menu
Mijn Series +

Lost - Seizoen 2 (2005-2006)

mijn stem
4,04 (196)
196 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Mystery

ontwikkeld door Jeffrey Lieber
met Naveen Andrews, Matthew Fox en Josh Holloway

Na de crash van Flight 815 op een tropisch eiland zijn de overlevenden genoodzaakt alles op te geven om te overleven. Langzamerhand ontdekt de groep dat het eiland vele geheimen te verbergen heeft. Wat zijn de mysterieuze symbolen en bunkers op het eiland, en is het slechts toeval dat zij bij elkaar zijn?

 1. Man of Science, Man of Faith
 2. Adrift
 3. Orientation
 4. Everybody Hates Hugo
 5. ...And Found
 6. Abandoned
 7. The Other 48 Days
 8. Collision (a.k.a. Old Habits)
 9. What Kate Did
 10. The 23rd Psalm
 11. The Hunting Party
 12. Fire + Water
 13. The Long Con
 14. One of Them
 15. Maternity Leave
 16. The Whole Truth
 17. Lockdown
 18. Dave
 19. S.O.S.
 20. Two for the Road
 21. ?
 22. Three Minutes
 23. Live Together, Die Alone (1)
 24. Live Together, Die Alone (2)
zoeken in:
avatar van W B
4,5
W B
Het vinden, en vooral het betreden van het luik geeft weer een extra dimensie aan de serie, waardoor de mysterie nog groter wordt. De situaties die daaruit voortvloeien hebben gevolgen voor de rest. Ditzelfde geldt voor het vinden van The Others. Met deze twists kunnen er weer -tig verhalen verzonnen worden, en dat houdt de serie superspannend.

avatar van DVD-T
4,5
Het tweede seizoen volgt het eerste op vanaf het punt waar we worden achtergelaten in seizoen 1. En geeft ons nog zoveel meer. Er zit nog meer in qua verhaal dan in 1 al het geval was. Naast de avonturen van het ons al bekende genootschap worden we nu ook voorgesteld aan de mensen die in de staart sectie zaten en The Others waarin Henry Gale/Ben Linus een grote rol krijgt in het geheel, het luik en zo kun je nog wel even doorgaan. Wat je wel een beetje in het tweede seizoen krijgt is dat je niet elk personage meer even interessant vind. En ook zitten er wat minder interessante afleveringen in die het doel van dit seizoen wat laat op gang laat komen, maar herpakt zich goed in de laatste afleveringen. Daarnaast krijgen we er wel nieuwe interessante bij, waarbij ik vooral Mr. Eko en Desmond er goed uit de verf vind komen. Sommige ga je meer waarderen en andere personages kunnen je een beetje gestolen worden. Ook dit seizoen weer een aantal verassingen om je aandacht er geheel bij te houden en door te willen blijven kijken. En de climax die in dit seizoen zit overtreft die uit seizoen 1 makkelijk. Wat een geweldig slot van het tweede seizoen.

Het tweede seizoen is niet alles meer nieuw, maar wel weer vernieuwend. De makers weten je wederom weer te verassen met een fantastisch concept en een nog betere uitwerking, maar minder interessant wordende vaste karakters. Sommige afleveringen zijn niet Daarnaast krijgen we weer genoeg andere elementen waar we weer op kunnen blijven teren en de verslaving door aflevering achter aflevering te willen zien in stand te houden. Dit alles trouwens op een magistrale manier samengehouden door de perfecte muziek van Giacchino, die toch voor een heel groot gedeelte er voor zorgt de juiste snaar bij mij als kijker te raken.

4,5
Helemaal eens met de vorige schrijver. Alles wikkende en wegende benoem ik hierbij S2 tot mijn favoriete seizoen:
Even wat hoogtepunten:
1. de geniale opening van het seizoen
2. Orientation Video
3. 108 Countdown Clock
4. Mr. Eko
5. The Other 48 Days
6. Michael Emerson op zn best
7. De spanning tussen Jack en Locke
8. Ana Lucia
9. Lockdown
10. Een geniale seizoensfinale

avatar van ArthurDZ
4,5
Nog altijd een topseizoen, maar de vele extra vragen die hier geïntroduceerd worden, zullen de serie later fors in de problemen brengen.

Mijn favoriete personages beleven in dit seizoen trouwens enkele van hun beste momenten. Vooral Mr. Echo is een geweldige toevoeging aan de cast!

avatar van The Oceanic Six
4,5
Samen met seizoen 1 met afstand het beste wat Lost te bieden heeft. Het verlangen om na de zinderende cliffhanger verder te kijken was enorm en alles in ''the hatch'' was minstens zo intrigerend. De verhalen rondom ''The Others'' vond ik erg tof, zeker omdat alles zo lang nog geheimzinnig bleef. De cast is ondertussen groter geworden met overlevenden van het achterste deel van het vliegtuig. Niet iedereen is even boeiend, maar met Mr Eko kwam er wel een interessant figuur bij. Ik stoorde me wel enorm aan Charlie, die wel erg irritant werd, maar verder is seizoen 2 opnieuw waanzinnig van begin tot eind. Zo'n hoog niveau hebben tv series maar zelden nog gehaald.

4,5*

avatar van Thomas83
3,0
Het is vooral aan de wat moeizame start te danken dat het dit seizoen allemaal wat minder is. De staartgroep brengt over het algemeen minder sympathieke personages (vooral Ana Lucia is niet te pruimen), en het gevoel van ontdekking en mysterie is toch een beetje ingeruild voor dat van gevaar.

Als we voor het eerst de smoke monster in volle glorie zijn valt die toch echt wat tegen (toen Locke in seizoen 1 oog in oog met het monster kwam en er met zulke verrukking naar keek liep hij dus eigenlijk naar een pluim zwarte rook te kijken?), en een groot deel van het seizoen draait, naast de dreiging op The Others, om dat ietwat onzinnige gedoe rondom die code die steeds ingevoerd moet worden. Natuurlijk draait het allemaal meer om de personages dan om de knop zelf, maar het is toch wat onzinnig hoe voor je het weet zelfs de grootste sceptici meedraaien in ploegendienst.

Ook word alles onvermijdelijk allemaal wat uitgebreider. De nog relatief simpele mystiek die seizoen 1 zoveel charme gaf en echt je fantasie prikkelde kan je nu eenmaal niet eeuwig aanhouden zonder met nieuwe onthullingen te komen. In plaats daarvan worden er wat meer hints gegeven en wordt de boel ook vooral draaiende gehouden met soms ietwat gemaakte conflicten tussen de personages.

Van de nieuwe gezichten zijn Desmond, Mr. Eko en een een erg intrigerende "Henry" echt waardevolle toevoegingen, maar doordat er nieuwe mensen bij zijn gekomen gaat dat wel een beetje ten koste van de diversiteit die de oorspronkelijke personages brachten. Sommige krijg je voor mijn gevoel wat te weinig gezien, en wat ze met Charlies personage doen is echt onbegrijpelijk. Fire + Water is onbedoeld komisch en toch een beetje karaktermoord.

Jack wil maar niet echt leuk worden en zijn flashbackverhaallijn vind ik maar raar. Hij komt ook altijd meer verbitterd over dan als de leider die hij zou moeten zijn (en uiteindelijk vast wel zal worden), en hij doet me meer en meer aan Adam Sandler denken door zijn uiterlijk en de rare woedeuitbarstingen. Helaas zijn we dit seizoen nog steeds niet af van het geflirt tussen Kate en Jack en Sawyer. Als Kate de ene aandacht geeft loopt de ander te mokken, en Kate zegt dingen als "heeft hij wat over mij gezegd?". Stelletje pubers.

Sawyer blijft wel onverminderd charme brengen, en van iedereen heeft Locke veruit de meest boeiende flashbacks en persoonlijkheid. In al die flashbacks met zijn vader zie je hem echt een beetje in een kind veranderen. Sterk gespeeld door O'Quinn.

Verder vind ik Hurley dit seizoen echt leuker geworden, en hoewel na twee seizoenen met Shannon en Boone precies de twee vaste personages waarom je het meest geeft zijn gestorven vond ik haar dood toch nog verrassend veel impact hebben. Maar dat heeft misschien meer met Sayid te maken. 3.5*.

avatar van tommykonijn
4,5
Over Lost zijn de meningen ontzettend verdeeld. Sommigen vinden het allemaal per seizoen iets minder worden, anderen vinden dat het sterk begint en later ronduit slecht wordt, terwijl weer anderen beweren dat het hoogtepunt nog moet komen. Tot welke groep ik mezelf mag rekenen, blijft vooralsnog onduidelijk. Ik heb namelijk opnieuw ontzettend genoten.

Het eerste seizoen liet me achter met een hoop vragen en deze opvolger roept eigenlijk alleen nog maar meer vragen op dan dat het eerdere vragen beantwoordt... en ik vind het heerlijk! Wederom gaan mijn complimenten uit naar de mysterieuze sfeer, die hier ook regelmatig, zeker richting het einde, omslaat in spanning. Intrigerend hoe je veel meer te weten komt dan in het eerste seizoen, maar in feite nog steeds helemaal niks weet over wat dit voor een eiland is. Het seizoen kent talloze interessante ontwikkelingen: het betreden en eigen maken van 'the hatch', de introductie van de overlevenden uit het achterste gedeelte van het toestel, het sneuvelen van Shannon, het gevangenschap van 'Henry', het vinden van een tweede luik, Michaels verraad, de introductie van The Others en hun kamp... de lijst is eindeloos. Ik heb bij vlagen ademloos zitten kijken. Zeker aan het einde van een aflevering als 'Two for the Road' zat ik letterlijk met mijn handen in het haar. Dat de serie onvoorspelbaar is wist ik al, maar dit seizoen wist me door dit soort twists ook dikwijls bij mijn strot te grijpen.

Opnieuw heel erg genoten dus. Seizoen 2 evenaart met gemak het eerste. De vertrouwde personages zijn nog steeds erg fijn, maar ook nieuwkomers als Ana Lucia, Mr. Eko, en Libby gaan behoorlijk snel vertrouwd aanvoelen. De vertelstructuur is daarnaast nog steeds erg aangenaam en het verhaal lijkt tot dusver behoorlijk goed doordacht. Ik blijf het wonderbaarlijk vinden hoe ze de verhaallijnen in het verleden kunnen verweven met de gebeurtenissen op het eiland. Het seizoen weet te eindigen met een aantal fantastische cliffhangers, waardoor ik meteen de drang voel om door te gaan met seizoen 3.

4,5*

De aflevering dave was een absolute mindfuck. Verder geniet ik enorm van deze serie. Enorm verslavend.

avatar van Phantasm
4,0
Prima vervolg.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:58 uur

geplaatst: vandaag om 12:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.