteeltje zijn zoon, die daarna terecht komt in het Londen van de negentiende eeuw.

22. 22. And Straight on 'til Morning

18 december 2013 (43 minuten)

De inwoners van Storybrooke bereiden zich voor op het einde van hun dorp, wanneer Greg en Tamara het wapen van Regina op scherp stellen dat ze had gebruikt voor de vloek. Mr. Gold rouwt om de dood van zijn zoon Bae. In het Neverland van het verleden ontdekt Kapitein Haak welke band hij met Bae heeft. De Lost Boys komen achter Bae aan.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.