• 9.375.198 stemmen

The Waltons - Seizoen 1 (1972-1973)

Show titel: The Waltons

Afleveringen: 23

Speelduur: 22 uur en 50 minuten

Ontwikkeld door: Earl Hamner, Jr.

Met: Jon Walmsley, Mary Beth McDonough en Eric Scott

Datum van release: donderdag 14 september 1972

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Waltons

De familie Walton, bestaande uit Olivia en John Walton, hun zeven kinderen en Johns ouders Esther en Zeb, wordt gevolgd in hun dagelijkse strijd gedurende de recessiejaren en de Tweede Wereldoorlog. De in Virginia wonende familie maakt gedurende de jaren dertig en veertig van de twintigste eeuw het nodige mee, dat door de ogen van John-Boy, de oudste zoon, wordt verteld.

Afleveringen Seizoen 1 (1972-1973)

1. 1. The Foundling

14 september 1972 (1 uur)

De familie Walton neemt een doof meisje in huis nadat zij alleen achter werd gelaten door haar moeder. John-Boy besluit het meisje een vorm van gebarentaal te leren.

2. 2. The Carnival

21 september 1972 (1 uur)

Vier circusartiesten raken hun gezelschap kwijt wanneer het circus verder trekt zonder hen. Ze verblijven bij de familie Walton terwijl ze terug thuis proberen te geraken.

3. 3. The Calf

28 september 1972 (1 uur)

De kinderen zijn boos op hun vader wanneer ze erachter komen dat hij een pasgeboren kalfje verkoopt aan een boer die van plan is het beestje te slachten.

4. 4. The Hunt

5 oktober 1972 (1 uur)

John-Boy gaat voor het eerst in zijn leven op kalkoenenjacht samen met zijn vader en twee vrienden. In de tussentijd kan Mary Ellen niet kiezen tussen een nieuwe jurk of een honkbalhandschoen.

5. 5. The Typewriter

12 oktober 1972 (1 uur)

John-Boy leent in het geheim een typemachine van de Baldwin zusjes. Mary Ellen geeft de machine per ongeluk aan een handelaar mee en moet deze nu weer terug zien te krijgen.

6. 6. The Star

19 oktober 1972 (1 uur)

Wanneer een meteoriet neerstort op het huis van de Baldwin zusjes, beginnen de inwoners van Walton Mountain zich vreemd te gedragen. Polonius is ervan overtuigd dat de meteoor een teken is dat de zusjes moeten stoppen met het maken van ‘het recept’ en opa meent dat hij binnenkort zal sterven.

7. 7. The Sinner

26 oktober 1972 (1 uur)

Dominee Mathew Fordwick komt aan in Walton Mountain maar zijn geloofwaardigheid wordt vanaf het begin al aangetast nadat hij ‘het recept’ van de Baldwin zusjes drinkt.

8. 8. The Boy from the C.C.C.

2 november 1972 (1 uur)

Gino, een cynische tiener uit New York, komt per ongeluk terecht in Walton Mountain waar hij de lokale bewoners tegen het lijf loopt. Hij leert van alles over vertrouwen en liefde van de Walton familie.

9. 9. The Ceremony

9 november 1972 (1 uur)

Een familie Joodse vluchtelingen uit Duitsland vertrekt naar Walton Mountain waar ze hun Joodse achtergrond proberen te verbergen uit angst voor antisemitisme.

10. 10. The Legend

16 november 1972 (1 uur)

Al jaren vermaakt John de familie met verhalen over Tip, zijn oude vriend uit het leger. Nu Tip eindelijk langskomt is het nog maar de vraag of hij echt de held is die John zegt dat hij is.

11. 11. The Literary Man

30 november 1972 (50 minuten)

Wanneer een schrijver een bezoekje brengt aan Walton Mountain, weet hij veel indruk op John-Boy te maken met verhalen over zijn connecties en prestaties binnen de literatuur.

12. 12. The Dust Bowl Cousins

7 december 1972 (1 uur)

Neefjes en nichtjes van de Walton familie komen vanuit Kansas op bezoek terwijl ze wachten op nieuws over een mogelijke baan in Newport News.

13. 13. The Reunion

14 december 1972 (1 uur)

Homer Lee Baldwin, de neef van de Baldwin zusjes, komt op bezoek en moedigt ze aan om een familiereünie te organiseren.

14. 14. The Minstrel

21 december 1972 (1 uur)

De Walton familie heeft een contract om appels te plukken op een boomgaard. Mary Ellen laat het echter afweten nadat ze een rondtrekkende muzikant heeft ontmoet die haar vertelde dat haar dromen belangrijker zijn dan haar verantwoordelijkheden.

15. 15. The Actress

4 januari 1973 (1 uur)

Alvira Drummond, een prestigieuze actrice bekend van het toneel en het grote doek, komt per ongeluk in Walton Mountain vast te zitten. Ze claimt dat haar chauffeur haar achterliet nadat hij haar geld en bezittingen stal.

16. 16. The Fire

11 januari 1973 (1 uur)

Mevrouw Hunter wordt bedreigd door Lutie Bascomb omdat ze de evolutieleer heeft uitgelegd op school. Volgens Lutie vult deze docente de hoofden van de kinderen met godslastering en atheïsme.

17. 17. The Love Story

18 januari 1973 (1 uur)

John-Boy wordt verliefd op Jenny Pendleton, een jong meisje dat bij de Walton familie verblijft omdat haar vader en stiefmoeder in Richmond zijn.

18. 18. The Courtship

25 januari 1973 (1 uur)

De familie koppelt hun neef Cody, een vierenzestigjarige vrijgezel, aan Cordelia Hunnicutt, een dame die al vier keer eerder getrouwd is geweest.

19. 19. The Gypsies

1 februari 1973 (1 uur)

Wanneer een groep rondtrekkende zigeuners aankomt in Walton Mountain, krijgen ze allen te maken met de vooroordelen van sommige lokale bewoners.

20. 20. The Deed

8 februari 1973 (1 uur)

Wanneer de Walton familie geen officieel document kan tonen waarop staat dat hun grond ook daadwerkelijk in hun bezit is, levert dit de nodige problemen op. Zo hebben ze tweehonderd dollar nodig om de situatie op te lossen en moet John-Boy een baantje nemen.

21. 21. The Scholar

22 februari 1973 (1 uur)

Wanneer Verdie Grant erachter komt dat haar dochter afstudeert, schaamt ze zich voor het feit dat zij zelf niet kan lezen of schrijven. John-Boy wordt gevraagd haar hiermee te helpen, maar hij mag het niemand vertellen.

22. 22. The Bicycle

1 maart 1973 (1 uur)

John-Boy besluit Curtis te helpen met het schrijven van liefdesbrieven, maar wanneer de dame in kwestie erachter komt dat de brieven niet van Curtis zelf afkomen zijn de rapen gaar.

23. 23. The Townie

8 maart 1973 (1 uur)

John-Boy weigert om zijn vriendschap met de dochter van een buurtgenoot om te zetten in een relatie.

avatar van EveroN_mm

EveroN_mm

Weer een hele mooie toevoeging Robbie 4 * voor de serie en een ½ * voor de nostalgie

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Sterker nog een top toevoeging.

avatar van Foxhollywood

Foxhollywood

Volgens mij heb ik alle seizoenen van The Waltons gezien. Iedereen bij ons thuis zat voor de tv als er weer een nieuwe aflevering op de Duitse ZDF kwam. The Waltons zou gerealiseerd zijn naar aanleiding van de film Spencers Mountain (1963) met Henry Fonda. Deze film kwam uit de pen Earl Hammer Jr. Die ook dus alle afleveringen van The Waltons schreef. Voor mij, toen ik 10 was erg leuk, nu 56 puur jeugdsentiment.