• 11.452 nieuwsartikelen
 • 163.671 films
 • 10.468 series
 • 30.449 seizoenen
 • 618.654 acteurs
 • 194.143 gebruikers
 • 9.038.551 stemmen
Avatar
 
Vijf sterk beoordeelde series die met het seizoen beter worden
Foto: © ANP

Vijf sterk beoordeelde series die met het seizoen beter worden
Foto: © ANP

Rondom televisieseries heerst het - doorgaans terechte - imago dat ze vanaf het openingsseizoen alleen maar bergafwaarts gaan. Toch zijn er genoeg series te vinden die het kwaliteitsniveau van het eerste seizoen weten te behouden of zelfs nog beter worden. Hier vijf series die sterk beginnen, maar met ieder seizoen alleen maar beter worden. 

The Leftovers (2014-2017)

The Leftovers begint drie jaar na een wereldwijde gebeurtenis genaamd "Sudden Departure", de onverklaarbare, gelijktijdige verdwijning van 140 miljoen mensen, 2% van de wereldbevolking, op 14 oktober 2011. Na die gebeurtenis namen de reguliere religies af en ontstonden er een aantal sekten, met name het schuldige overblijfsel, een groep witgeklede, kettingrokende nihilisten en een sekte onder leiding van Holy Wayne, een man die zichzelf beschouwt als de wederkomst van Jezus Christus.

Ontwikkeld door Damon Lindelof. Deze serie groeit van een 3,82 naar 4,22/5.

Penny Dreadful (2014-2016)

De titel verwijst naar de penny dreadfuls, een soort 19e-eeuwse Britse fictiepublicatie met lugubere en sensationele onderwerpen. De serie is gebaseerd op veel personages uit het publieke domein uit 19e-eeuwse Britse en Ierse gotische fictie, waaronder Dorian Gray uit Oscar Wilde's The Picture of Dorian Gray; Mina Harker, Abraham Van Helsing, John Seward, Renfield en graaf Dracula van Bram Stoker's Dracula; Victor Frankenstein en zijn monster uit Mary Shelley's Frankenstein; en Henry Jekyll van Robert Louis Stevensons Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde. Justine uit Justine, of The Misfortunes of Virtue by the Marquis de Sade verschijnt ook.

Ontwikkeld door John Logan. Deze serie groeit van een 3,58 naar 4,04/5.

Better Call Saul (2015-2020)

Voordat hij Walter White ontmoette, stond Saul Goodman bekend als Jimmy McGill, een worstelende advocaat uit de arbeidersklasse. Hoe werd McGill Mr. Goodman en wat zorgde ervoor dat zijn pad kruiste met dat van de beruchte 'Heisenberg'? Het is het oorspronkelijke verhaal van een man die probeert te overleven in een harde, uitbuitende wereld waar iedereen probeert hem en zijn dromen neer te halen.

Ontwikkeld door Vince Gilligan en Peter Gould. Deze serie groeit van een 3,82 naar 4,34/5.

The Sopranos (1999-2007)

Het verhaal draait om Tony Soprano, een Italiaans-Amerikaanse gangster uit New Jersey, die de moeilijkheden beschrijft waarmee hij wordt geconfronteerd als hij probeert zijn gezinsleven in evenwicht te brengen met zijn rol als leider van een criminele organisatie. Dit wordt besproken tijdens zijn therapiesessies met psychiater Jennifer Melfi. In de serie spelen Tony's familieleden, maffia-collega's en rivalen een prominente rol - met name zijn vrouw Carmela en zijn protégé / verre neef Christopher Moltisanti.

Ontwikkeld door David Chase. Deze serie groeit van een 4,30 naar 4,54/5.

Breaking Bad (2008-2013)

De zachtaardige scheikundeleraar Walter White van de middelbare school denkt dat zijn leven niet veel erger kan worden. Van zijn salaris komt hijn nauwelijks rond, een situatie die waarschijnlijk niet zal verbeteren als zijn zwangere vrouw eenmaal bevallen is en hun tienerzoon kampt met hersenverlamming. Maar Walter is stomverbaasd als hij ontdekt dat hij terminale kanker heeft. Walter beseft dat zijn ziekte zijn gezin waarschijnlijk financieel zal ruïneren en doet een wanhopige poging om in de resterende tijd zoveel mogelijk geld te verdienen door van een oude camper een methlaboratorium op wielen te maken.

Ontwikkeld door Vince Gilligan. Deze serie groeit van een 4,16 naar 4,58/5.

Reacties (2)


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Dr.Strangelove

Dr.Strangelove

 • 332 berichten
 • 3845 stemmen

Vaak zie je juist dat de beoordeling in sterren bij het het tweede seizoen omhoog gaat (en het aantal kijkers omlaag) omdat degene die het eerste seizoen niet goed vonden niet aan het tweede beginnen.


avatar van umbra

umbra

 • 3744 berichten
 • 3477 stemmen

Dr.Strangelove schreef:

Vaak zie je juist dat de beoordeling in sterren bij het het tweede seizoen omhoog gaat (en het aantal kijkers omlaag) omdat degene die het eerste seizoen niet goed vonden niet aan het tweede beginnen.

Dit dus...bijna toepasbaar op alle series hier op MM.