• 9.377.419 stemmen

F.C. De Kampioenen - Seizoen 21 (2010-2011)

Show titel: F.C. De Kampioenen

Afleveringen: 13

Speelduur: 6 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Bruno Raes, Luc Beerten en Willy Vanduren

Met: Danni Heylen, An Swartenbroekx en Marijn Devalck

Oorsprong: België

Datum van release: zaterdag 4 december 2010

Eerst uitgezonden op: één (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot F.C. De Kampioenen

De serie draait om de belevenissen van een slecht presterende café-voetbalploeg, genaamd F.C. De Kampioenen. Ze kunnen niet zonder elkaar ondanks de vele rivaliteiten, streken en jaloezie. Veel scènes spelen zich in de kroeg van de familie Crucke en op het veld. Dit veld ligt dichtbij de garage van DDT, die steeds probeert om De Kampioenen te dwarsbomen. De meeste andere belangrijke personages zijn de spelers en hun vrouwen, en Boma, de sponsor en tevens voorzitter van de club.

Afleveringen Seizoen 21 (2010-2011)

1. 1. Champagnevoetbal

4 december 2010 (30 minuten)

Boma wil dat de Kampioenen dit jaar kampioen worden. Hij besluit de ploeg te verjongen en bedankt Xavier voor de bewezen diensten. Hij heeft zelfs al voor een vervanger gezorgd, het jonge talent Jean-Jacques. De vrouwen zijn hier niet mee akkoord en willen Xavier terug bij de ploeg. Uiteindelijk komt alles weer goed en winnen ze zelfs hun eerste wedstrijd met Xavier als keeper.

2. 2. Poepa Boma

11 december 2010 (30 minuten)

Goedele is jarig. Boma zoekt een geschikt cadeau. Doortje geeft hem het idee om Ronaldino te adopteren. Maar Goedele wil dit alleen aanvaarden als Ronaldino slaagt voor zijn examen astronomie.

3. 3. Music Maestro!

18 december 2010 (30 minuten)

Nu de Kampioenen wedstrijden blijven winnen, wil Boma ter promotie het clublied uitbrengen op single. Hij wil het lied samen inzingen met Ronny Mosuse. Maar ook enkele andere Kampioenen willen meezingen. Er wordt daarom een zangwedstrijd georganiseerd in het café om de beste zanger te vinden.

4. 4. Carmen BV

25 december 2010 (30 minuten)

Carmen gaat aan de slag als belspelpresentatrice, maar wordt op de eerste dag al ontslagen na een discussie met de regisseur. Haar televisiedebuut wordt echter een hype op Youtube en Facebook. Ze wordt terug aangenomen. Bieke krijgt een job aangeboden in Amerika. Ze besluit samen met Marc en Paulien te verhuizen. Pascale wil niet dat haar dochter en kleindochter zo ver weg gaan wonen. Ze probeert hen op allerlei manieren thuis te houden.

5. 5. De Cover

1 januari 2011 (30 minuten)

Boma organiseert een receptie in het café om Goedele haar doctoraatstitel te vieren. Tegelijkertijd nodigt Minou hem uit voor haar afscheidsfeest in de Pussycat. Boma probeert op beide plaatsen tegelijk te zijn.

6. 6. Heldendaad

8 januari 2011 (30 minuten)

Fernand verhuurt het huis van Bieke en Marc aan Ronaldino. Xavier krijgt de opdracht om prins Filip rond te leiden in de kazerne. Marc, Bieke en Paulien keren terug uit Amerika na het faillissement van het bedrijf waarin Bieke werkte.

7. 7. Boma in Brugge

15 januari 2011 (30 minuten)

Boma vraagt Goedele ten huwelijk in Brugge. Goedele wil echter niet trouwen, waarna ze uit elkaar gaan.

8. 8. De Bende van Boma

22 januari 2011 (30 minuten)

Boma is depressief omwille van zijn breuk met Goedele. Hij trekt er met de mannen op uit met de motor. Maurice gaat mee zodat hij de as van zijn overleden moeder kan uitstrooien in Lourdes. Bieke krijgt de opdracht een fanclub op te richten voor Carmen. Doortje neemt tijdelijk de leiding van Boma's fabriek over.

9. 9. Een Echte Held

29 januari 2011 (30 minuten)

Boma probeert Goedele terug te krijgen door een overval te ensceneren. Het is echter Pol die Goedele per ongeluk redt waardoor iedereen denkt dat Pol en Goedele een relatie hebben. Ondertussen organiseren Mark en Bieke het verlovingsfeest van Maurice en Pascale in een Westerndorp.

10. 10. De Carmen

5 februari 2011 (30 minuten)

Carmen krijgt een tijdschrift met haar eigen naam. Dit dreigt echter al snel een mislukking te worden.

11. 11. Marc Burgemeester

12 februari 2011 (30 minuten)

Omdat zijn zaak erg slecht draait, ziet Fernand het niet meer zitten. Ronaldino geeft hem het idee om zijn zaak om te bouwen tot een dancing. Dit blijkt een gouden zet te zijn. Marc wordt aangesteld door de burgemeester als vervangende burgemeester. Al snel komen de Kampioenen voortdurend bij Marc langs met allerlei verzoeken en gunsten.

12. 12. Wodka

19 februari 2011 (30 minuten)

Wegens het dubbelhuwelijk van Pascale-Maurice en Boma-Goedele wil Ronaldino een grote vrijgezellenavond organiseren. Dit willen ze zelf echter sober houden, wat uiteindelijk niet gaat lukken. Fernand wint de loterij. Hij verkoopt vervolgens zijn antiekzaak aan Marc en Bieke. Zij zullen het gebouw afbreken om er een eigen huis te bouwen.

13. 13. De Mooiste Dag

26 februari 2011 (30 minuten)

Zowel Boma en Goedele als Pascale en Maurice treden in het huwelijk. Na de ceremonie laat de burgemeester zich verontschuldigen. Marc handelt vervolgens de laatste formaliteiten af. Hij maakt echter een grote fout. Volgens de trouwboekjes is Boma met Pascale getrouwd en Maurice met Goedele. Fernand wordt verliefd op Bertha, de zus van Boma. Maar dan duikt de vrouw van Fernand op met haar zeven kindjes. Pol vraagt Doortje ook ten huwelijk. De Kampioenen vieren dat ze na éénentwintig jaar eindelijk kampioen zijn geworden.

avatar van Toontje G

Toontje G

De eerste seizoenen waren voor die tijd wel goed, maar naar mate de jaren vorderden werd het steeds minder. De afleveringen met DDT waren wel goed.

avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

Regelrechte schande dat de laatste seizoenen van de beste vlaamse serie aller tijden niet eens over de helft geraakt hier op tv meter. Volle vijf sterren omdat er geen enkele serie is waar ik nagenoeg elke scène perfect kan opzeggen voor de personages het zelf zeggen, en dat 21 seizoenen lang, blijf bijzonder jammer dat ze ermee gestopt zijn, zaten nog perfect 21 seizoenen in van dezelfde topkwaliteit met eventueel dan Paulien en Billie en ... in een belangrijkere rol en de "oudje" in een minder belangrijke rol.

avatar van JorisTVmeter

JorisTVmeter

Dit laatste seizoen is er wat te veel aan, en is van mindere kwaliteit. Vooral de verhaallijn voor Carmen...

Esteban

Het verschil tussen het eerste en laatste seizoen is immens groot. Waar de meeste kolderieke personages vroeger ook nog mensen van vlees en bloed waren, blijven in het laatste seizoen enkel nog de karikaturen over. Goedele en Ronaldino vond ik absoluut geen aanwinst voor de reeks, in tegendeel. Weinig memorabele momenten, veel geforceerde verhaallijnen en uiteindelijk slechts een doorslagje van wat F.C. De Kampioenen ooit was. Dat gezegd zijnde, het blijft natuurlijk een makkelijk te verdragen tussen-Doortje.

avatar van NRT

NRT

De laatste seizoenen zijn inderdaad een pak minder. Hier en daar zaten er nog wel goede afleveringen tussen, maar ze begonnen te overdrijven met de verhaallijnen. De eerste seizoenen zijn heel herkenbaar voor mensen die bij een voetbalclub spelen. Nu was het inderdaad geforceerd en waren de personages inderdaad te veel karikaturen. Fernand deed het goed, maar is geen DDT. En bijvoorbeeld Billie vond ik ook een beter personage dan Ronaldinho. Toch heb ik altijd heel graag naar de kampioenen gekeken en mis ik toch wel nieuwe afleveringen. Ik keek dit altijd op zaterdag en zelfs voor dat we gingen stappen keken we nog vlug even naar een aflevering.

Esteban

Groot nieuws. Er komt een 22ste seizoen van 8 afleveringen naar aanleiding van 30 jaar F.C. De Kampioenen. En iedereen is van de partij, zelfs DDT is terug. Wat het lot van Boma is, blijft voorlopig nog onbekend. De afleveringen zouden vanaf januari 2021 op één te zien zijn. Tot dan zijn er vast nog ... herhalingen.

avatar van Pepino

Pepino

DDT... mja, eigenlijk mag BTW ook eens terugkomen. Waarschijnlijk ben ik de enige die dat vindt, maar bon

Esteban

Ja, je bent de énige! Nondedju! Net nu hij bij mij de vergetelheid in geraakt was.

avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

Ik vind dit wereldnieuws, aan mijn nogal fanboy achtig eerder bericht zonder nuance zal dat al wel duidelijk geweest zijn, in mijn kinderjaren (en tienerjaren, misschien zelfs nu nog) vond ik dit echt héér-lijk. Geen enkele andere serie komt maar in de buurt bij het aantal keer dat ik deze reeks bekeken heb. Ik heb alle dvd's, alle films, nagenoeg alle strips, een "Jefke" de mascotte uit de serie, gehandtekende foto's door de gehele cast, ben dit jaar (gewonnen op een kampioenenquiz) naar de expo geweest aan de Belgische kust, heb vorig jaar met vier anderen een tweede plek gehaald op de eerste grote FC De Kampioenenquiz waar men vanuit zowat heel Vlaanderen op afkwam en kan zeker van de eerste pakweg 15 seizoenen bij zowat iedere aflevering voorspellen wat er gaat gezegd worden.

Om maar te zeggen, als ik van één serie superfan zou genoemd mogen worden zou het deze serie zijn, die nog altijd geniaal is in al zijn eenvoud.

Ik ben dan ook énorm blij dat men nieuwe aflevering gaat maken en dan nog aflevering met DDT, één van de meest legendarische personages, ja mijn dag kon niet meer stuk toen ik het blijde nieuws vernam, om het zacht uit te drukken... .

Esteban

Wat vonden de fans eigenlijk van de Kerstspecial ter nagedachtenis van Xavier?

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Ik mag mezelf geen fan noemen want na de eerste paar seizoenen heb ik De Kampioenen slechts sporadisch gezien. En me meestal rot geërgerd. Die kerstspecial heb ik nu toevallig wel gezien. En ik kan er niet meer over zeggen dan dat het beschamend slecht was. De films waren al triestige dieptepunten maar ze wisten toch nog lager te vallen.

Hopelijk worden De Kampioenen na het heen gaan van Johny Voners nu definitief ten ruste gelegd.

avatar van JorisTVmeter

JorisTVmeter

Spacejet schreef:

Wat vonden de fans eigenlijk van de Kerstspecial ter nagedachtenis van Xavier?

Het laatste seizoen en de films waren inderdaad heel wat minder. Maar met deze kerstspecial kan ik wel leven. Er is niet echt een verhaal, gewoon een leuke reünie tussen de acteurs in het mooi nagebouwde vertrouwde interieur. En mooi hoe ze een eerbetoon laten zien aan Xavier. Geen hoogvlieger natuurlijk, maar kom, leuk om gezien te hebben. Dit lijkt me een mooie afsluiter van de hype, 30 jaar is mooi geweest lijkt me. RIP Xavier = RIP FC De Kampioenen!