• 9.374.070 stemmen

Futurama - Seizoen 7 (2012-2013)

Show titel: Futurama

Afleveringen: 26

Speelduur: 9 uur en 32 minuten

Ontwikkeld door: Matt Groening en David X. Cohen

Met: Billy West (stemrol), John DiMaggio (stemrol) en Katey Sagal (stemrol)

Datum van release: woensdag 20 juni 2012

Eerst uitgezonden op: Comedy Central (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk seizoen 7 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Futurama

In de serie volgen we Fry, een pizzabezorger uit New York die zichzelf per ongeluk invriest op 1 januari 2000 en pas 1000 jaar later, in het jaar 3000, weer wordt ontdooid. De Aarde is in 1000 jaar tijd sterk veranderd. Fry probeert zich staande te houden in deze maffe futuristische wereld. Naast mensen wonen er ook robots en buitenaardse wezens. Naaldbomen, ansjovis en koeien zijn uitgestorven, de Aarde is opgewarmd door het broeikaseffect en weer afgekoeld door de nucleaire winter, Jezus is verrezen en Al Gore is keizer geworden van de maan, waar zich een groot attractiepark bevindt.

Afleveringen Seizoen 7 (2012-2013)

1. 1. The Bots and the Bees

20 juni 2012 (22 minuten)

Bender bezwangert per ongeluk de nieuwe frisdrankautomaat van Planet Express, en heeft duidelijk moeite met het vaderschap.

2. 2. A Farewell to Arms

20 juni 2012 (22 minuten)

De crew van Planet Express ontdekt een oude Martiaanse kalender, waarin wordt voorspeld dat de wereld zal vergaan in 3012. Een grote evacuatie van de planeet wordt op touw gezet.

3. 3. Decision 3012

27 juni 2012 (22 minuten)

Er staan weer presidentsverkiezingen voor de deur. President Nixon krijgt dit keer als tegenkandidaat een competente en bij iedereen geliefde politicus genaamd Chris Travers. Om zijn rivaal te saboteren maakt hij bekend dat Chris mogelijk een alien is daar hij geen aards geboortecertificaat schijnt te bezitten.

4. 4. The Thief of Baghead

4 juli 2012 (22 minuten)

Bender wordt een paparazzifotograaf en probeert ten koste van alles een foto te maken van een acteur wiens gezicht altijd verborgen blijft onder een papieren zak.

5. 5. Zapp Dingbat

11 juli 2012 (22 minuten)

Tot Leela's ontsteltenis besluit haar moeder te scheiden van haar vader, waarna ze een relatie aangaat met Zapp Brannigan.

6. 6. The Butterjunk Effect

18 juli 2012 (22 minuten)

Leela en Amy besluiten een team te vormen voor de ruige sport Butterfly Derby, en raken verslaafd aan een prestatieverhogend middel gemaakt van vlinderhormonen.

7. 7. The Six Million Dollar Mon

25 juli 2012 (22 minuten)

Hermes begint zijn lichaam te upgraden met robotonderdelen om zo zijn werkefficiëntie te verhogen, maar hij raakt er ook steeds meer door geïsoleerd van zijn familie.

8. 8. Fun on a Bun

1 augustus 2012 (22 minuten)

De crew van Planet Express gaat naar het Oktoberfest, maar tot Fry's ontsteltenis blijkt dit in de afgelopen 1000 jaar te zijn veranderd in een deftige aangelegenheid. Zijn pogingen het feest in ere te herstellen maken dat Leela hem dumpt. Terwijl Leela haar herinneringen aan Fry laat wissen, belandt Fry zelf bij een verborgen stam neanderthalers.

9. 9. Free Will Hunting

8 augustus 2012 (22 minuten)

Bender pleegt een reeds misdaden om een schuld aan de robotmaffia af te betalen, maar tot zijn ongenoegen wordt hij er niet voor veroordeeld daar hij volgens de rechter geen vrije wil heeft en dus niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor zijn daden. Bender heeft er alles voor over om erkenning te krijgen dat hij wel degelijk zelf kan denken en handelen.

10. 10. Near-Death Wish

15 augustus 2012 (22 minuten)

Fry en Leela ontdekken dat Professor Farnsworth's ouders nog in leven zijn aan boord van de Near-Death star, en halen hen naar de aarde. Het weerzien met hun zoon verloopt echter niet zoals verwacht.

11. 11. Viva Mars Vegas

22 augustus 2012 (22 minuten)

De Planet Express crew moet een casino beroven om zo een gestolen buit van de robotmaffia terug te krijgen. Ondertussen ontdekt Dr. Zoidberg een grote zak geld, maar vergokt alles.

12. 12. 31st Century Fox

29 augustus 2012 (22 minuten)

Bender besluit een activist te worden voor de rechten van robotvossen, nadat hij ontdekt dat deze dieren worden gebruikt voor jachtpartijen.

13. 13. Naturama

29 augustus 2012 (22 minuten)

Een speciale aflevering bestaande uit 3 documentaires, waarin alle personages worden uitgebeeld als dieren.

14. 14. 2-D Blacktop

19 juni 2013 (22 minuten)

De Planet Express krijgt een nieuw schip, waarna de professor het oude schip ombouwt en zich aansluit bij een groep straatracers. Tijdens een wedstrijd tussen de 2 schepen komen ze echter in botsing en belanden Fry, Leela en de professor in een tweedimensionale wereld.

15. 15. Fry and Leela's Big Fling

19 juni 2013 (22 minuten)

Fry en Leela besluiten een vakantie te boeken op een exotische planeet om eindelijk alleen te zijn met elkaar, maar eenmaal daar komen ze Leela's ex-vriend tegen. Ondertussen brengen Bender, Zoidberg en Amy een pakje naar Simian 7, waar ze ontdekken dat het vakantieresort waar Fry en Leela verblijven in het geheim de topattractie is in een dierentuin.

16. 16. T.: The Terrestrial

26 juni 2013 (22 minuten)

Er wordt een handelsverbod ingesteld met Omicron Persei 8. Wanneer de Planet Express crew toch de planeet bezoekt, wordt Fry per ongeluk achtergelaten, waarna hij gevonden wordt door Jrrr , de zoon van Lrrr.

17. 17. Forty Percent Leadbelly

3 juli 2013 (22 minuten)

Bender ontmoet zijn idool: een volkszanger die al 30 jaar in de gevangenis zit. Om net zo succesvol te worden als hij, gebruikt Bender een 3D-printer om een kopie te maken van de zanger zijn gitaar. De printer blijft echter via een draadloze verbinding met Bender verbonden, waardoor alles waar Bender over zingt werkelijkheid wordt.

18. 18. The Inhuman Torch

10 juli 2013 (22 minuten)

Na een reddingsactie op de zon, besluit Bender brandweerman te worden. Wanneer er echter ongebruikelijk veel branden uitbreken verdenkt iedereen hem ervan zelf de branden te stichten zodat hij meer werk heeft. De echte dader is echter een kwaadaardig vuurwezen dat Bender onbewust meegenomen heeft van de zon.

19. 19. Saturday Morning Fun Pit

17 juli 2013 (22 minuten)

Na een groot protest tegen geweld op tv, presenteert president Nixon een speciale aflevering waarin de Planet Express crew bekende tv-series uit de jaren 70 en 80 naspeelt: een Scooby-Doo parodie genaamd "Bendee Boo and the Mystery Crew", een Strawberry Shortcake en De Smurfen parodie genaamd "Purpleberry Pond", en een G.I. Joe-parodie genaamd "G.I. Zapp".

20. 20. Calculon 2.0

24 juli 2013 (22 minuten)

Calculon (die gestorven was in “The Thief of Baghead”) wordt via een back-up lichaam weer tot leven gebracht, maar ontdekt dat niemand meer geïnteresseerd is in hem.

21. 21. Assie Come Home

31 juli 2013 (22 minuten)

Bender’s lichaam wordt gestolen. Hoewel de meeste onderdelen spoedig weer teruggevonden worden, lijkt zijn kontplaat onvindbaar.

22. 22. Leela and the Genestalk

7 augustus 2013 (22 minuten)

Leela begint verder te muteren waardoor haar lichaam spoedig vrijwel geheel uit tentakels bestaat. Fry ruilt ondertussen het Planet Express ruimteschip voor genetisch gemanipuleerde bonen, waaruit een enorme bonenstaak groeit. Via de bonenstaat belandt Leela in het nieuwe hoofdkwartier van Mom, die daar in het geheim werkt aan genetische experimenten.

23. 23. Game of Tones

14 augustus 2013 (22 minuten)

Een onbekend ruimteschip nadert de aarde, en speelt daarbij steeds hetzelfde deuntje af. Fry herkent het deuntje van de avond dat hij ingevroren werd. Om er achter te komen wat de mogelijke betekenis kan zijn, laat de professor Fry via een droom die bewuste avond van 31 december 1999 herbeleven.

24. 24. Murder On the Planet Express

21 augustus 2013 (22 minuten)

Een reeks incidenten zorgt ervoor dat het personeel van Planet Express elkaar steeds meer gaat wantrouwen. De Professor besluit daarom het hele team op teambuilding te sturen, maar dit krijgt een onverwachte wending wanneer een vleesetend monster zichzelf toegang verschaft tot het schip.

25. 25. Stench and Stenchibility

28 augustus 2013 (22 minuten)

Zoidberg wordt verliefd op een bloemist die geboren is zonder reukvermogen, en dus als enige niet walgt van zijn lichaamsgeur. Ondertussen doet Bender mee met een tapdanswedstrijd.

26. 26. Meanwhile

4 september 2013 (22 minuten)

Professor Farnsworth vindt een knop uit die iemand 10 seconden terug in de tijd kan laten reizen. Ondertussen vraagt Fry Leela eindelijk ten huwelijk. Wanneer Fry de knop per ongeluk breekt, blijven alleen hij en Leela over in een wereld waar voor de rest voor iedereen de tijd stil staat.

avatar van jerome998

jerome998

Liselot, ik ben heel benieuwd naar de gedachte achter jouw beoordeling voor dit seizoen.

avatar van Animosh_mm

Animosh_mm

Zeg wat je wil over dit seizoen, maar de finale blijft één van de beste Futurama-afleveringen. En ook de serie in het algemeen blijft erg leuk. Het niveau is minder constant dan dat van Rick and Morty, en het heeft meer filler, maar desondanks blijft het een erg leuke serie, die humor, drama en creatieve science-fiction verhaallijnen uitstekend weet te combineren (The Late Philip J. Fry (S6E07) is ook een fijne laatbloeier).

Ik ben trouwens benieuwd naar de mogelijke Netflix-serie van Matt Groening. The Simpsons is al jaren uit ideeën, maar misschien spoort een nieuwe serie hem weer aan tot enige creativiteit.

avatar van The Oceanic Six

Ik heb de gehele serie de afgelopen maanden gekeken en heb daar bijzonder van genoten. Wat een heerlijke personages, bij vlagen geweldige humor en creatieve afleveringen. Opvallend dat dit van Matt Groening komt, want The Simpsons is al een jaar of 10 z'n originaliteit kwijt. Schijnbaar kan Groening met Futurama meer zijn ei kwijt, want het is allemaal lekker absurd en doordat het sci-fi is kan je bijna alles creëren. En met Bender is wel een van de leukste personages uit een animatieserie gecreëerd, wat heb ik vaak gelachen om zijn egoistische, botte gedrag. Maar eigenlijk zijn ze allemaal leuk, inclusief regelmatig terugkerende personages als het echtpaar Wong of Zapp Brannigan.

Seizoen 7 is gewoon net zo stabiel als voorgaande jaren (alleen seizoen 5 met de vier films vond ik wat minder geschikt doordat Futurama beter past met verhalen van de standaard 22 minuten) en ik vind de finale ook erg mooi met Fry en Leela die dan toch trouwen en hun leven samen delen, terwijl Fry in een Groundhog Day-scenario zit. Maar ondanks dat laat het ook een einde open waarmee prima nieuwe afleveringen zouden kunnen komen. Of dit ooit nog gaat gebeuren, geen idee. Ik hoop er wel op, volgens mij valt er nog genoeg leuks te vertellen. Een paar jaar geleden was er nog wel de cross-over aflevering met The Simpsons, dat was dan ook weer geestig.

avatar van Esteban

Esteban

Misschien dat Neflix de deuren opnieuw opent voor Futurama. De serie was destijds eigenlijk een beetje z'n tijd vooruit, vandaag de dag zou dit een groter en trouwer publiek hebben. Kijk maar naar Rick & Morty, bijvoorbeeld. Wie weet, Disenchantment is geanimeerd door de studio achter Futurama en heeft enkele stemacteurs gemeen. Als Netflix de kijkcijfertjes ziet, die hopelijk bijzonder goed zijn, zijn we misschien opnieuw weg door? One can hope.

Zelf S7 nog steeds niet gezien. Nooit uitgezonden, nooit uitgebracht met NL subs. Damn you, Fox!