• 9.377.249 stemmen

The Crow Girl - Seizoen 1 (2025)

Show titel: The Crow Girl

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 50 minuten

Ontwikkeld door: Milly Thomas

Met: Eve Myles, Katherine Kelly en Dougray Scott

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: donderdag 16 januari 2025

Eerst uitgezonden op: Paramount+ (Verenigde Staten)

• NPO Start Bekijk seizoen 1 via NPO Start
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Crow Girl

Het verhaal begint met de gruwelijke ontdekking van het lichaam van een tienerjongen dat in het volle zicht is achtergelaten. Vastbesloten om te achterhalen wie verantwoordelijk is, bundelt rechercheur Jeanette Kirkland de krachten met psychotherapeut Sophia Craven om de moordenaar op te sporen, ondanks weerstand van haar superieuren, waaronder haar vertrouweling, rechercheur Lou Stanley.

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. 1. She Sees Herself from Above

2. 2. The Egg She Wishes to Crack

3. 3. She Wishes to Believe

4. 4. The Dirt She Can't Bury

16 januari 2025 (51 minuten)

5. 5. She Shoots for the King

6. 6. I'll See You There

16 januari 2025 (51 minuten)

avatar van badfans69

badfans69

Vanaf 17 juli in z’n geheel te streamen op NPO Start.

avatar van Suitehome

Suitehome

Naar het Zweedse boek van schrijfduo Erik Axl Sund is The Crow Girl een Scandinavisch aandoende Britse thriller. In The Crow Girl worden grimmige en duistere verhalen opgetekend na de moord op een jonge man. De spanning wordt flink opgevoerd en de verschillende subplots zijn aanvankelijk onoverzichtelijk, maar worden netjes en verrassend afgerond.

De samenwerking tussen DCI Jeanette Kilburn (Eve Myles - Keeping Faith) en DI Lou Stanley (Dougray Scott - Vigil) kenmerkt zich aanvankelijk door onwaarschijnlijk gekibbel en betweterigheid, maar naarmate de moordzaak serieuzer wordt, worden deze rechercheurs dat ook. Helemaal als de hulp wordt ingeroepen van psychotherapeut Sophia Craven, een ijzig kille Katherine Kelly (Protection, Innocent)

The Crow Girl is een serie over sterke vrouwen. De mannen komen er bekaaid van af en zijn creepy, corrupt, beklagenswaardig of bleu. De zesdelige serie blijft ongrijpbaar mysterieus maar ook wat schetsmatig, en het duurt lang voordat The Crow Girl haar geheimen prijs geeft. Niettemin is dit degelijk vakwerk en aanbevolen voor liefhebbers van The Chestnut Man of het Britse Manhunt.

avatar van Fransman

Fransman

Goede en duidelijke recensie van stefano. Ik was aanvankelijk ook wel gecharmeerd van deze serie waarin een nogal onaangepast politieduo de dader van een aantal moorden moet zien op te sporen. Maar gaandeweg wordt het steeds onoverzichtelijker wie nou welke rol speelt. Zelfs bij de twee politiemensen is dat niet helemaal duidelijk. Trauma's uit het verleden van de vermoedelijke dader gaan een steeds grotere rol spelen, evenals de relatieperikelen van de politievrouw, waardoor de rode draad voor de kijker steeds verder weg komt te liggen. Het laatste deel van deze zesdelige serie is zo over de top en vol onwaarschijnlijkheden dat ik het aangekondigde vervolg niet meer zal meemaken.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Fijne serie, met een toffe twist.

Wij gaan zeker voor S2. Veel vragen onbeantwoord.

avatar van AniSter

AniSter

Om met het einde van seizoen 1 te beginnen: to be continued.

Sterke serie met een aantal verweven verhaallijnen en verrassende ontwikkelingen. Eerder dramatisch en mysterieus dan spannend. Ik kijk uit naar seizoen 2, mede vanwege de sterke cast.