• 9.373.131 stemmen

Sprint - Seizoen 2 (2024)

Alternatieve titel: Sprint: The World's Fastest Humans

Afleveringen: 4

Speelduur: 3 uur en 18 minuten

Ontwikkeld door: James Gay-Rees, Paul Martin en Warren Smith

Met: Noah Lyles, Gabby Thomas en Sha'Carri Richardson

Datum van release: woensdag 13 november 2024

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 2 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Sprint

In deze sportserie zien we hoe topsprinters omgaan met training, media-aandacht en felle concurrentie tijdens hun race om 's werelds snelste mensen te worden. We volgen atleten van over de hele wereld en duiken diep in de psyche van de elite-deelnemers die trainen om de snelste persoon ter wereld te worden. We nemen een exclusief kijkje achter de schermen bij de sprinters die hun hele leven wijden aan het in recordtijd over de finish komen, waar hun professionele toekomst in slechts fracties van een seconde wordt beslist.

Afleveringen Seizoen 2 (2024)

1. 1. All American

13 november 2024 (49 minuten)

De sprinters strijden om een plek in het Amerikaanse Olympische Team voor Parijs. Noah Lyles en Fred Kerley krijgen veel media-aandacht in de aanloop naar de 100 meter mannen.

2. 2. Changing of the Guard

13 november 2024 (44 minuten)

Bij de Jamaicaanse kwalificaties strijden aanstormend talent en doorgewinterde supersterren om een olympische plaats en proberen ze aan de verwachtingen van het land te voldoen.

3. 3. Going for Gold: Part 1

13 november 2024 (48 minuten)

Op de Olympische Spelen in Parijs strijden doorgewinterde kampioenen tegen nieuwkomers. Na de schokkende exit van een favoriet op de 100 m vrouwen, krijgt een nieuwe ster een kans.

4. 4. Going for Gold: Part 2

13 november 2024 (57 minuten)

Een nek-aan-nekfinish op de 100 m voor mannen eindigt in een historische overwinning en de vrouwen winnen goud op de 4 x 100 m estafette.

avatar van james_cameron

Met slechts vier afleveringen een korte tweede reeks, maar alles steekt wel weer onderhoudend en meeslepend in elkaar. Veel nieuwe gezichten en de onderlinge strijd tussen de atleten is bijna tastbaar in beeld gebracht. De spanning wordt gaandeweg ook knap opgebouwd, resulterend in het spektakel van de Olympische Spelen in Parijs eerder dit jaar. Wat mij betreft mag de serie nog wel even doorgaan.