menu
Mijn Series +

Penny Dreadful - Seizoen 3 (2016)

mijn stem
4,04 (40)
40 stemmen

Verenigde Staten / Ierland / Verenigd Koninkrijk
Drama / Horror

ontwikkeld door John Logan
met Timothy Dalton, Eva Green en Josh Hartnett

Enkele van de meest angstaanjagende figuren uit de literatuur, waaronder Dr. Frankenstein, Dorian Gray en andere iconen uit het boek Dracula, schuilen in de donkerste uithoeken van Londen tijdens de Victoriaanse periode. Penny Dreadful is een beangstigende psychologische thriller die deze oorspronkelijke klassieke horrorverhalen verweeft tot een nieuw volwassen dramaserie.

  1. The Day Tennyson Died
  2. Predators Far and Near
  3. Good and Evil Braided Be
  4. A Blade of Grass
  5. This World Is Our Hell
  6. No Beast So Fierce
  7. Ebb Tide
  8. Perpetual Night
  9. The Blessed Dark
zoeken in:
avatar van joolstein
5,0
Is er al bekend wanneer de eerste aflevering op tv komt? Ben reuze benieuwd! Ik vind het een super serie!!

avatar van brawljeff
3,5
joolstein schreef:
Is er al bekend wanneer de eerste aflevering op tv komt? Ben reuze benieuwd! Ik vind het een super serie!!


Op dit moment nog niet. Penny Dreadful begint normaal gesproken altijd in mei, dus nu waarschijnlijk ook. Ben erg benieuwd!

joolstein schreef:
Is er al bekend wanneer de eerste aflevering op tv komt? Ben reuze benieuwd! Ik vind het een super serie!!

Het derde seizoen begint op 1 mei 2016.

avatar van joolstein
5,0
Het derde seizoen begint op 1 mei 2016.

Ah dank je wel!! Fijn om te weten!

avatar van tattoobob
3,5
Nieuwe personages...en natuurlijk de oude.
De eerste aflevering was een feit en ik heb er weer van genoten.

avatar van brawljeff
3,5
Tot nu toe een enorm sterk seizoen. Grote minpunten aan de vorige seizoenen was het feit dat er weinig afwisseling was tussen de locatie. Het hele western gedeelte in dit seizoen is dan ook een fijne toevoeging. Wel jammer dat die dierkundige waar Vanessa een oogje op heeft nu Dracula blijkt te zijn. Mag ook wel gewoon een keer iets positiefs zijn.

avatar van joolstein
5,0
Eerste aflevering gezien en het was supersterk! De sfeer en de interessante personages, zowel oude als nieuwe zijn weer aanwezig! En Eva Green! Ik hoop alleen niet dat met deze eerste aflevering de gehele storyline is weggegeven?

avatar van SillyBilly23
4,5
Ik ben al fan sinds seizoen 1 en blijf het één van de beste drama/horrorseries vinden die ik al heb gezien. Mijn avatar verraadt ook al veel Het uitdiepen en de evolutie van de karakters is een sterk punt van deze show, net als het acteerwerk waarin niemand moet onderdoen voor de andere, al spant Eva Green wel de kroon.

Er zit een duister kantje aan die de serie heel aantrekkelijk maakt. Bepaalde afleveringen hebben mij echt al bang gemaakt, temeer omdat alles met zoveel overtuiging wordt gebracht. De verhaallijnen en dialogen zijn goed maar er wordt weinig ruimte gelaten voor humor of optimisme. Hierdoor is de sfeer erg donker wat niet iedereen zal aanspreken. De serie neemt zichzelf serieus en dat merk je aan de mise-en-scène waarin men veel oog heeft voor detail: de omgeving, kostuums, muziek, het tijdskader... Alles klopt en zit mooi verweven in mekaar. Soms wordt het zelfs een beetje poëtisch.

Persoonlijk snap ik niet goed waarom de reeks zo weinig aandacht krijgt, misschien omdat het maar een select publiek aanspreekt. Nochtans gaat het om klassieke horrorverhalen en -personages die in een nieuw jasje worden gestoken. De gore is bij momenten sterk aanwezig, maar niet overvloedig. Het concept vind ik wel origineel en ik hoop dat ze nog even doorgaan. Na de laatste afleveringen te hebben gezien, ben ik ervan overtuigd dat het niveau van de serie nog aan het stijgen is. Hopelijk wordt dit niet het laatste seizoen!

avatar van joolstein
5,0
Aflevering 4 net achter de rug en wat een sterk staaltje van acteren was dat!
Twee mensen, één ruimte en toch mij op het puntje van mij stoel laten zitten! Daarom ook dat deze serie terecht in mijn top 10 staat!

avatar van CorvisChristi
4,0
Misschien niet zo sterk en ijzingwekkend tot nu toe als het vorige seizoen, neemt het niet weg dat er ook in seizoen 3 weer genoeg te beleven valt.
Vandaag aflevering 6 bekeken en niet te geloven eigenlijk dat het er na nog 3 afleveringen betreffende dit seizoen alweer op zit.
Maar gelukkig is het niveau gewoon weer lekker hoog.

avatar van brawljeff
3,5
'Penny Dreadful' Canceled at Showtime - Hollywood Reporter - hollywoodreporter.com
Deze aflevering was ook gelijk de laatste. Dit was gelukkig wel gepland van te voren voor zover ik overal lees, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Hannibal.

avatar van 3 2 1 cut
5,0
Man man man.. Net aflevering 8 en 9 afgekeken. Gewoon gruwelijk goed en wat ga ik deze serie, de acteurs en de verhalen missen. Wat mij betreft echt 1 van de betere Netflix series. En wat knap om op het hoogtepunt te stoppen en dit niet verder uit te melken.

En Eva Green. Wat een actrice, wat een vrouw.....

avatar van Hannibal
The End. Dat wordt serieus afkicken, maar toch wel goed dat het klaar is. Het is een einde zoals het zou moeten zijn en ik denk ook het enige juiste. Nu nog doorgaan zou afbreuk doen aan 3 seizoenen topniveau. Ik heb echt genoten van deze prachtige serie. Ik keek er elke week naar uit, en dat is me nog nooit eerder overkomen bij een serie.

En Eva Green....Eva Green.... tsja, wow, iedereen die deze serie heeft gezien is fan van haar, en terecht, wat een uitzonderlijk goede actrice en een adembenemend aantrekkelijke vrouw is zij.....Eva Green.

Ik vond het natuurlijk ook geweldig om Timothy Dalton weer eens te zien, naar mijn mening ondergewaardeerd als Bond, en deze rol als Sir Malcolm Murray is hem helemaal op het lijf geschreven.

Penny Dreadful, een uiterst sfeervolle mix van horror, drama en romantiek.
Als het afkicken niet lukt, ga ik de hele serie herzien. Het zal waarschijnlijk dat laatste worden.

avatar van tattoobob
3,5
Jammer ....van mij had het nog wel door gemogen.
Een spin-off zou ook leuk zijn.....genoeg keuze!!
Dit seizoen is wel wat minder als de vorige twee maar al met al erg vermakelijk!!

avatar van CorvisChristi
4,0
Jammer inderdaad dat het het laatste seizoen is, maar wellicht ook gewoon goed om te stoppen gezien de kern van het verhaal nu verteld is.
Veel series lijden op den duur toch aan slijtage, omdat het gewoon bijna niet te doen is om het niveau constant hoog te houden.
Dit is gelukkig niet het geval bij Penny Dreadful. Uitstekende serie met Eva Green als subliem hoogtepunt. Wat een rol zet ze hier neer zeg!! Respect!!

avatar van SillyBilly23
4,5
Toch ook even Billie Piper in de kijker zetten als Lily/Brona. De trilling in haar stem bij elke 'ranting' scène waarin ze haar emoties onder controle moest houden, bewijst dat ook zij diep ging voor haar rol.

Ach wat jammer! Maar het is goed geweest

avatar van CorvisChristi
4,0
Inderdaad SillyBilly23. Billie Piper had ook zeker haar glorie-momenten die, vind ik, vooral in dit seizoen tot uiting kwamen. Ze heeft een aantal onvergetelijke scenes.

avatar van brawljeff
3,5
Wisselend seizoen.

Hoewel de verhaallijnen van Miss Ives en Ethan Chandler weer goed waren, wisten de verhaallijnen van Mr. Claire, Frankenstein en Dorian mij wederom vrij weinig te boeien. Dat was in dit seizoen meer te merken, omdat de personages elkaar veel minder vaak tegen het lijf liepen dan in de voorgaande seizoenen.

Zoals bijna iedereen hier zegt, moet ik mijn complimenten aan Eva Green geven. Wat een fantastische actrice is dat toch. Hetzelfde geldt voor Dalton. De overige acteurs spelen prima, maar niet heel bijzonder.

Doordat ik dit seizoen wat later ben gaan kijken, wist ik al dat dit het laatste seizoen zou zijn. Die frustratie heb ik dus gelukkig niet bij de aftiteling gehad. De serie werd wat mij betreft erg sterk, maar misschien iets te somber, afgesloten. Wat ik me wel afvraag: waarom hebben we helemaal niet gezien wat er met Dracula is gebeurd? De makers wisten toch dat dit het laatste seizoen zou zijn, dus waarom bleef zijn lot nog zo vaag?

Sterke serie. Ik zou willen dat meer zenders er voor kozen om het bij 3 seizoenen te laten. Niet zoals The Walking Dead en Supernatural, die zo lang doorgaan dat het op een gegeven moment niet meer boeit hoe het gaat eindigen.

avatar van SillyBilly23
4,5
Het geheel voelt niet volledig 'afgerond' aan. Dat hoeft ook niet maar er zijn teveel open eindes, tot op het punt dat je je afvraagt of men er niet noodgedwongen mee moest stoppen zoals wordt gefluisterd (en ik ook denk). Enkel het verhaal van Vanessa wordt afgesloten met haar dood. En het is duidelijk dat alles rond haar draaide. Sommige verhaallijnen hadden bijna geen enkele meerwaarde, neem nu dat van dr. Frankenstein en dokter Jekyll.

Wat ik nog graag had gezien:

- Ondergang van Dorian: zijn laatste scène was niet slecht maar ook niet bevredigend. Alles wees er tijdens het seizoen op dat hij de controle begon te verliezen en er iets in gang was gezet dat uiteindelijk zou leiden tot zijn ondergang, al dan niet door andere personages of door zichzelf. Uiteindelijk kiezen ze ervoor om alles te laten zoals het ervoor was. Zo blijft Dorian voor mij het personage waarin de minste evolutie zat gedurende de 3 seizoenen. Zijn geschiedenis met Vanessa lijkt bijna geen enkele impact te hebben gehad op hoe hij nadien verdergaat. Hij is nog steeds verblind door zijn verlangen naar schoonheid en nieuwe dingen.

- Weerzien van Lilly en Ethan: voor mij blijven ze het koppel van seizoen 1 en vond ik de dynamiek tussen beide goed werken, beter dan tussen Vanessa en Dorian bv. Zij blijft hem herinneren en naar hem verwijzen, ook in het laatste seizoen wanneer ze door een crisis gaat. Hierdoor krijg je de indruk dat ze op een bepaald moment elkaar zullen terugzien, wat dus niet gebeurt. Zowel Lilly als Ethan blijven op het einde verdwaasd achter en hebben geen idee dat de andere nog leeft. Ik weet niet of ze hun relatie terug zouden kunnen oppikken maar beide zouden mekaar wel kunnen helpen in hun weg naar 'verlossing'. Uiteindelijk zijn ze net als Vanessa en Dorian gedoemd (Ethan als weerwolf, Lilly als onsterfelijke).

- dr. Frankenstein en John Clare: de dokter verdiende het om te sterven na alles wat hij had gedaan in zijn egoïsme en verlangen naar macht. Door Lilly, Ethan (als die zou ontdekken wat hij met haar had gedaan) of John Clare laat ik open. De andere optie, dat hij het dode zoontje van Clare opnieuw tot leven zou wekken, had er wel voor kunnen zorgen dat alles fair & square was geweest tussen die twee. Maar ik begrijp de beslissing van Clare om het niet te doen. Wel had ik niet verwacht toen hij zijn zoontje in het water legde, dat hij nadien nog zou verder gaan. Zou m'n geld durven gezet hebben op een zelfmoord (als dit al mogelijk was) en had ook een mooi einde geweest voor hem denk ik. Achja, gedoemd zeker?

- Dan blijven nog Malcolm, Dr. Seward & Catriona over. Daar kunnen ze een spin-off van maken. Of vervang één van die vrouwen maar door Sembene. Die mogen ze opnieuw laten verrijzen

Het blijft een fantastische serie maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat een 4de en laatste seizoen perfect was geweest (met een levende Vanessa weliswaar). Als je bekijkt hoeveel diepgang men heeft gestoken in de personages, kwam het einde voor mij nog iets te vroeg en onverwacht. Maar ik respecteer ook de keuze van de regisseur om te stoppen op een hoogtepunt en de serie niet uit te melken. Binnen een paar jaar kijk ik hier nostalgisch op terug

avatar van ZAP!
Leuk gevonden poster in de al lange reeks leuk gevonden posters die doodshoofden uitbeelden.

avatar van brawljeff
3,5
ZAP! schreef:
Leuk gevonden poster in de al lange reeks leuk gevonden posters die doodshoofden uitbeelden.
Valt me nu pas op dat het geen doodshoofd is. Inderdaad leuk gedaan.

Iemand enig idee wanneer deze op dvd verschijnt met Nederlandse ondertiteling

avatar van Esteban
3,5
Met mijn quotering ga ik nog even wachten. Dit laatste seizoen was voor mij bevredigend en lichtjes teleurstellend tegelijkertijd. Contradictie, I know. Maar het is niet anders. Hoogstwaarschijnlijk werden de schrijvers plots verplicht af te ronden, dat merk je dan ook. Aan het begin van dit seizoen werden, zoals ze voorheen regelmatig deden, zaadjes geplant die later zouden open bloeien. Maar dat laatste blijft uiteindelijk achterwege. Ergens voorbij de helft, neemt S3 een gedwongen draai. Lijnen worden volgens het boekje, soms zelfs ietwat slordig, afgewerkt. En the element of surprise valt volledig weg in de laatste episodes.

De kracht van de serie zat voor mij ook in de manier waarop de verhalen zo verdomd ingenieus in elkaar geweven zaten. Dit viel weg bij de start van het derde seizoen. Enerzijds zorgde het voor een frisse wind, anderzijds maakte het duidelijk dat niet alle verhaallijnen even sterk zijn wanneer je ze afzonderlijk bekijkt. Nuja, aflevering 4, 5, 6 en 7 zijn van hoog niveau, binnen deze show. Het is de finale die bij mij wringt. De grote tegenstander maakte geen indruk en vond ik eerlijk gezegd ook wat miscast, wat net een sterk punt was van 'Penny Dreadful'.

Eva Green, my oh my. Wat een talent kan ze hier etaleren. Ze is dan ook de ster van de show. Toen ik haar in 2003 voor het eerst aan het werk zag op het grote scherm in 'The Dreamers', vond ik haar énorm veelbelovend. Daarna vond ik haar dikwijls verloren gaan in producties waar ze te weinig mee kon doen, onderbenut eigenlijk. Maar hier is ze absoluut in haar element. Kudos trouwens ook voor Josh Hartnett, iemand waar ik altijd wel ben in blijven geloven, ondanks alles. Maar kijk, hier laat hij zien waarom ik er vertrouwen bleef in hebben. Ik hoop dat er nog rollen als deze zijn weg uitkomen. En we moeten niet zeveren, de hele cast was quasi perfect. Van Timothy Dalton tot de vertolkers van Frankenstein, z'n monsters en Dorian Gray.

4,0
Hele aardige afsluiter van een serie dat twee redelijke seizoenen kende die met name visueel knap waren en goed geacteerd; het verhaal was niet altijd sterk. Dit seizoen kent een wat hoger tempo, is qua verhaal wat sterker en Dalton trek de serie hier naar zich toe. Al draait het natuurlijk weer om Green, die veel van zichzelf geeft in haar intensieve rol. De personages krijgen in dit seizoen eindelijk de inhoud die ze tot dan toe miste.

avatar van tommykonijn
4,0
Ik kan me heel erg vinden in bovenstaand bericht van Leno. Voorzichtig noem ik dit derde en laatste seizoen van Penny Dreadful het beste van de serie.

De eerste twee seizoenen waren een visueel feest, maar het niveau tussen de afleveringen vond ik niet constant. Enkele personages kwamen niet goed uit de verf en de serie was bij vlagen zelfs wat traag. Toch bestond er nooit twijfel of ik zou doorgaan met kijken, daarvoor zag ik immers weer te veel goede dingen. Het grote voordeel van dit derde seizoen is dat de personages meer als individuen naar voren komen, en niet louter als een paar figuren die Vanessa beschermen en tevens enkele persoonlijke issues hebben.

Het enige personage dat nooit helemaal tot leven wil komen is nieuwkomer Henry Jekyll, maar verder moet ik zeggen dat ik me een stuk meer bekommerde om Victor Frankenstein, John Clare en Ethan Chandler dan in de vorige twee seizoenen. Met name John Clare's aanwezigheid vond ik eigenlijk voor het eerst echt aangenaam. Hij is minder 'zweverig' en krijgt eindelijk een gezicht, zodat je als kijker ook met hem kan meeleven. Ook Dorian Gray wist me te verrassen. Na compleet overbodig te zijn geweest in seizoen 2, zorgt zijn verhouding met Lily ervoor dat zijn personage toch weer interessanter wordt. De gewaagde aanpak van het uit elkaar drijven van de hoofdpersonages leidt dus zowaar tot een gewenst effect. Deze opsplitsing zorgt er overigens niet voor dat Vanessa Ives niet aan haar trekken komt. Haar verhaallijn steekt nog steeds met kop en schouders boven de rest uit en wordt naarmate het seizoen vordert ook steeds spannender.

Verder is het opnieuw genieten van alles wat de voorgaande seizoenen ook al de moeite waard maakten: de decors, kostuums, grime, visuele effecten en muziek zijn als vanouds dik in orde. Deze aspecten samen zorgen voor een overtuigend grimmige sfeer. Ook over het acteerwerk ben ik tevreden. Eva Green lijkt alles te demonstreren dat ze in haar mars heeft, want ze laat nergens ook maar een steekje vallen. Ze laat een uitmuntende prestatie zien, waarmee ze zichzelf voorgoed op de kaart zet. Verder vallen dit seizoen ook Rory Kinnear en Billie Piper op, die beiden een aantal heftige scènes overtuigend weten te brengen. De uiteindelijke finale van de serie is spectaculair en bijna perfect te noemen, ware het niet dat Dracula uit beeld loopt en we nooit meer iets van hem te zien krijgen. Dat vond ik tamelijk frustrerend.

Penny Dreadful is een serie waar ik met plezier naar gekeken heb. Dit laatste seizoen zorgt ervoor dat ik de serie nu nog hoger heb zitten dan voorheen. Desondanks geloof ik niet dat het een slechte beslissing is om hier te stoppen, juist omdat in dit seizoen alle personages naar mijn mening genoeg aandacht krijgen. Bovendien voorkomt men nu dat het een herhalingsoefening wordt, waardoor dit oprecht een originele serie genoemd mag worden.

4*

avatar van daan258
3,5
Na een wat langere tijd ook dit 3e en gelijk laatste seizoen van Penny Dreadfull gekeken.
Nog steeds kan ik echt zeggen dat ik een heel groot fan ben van de serie. Het kijkt allemaal prima weg en het is zeer vermakelijk, dat zeker. Nog steeds blijft het 2e seizoen voor mij het best.
Dit 3e seizoen heeft me zeker weten te vermaken, maar net als de vorige 2 seizoenen zitten er ook wel een aantal episodes tussen die bijna niet boeien en bij vlagen een beetje langdradig zijn. Verder vind ik dit wel prima laatste seizoen van de serie.
Vooral de laatste episode was een mooie afsluiter.
Goed dat ze het bij 3 seizoenen hebben gelaten want ik weet niet of dit nog heel lang leuk zou blijven.

Een kleine 3,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 11:10 uur

geplaatst: vandaag om 11:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.