menu
Mijn Series +

Penny Dreadful - Seizoen 3 (2016)

mijn stem
4,04 (38)
38 stemmen

Verenigde Staten / Ierland / Verenigd Koninkrijk
Drama / Horror

ontwikkeld door John Logan
met Timothy Dalton, Eva Green en Josh Hartnett

Enkele van de meest angstaanjagende figuren uit de literatuur, waaronder Dr. Frankenstein, Dorian Gray en andere iconen uit het boek Dracula, schuilen in de donkerste uithoeken van Londen tijdens de Victoriaanse periode. Penny Dreadful is een beangstigende psychologische thriller die deze oorspronkelijke klassieke horrorverhalen verweeft tot een nieuw volwassen dramaserie.

  1. The Day Tennyson Died
  2. Predators Far and Near
  3. Good and Evil Braided Be
  4. A Blade of Grass
  5. This World Is Our Hell
  6. No Beast So Fierce
  7. Ebb Tide
  8. Perpetual Night
  9. The Blessed Dark
zoeken in:
avatar van Hannibal
The End. Dat wordt serieus afkicken, maar toch wel goed dat het klaar is. Het is een einde zoals het zou moeten zijn en ik denk ook het enige juiste. Nu nog doorgaan zou afbreuk doen aan 3 seizoenen topniveau. Ik heb echt genoten van deze prachtige serie. Ik keek er elke week naar uit, en dat is me nog nooit eerder overkomen bij een serie.

En Eva Green....Eva Green.... tsja, wow, iedereen die deze serie heeft gezien is fan van haar, en terecht, wat een uitzonderlijk goede actrice en een adembenemend aantrekkelijke vrouw is zij.....Eva Green.

Ik vond het natuurlijk ook geweldig om Timothy Dalton weer eens te zien, naar mijn mening ondergewaardeerd als Bond, en deze rol als Sir Malcolm Murray is hem helemaal op het lijf geschreven.

Penny Dreadful, een uiterst sfeervolle mix van horror, drama en romantiek.
Als het afkicken niet lukt, ga ik de hele serie herzien. Het zal waarschijnlijk dat laatste worden.

avatar van tattoobob
3,5
Jammer ....van mij had het nog wel door gemogen.
Een spin-off zou ook leuk zijn.....genoeg keuze!!
Dit seizoen is wel wat minder als de vorige twee maar al met al erg vermakelijk!!

avatar van brawljeff
3,5
Wisselend seizoen.

Hoewel de verhaallijnen van Miss Ives en Ethan Chandler weer goed waren, wisten de verhaallijnen van Mr. Claire, Frankenstein en Dorian mij wederom vrij weinig te boeien. Dat was in dit seizoen meer te merken, omdat de personages elkaar veel minder vaak tegen het lijf liepen dan in de voorgaande seizoenen.

Zoals bijna iedereen hier zegt, moet ik mijn complimenten aan Eva Green geven. Wat een fantastische actrice is dat toch. Hetzelfde geldt voor Dalton. De overige acteurs spelen prima, maar niet heel bijzonder.

Doordat ik dit seizoen wat later ben gaan kijken, wist ik al dat dit het laatste seizoen zou zijn. Die frustratie heb ik dus gelukkig niet bij de aftiteling gehad. De serie werd wat mij betreft erg sterk, maar misschien iets te somber, afgesloten. Wat ik me wel afvraag: waarom hebben we helemaal niet gezien wat er met Dracula is gebeurd? De makers wisten toch dat dit het laatste seizoen zou zijn, dus waarom bleef zijn lot nog zo vaag?

Sterke serie. Ik zou willen dat meer zenders er voor kozen om het bij 3 seizoenen te laten. Niet zoals The Walking Dead en Supernatural, die zo lang doorgaan dat het op een gegeven moment niet meer boeit hoe het gaat eindigen.

avatar van SillyBilly23
4,5
Het geheel voelt niet volledig 'afgerond' aan. Dat hoeft ook niet maar er zijn teveel open eindes, tot op het punt dat je je afvraagt of men er niet noodgedwongen mee moest stoppen zoals wordt gefluisterd (en ik ook denk). Enkel het verhaal van Vanessa wordt afgesloten met haar dood. En het is duidelijk dat alles rond haar draaide. Sommige verhaallijnen hadden bijna geen enkele meerwaarde, neem nu dat van dr. Frankenstein en dokter Jekyll.

Wat ik nog graag had gezien:

- Ondergang van Dorian: zijn laatste scène was niet slecht maar ook niet bevredigend. Alles wees er tijdens het seizoen op dat hij de controle begon te verliezen en er iets in gang was gezet dat uiteindelijk zou leiden tot zijn ondergang, al dan niet door andere personages of door zichzelf. Uiteindelijk kiezen ze ervoor om alles te laten zoals het ervoor was. Zo blijft Dorian voor mij het personage waarin de minste evolutie zat gedurende de 3 seizoenen. Zijn geschiedenis met Vanessa lijkt bijna geen enkele impact te hebben gehad op hoe hij nadien verdergaat. Hij is nog steeds verblind door zijn verlangen naar schoonheid en nieuwe dingen.

- Weerzien van Lilly en Ethan: voor mij blijven ze het koppel van seizoen 1 en vond ik de dynamiek tussen beide goed werken, beter dan tussen Vanessa en Dorian bv. Zij blijft hem herinneren en naar hem verwijzen, ook in het laatste seizoen wanneer ze door een crisis gaat. Hierdoor krijg je de indruk dat ze op een bepaald moment elkaar zullen terugzien, wat dus niet gebeurt. Zowel Lilly als Ethan blijven op het einde verdwaasd achter en hebben geen idee dat de andere nog leeft. Ik weet niet of ze hun relatie terug zouden kunnen oppikken maar beide zouden mekaar wel kunnen helpen in hun weg naar 'verlossing'. Uiteindelijk zijn ze net als Vanessa en Dorian gedoemd (Ethan als weerwolf, Lilly als onsterfelijke).

- dr. Frankenstein en John Clare: de dokter verdiende het om te sterven na alles wat hij had gedaan in zijn egoïsme en verlangen naar macht. Door Lilly, Ethan (als die zou ontdekken wat hij met haar had gedaan) of John Clare laat ik open. De andere optie, dat hij het dode zoontje van Clare opnieuw tot leven zou wekken, had er wel voor kunnen zorgen dat alles fair & square was geweest tussen die twee. Maar ik begrijp de beslissing van Clare om het niet te doen. Wel had ik niet verwacht toen hij zijn zoontje in het water legde, dat hij nadien nog zou verder gaan. Zou m'n geld durven gezet hebben op een zelfmoord (als dit al mogelijk was) en had ook een mooi einde geweest voor hem denk ik. Achja, gedoemd zeker?

- Dan blijven nog Malcolm, Dr. Seward & Catriona over. Daar kunnen ze een spin-off van maken. Of vervang één van die vrouwen maar door Sembene. Die mogen ze opnieuw laten verrijzen

Het blijft een fantastische serie maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat een 4de en laatste seizoen perfect was geweest (met een levende Vanessa weliswaar). Als je bekijkt hoeveel diepgang men heeft gestoken in de personages, kwam het einde voor mij nog iets te vroeg en onverwacht. Maar ik respecteer ook de keuze van de regisseur om te stoppen op een hoogtepunt en de serie niet uit te melken. Binnen een paar jaar kijk ik hier nostalgisch op terug

4,0
Hele aardige afsluiter van een serie dat twee redelijke seizoenen kende die met name visueel knap waren en goed geacteerd; het verhaal was niet altijd sterk. Dit seizoen kent een wat hoger tempo, is qua verhaal wat sterker en Dalton trek de serie hier naar zich toe. Al draait het natuurlijk weer om Green, die veel van zichzelf geeft in haar intensieve rol. De personages krijgen in dit seizoen eindelijk de inhoud die ze tot dan toe miste.

avatar van tommykonijn
4,0
Ik kan me heel erg vinden in bovenstaand bericht van Leno. Voorzichtig noem ik dit derde en laatste seizoen van Penny Dreadful het beste van de serie.

De eerste twee seizoenen waren een visueel feest, maar het niveau tussen de afleveringen vond ik niet constant. Enkele personages kwamen niet goed uit de verf en de serie was bij vlagen zelfs wat traag. Toch bestond er nooit twijfel of ik zou doorgaan met kijken, daarvoor zag ik immers weer te veel goede dingen. Het grote voordeel van dit derde seizoen is dat de personages meer als individuen naar voren komen, en niet louter als een paar figuren die Vanessa beschermen en tevens enkele persoonlijke issues hebben.

Het enige personage dat nooit helemaal tot leven wil komen is nieuwkomer Henry Jekyll, maar verder moet ik zeggen dat ik me een stuk meer bekommerde om Victor Frankenstein, John Clare en Ethan Chandler dan in de vorige twee seizoenen. Met name John Clare's aanwezigheid vond ik eigenlijk voor het eerst echt aangenaam. Hij is minder 'zweverig' en krijgt eindelijk een gezicht, zodat je als kijker ook met hem kan meeleven. Ook Dorian Gray wist me te verrassen. Na compleet overbodig te zijn geweest in seizoen 2, zorgt zijn verhouding met Lily ervoor dat zijn personage toch weer interessanter wordt. De gewaagde aanpak van het uit elkaar drijven van de hoofdpersonages leidt dus zowaar tot een gewenst effect. Deze opsplitsing zorgt er overigens niet voor dat Vanessa Ives niet aan haar trekken komt. Haar verhaallijn steekt nog steeds met kop en schouders boven de rest uit en wordt naarmate het seizoen vordert ook steeds spannender.

Verder is het opnieuw genieten van alles wat de voorgaande seizoenen ook al de moeite waard maakten: de decors, kostuums, grime, visuele effecten en muziek zijn als vanouds dik in orde. Deze aspecten samen zorgen voor een overtuigend grimmige sfeer. Ook over het acteerwerk ben ik tevreden. Eva Green lijkt alles te demonstreren dat ze in haar mars heeft, want ze laat nergens ook maar een steekje vallen. Ze laat een uitmuntende prestatie zien, waarmee ze zichzelf voorgoed op de kaart zet. Verder vallen dit seizoen ook Rory Kinnear en Billie Piper op, die beiden een aantal heftige scènes overtuigend weten te brengen. De uiteindelijke finale van de serie is spectaculair en bijna perfect te noemen, ware het niet dat Dracula uit beeld loopt en we nooit meer iets van hem te zien krijgen. Dat vond ik tamelijk frustrerend.

Penny Dreadful is een serie waar ik met plezier naar gekeken heb. Dit laatste seizoen zorgt ervoor dat ik de serie nu nog hoger heb zitten dan voorheen. Desondanks geloof ik niet dat het een slechte beslissing is om hier te stoppen, juist omdat in dit seizoen alle personages naar mijn mening genoeg aandacht krijgen. Bovendien voorkomt men nu dat het een herhalingsoefening wordt, waardoor dit oprecht een originele serie genoemd mag worden.

4*

Gast
geplaatst: vandaag om 04:45 uur

geplaatst: vandaag om 04:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.