• 9.381.511 stemmen

Speelduur: 3 uur en 10 minuten

Ontwikkeld door: Allen Hughes

Met: Arnold Schwarzenegger

Datum van release: woensdag 7 juni 2023

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Arnold

Docuserie over het leven van Arnold Schwarzenegger en zowel de geneugten als de vluchtigheid van zijn gezinsleven. In zijn laatste rol als spreker van zijn eigen verhaal, geeft de voormalige gouverneur van Californië het publiek context en inzicht in drie belangrijke hoofdstukken uit zijn leven: Arnold als atleet, Arnold als acteur en Arnold als Amerikaan.

Afleveringen

1. 1. Athlete

7 juni 2023 (1 uur en 03 minuten)

Arnold blikt terug op zijn jeugd in het naoorlogse Oostenrijk, het moment dat leidde tot zijn succesvolle carrière als bodybuilder en zijn najagen van de Amerikaanse droom.

2. 2. Actor

7 juni 2023 (1 uur en 02 minuten)

Arnold richt zich erop om van een nood een deugd te maken. Hij blikt terug op zijn weg naar roem in Hollywood en op zijn rollen, rivalen en de liefde.

3. 3. American

7 juni 2023 (1 uur en 05 minuten)

Te midden van media-aandacht, schandalen en echtelijke ruzies richt Arnold zich op politieke hervormingen tijdens zijn ambtstermijn van acht jaar als gouverneur van Californië.

avatar van The Oceanic Six

Prima docu van een unieke man. Doe het maar eens, als immigrant slagen in de top van sport, film en politiek. Ongelofelijk wat die man allemaal heeft bereikt op wilskracht en charisma. Het lijkt me ook echt een leuke kerel als mens. Fijn dat dit geen droge docu is geworden, maar dat Arnold zelf constant vertelt en zijn visie geeft op alles. De beelden blijven uitstekend, maar eigenlijk had ik wel meer van zijn filmcarrière willen zien, ik kan de meeste van zijn titels altijd blijven kijken. Zijn acteervete met Stallone is bijvoorbeeld erg boeiend, maar is wel incompleet. Dat ze bijvoorbeeld in de eindfase van hun loopbanen nog samen in films hebben gespeeld had best uitgebreid verteld mogen worden.

Het politieke gedeelte van zijn verhaal boeide me weer het minste, omdat het lokaal is, al is Californië natuurlijk wel een van de meest aansprekende gebieden daar. Ben overigens benieuwd naar wat Arnold en Netflix met hun samenwerking gaan doen. Zou het moment zijn om eens Twins 2 van de grond te krijgen!

avatar van Civillian Supreme

Civillian Supreme

Veel boeiender dan ik had gedacht, daarom eigenlijk jammer dat het meer een soort korte samenvatting leek op belangrijke fases in zijn leven. Had graag een aantal dingen iets meer uitgewerkt willen zien.

avatar van james_cameron

Sterke en vaak ook erg grappige documentaire-reeks over leven en carrière van de austrian oak. De reeks is opgedeeld in drie delen, Athlete, Actor en American, met zeer openhartige interviews met Schwarzenegger zelf en een grote reeks vrienden en collega's, waaronder (uiteraard) James Cameron. Schwarzenegger blijkt, naast een bijzonder complex persoon, een zeer onderhoudende verteller te zijn en hij praat alles met zichtbaar plezier aan elkaar. Tegen het einde neemt de docu een verrassende emotionele wending, die dan weer een kant van de beste man toont die we tot nu toe niet vaak hebben gezien.

avatar van rep_robert

Erg sterke docu met een eerlijk en oprecht beeld over Arnold Schwarzenegger zijn leven. Het vertelt een compleet verhaal en ondanks dat ik hierboven lees dat er meer kritische vragen gesteld hadden mogen, ben ik het daar niet mee eens. Het is daar het type docu niet voor om bij alles de onderste stenen naar boven te halen. Dit is een persoon die over zijn leven vertelt en dan hoef je niet overal maar hoor en wederhoor toe te passen lijkt me. Belangrijk is dat het wel geadresseerd wordt en hij daar eerlijk over is. Meer hoef ik persoonlijk over bepaalde zaken eigenlijk ook niet te weten. Dan had dit niet in samenwerking met Arnold gemaakt moeten worden en had Nefflix meer de true crime doc kant op gemoeten. En daar hebben we al genoeg van.

Nee, ik vond dit juist de goede opzet. Het was heerlijk om hem over zijn jeugd en de bodybuild wereld te horen praten. Ik heb daarmee wel het gevoel dat ik meer essentiële informatie heb doorgekregen dan over de thema's van de laatste twee afleveringen (acteur/gouverneur) . Wat mij betreft waren er nog 2 afleveringen geweest om meer verdieping over zijn filmcarrière te geven en zijn politieke. Het zegt natuurlijk ook genoeg dat ik die extra afleveringen zou willen, want dit was gewoon erg boeiend allemaal. Vooral omdat hij een interessante visie op het leven heeft en inspirerend overkomt. Achter zijn imago schuilt een bijzonder intelligente persoonlijkheid, wat er natuurlijk voor heeft gezorgd dat hij op die stoel zijn succesvolle verhaal heeft kunnen vertellen.

avatar van Chefkes

Chefkes

Top mini docu over Arnold. Had wat mij betreft nog wel langer mogen zijn om meer dingen uit te diepen. Mooi in beeld gebracht, Arnold die open en eerlijk verteld. Top vent. Mooie levenslessen.

avatar van Corcicus

Corcicus

Sterke docu met een enthousiaste Arnold die de boel zelf aan elkaar praat. De opdeling van de reeks volgt die van Schwarzeneggers carrière. De eerste twee afleveringen vond ik het best, zoals ik ook meer fan ben van die episodes in 's mans loopbaan. Het blijft een enorm inspirerende figuur met een indrukwekkend palmares, maar de laatste jaren heb ik me vaker wel dan niet geërgerd aan zijn uitspraken over politiek-maatschappelijke thema's. In aflevering 3 overlopen ze die allemaal. Eigenlijk houdt men halt bij alle mijlpalen in zijn leven en dat zijn er veel. Ook de mindere momenten worden besproken zoals Last Action Hero, al vond ik dat stiekem best een goede film. De enige prent die volgens mij de revue niet passeert, is uitgerekend de allerbeste Arnie-flick, nl. Predator. Dat begrijp ik niet. Voor de rest een steengoede docu.

avatar van Beun de Haas BV

Beun de Haas BV

Lekker behapbare 3-delige serie over de Austrian Oak, Arnie en The Governator. The man himself neemt je op een prettig tempo mee door zijn leven. Er wordt uiteraard veel stilgestaan bij zijn successen, maar hij is ook open over zijn anabolenkuurtjes en gebrek aan vaderliefde. Met zijn charisma en doorzettingsvermogen heeft hij - nota bene als onzeker Oostenrijks jongetje - het toch mooi geschopt tot topatleet, actieheld en politicus. Niet anders dan respect.

4,0 * Hasta la vista, baby