• 9.378.888 stemmen

Servant - Seizoen 4 (2023)

Show titel: Servant

Afleveringen: 10

Speelduur: 4 uur en 36 minuten

Ontwikkeld door: Tony Basgallop

Met: Lauren Ambrose, Toby Kebbell en Nell Tiger Free

Datum van release: vrijdag 13 januari 2023

Eerst uitgezonden op: Apple TV+ (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Servant

Het verhaal volgt een jong koppel uit Philadelphia dat in diepe rouw is nadat een vreselijke tragedie de uiteenlopende basis van hun huwelijk op zijn kop zet. Hun relatie komt hierdoor op een onverwachte manier onder druk te staan. Deze wig die geslagen is tussen de man en de vrouw opent een deur naar een mysterieuze kracht die hun huis binnendringt.

Afleveringen Seizoen 4 (2023)

1. 1. Pigeon

13 januari 2023 (24 minuten)

De oorlog tussen Leanne en de Church of the Lesser Saints bereikt zijn hoogtepunt.

2. 2. Itch

20 januari 2023 (27 minuten)

Leanne begint Dorothy te kwellen terwijl Spruce Street door chaos overvallen wordt.

3. 3. Séance

27 januari 2023 (31 minuten)

Dorothy huurt twee verplegers in om haar te helpen met herstellen - en om haar te beschermen tegen Leanne.

4. 4. Boo

3 februari 2023 (25 minuten)

Sean ziet Leannes ware aard wanneer ze haar vijanden opjaagt tijdens Halloween.

5. 5. Nieghbors

10 februari 2023 (27 minuten)

Sean en Dorothy zijn gastheer en -vrouw voor de nieuwe buren en hebben plannen om Leanne eindelijk het huis uit te krijgen.

6. 6. Zoo

17 februari 2023 (28 minuten)

Het verjaardagsfeestje wordt een hel wanneer de sekte haar meest gewaagde zet tegen Leanne doet.

7. 7. Myth

24 februari 2023 (27 minuten)

Dorothy ontdekt een band met Leanne. Oom George deelt informatie met de Turners.

8. 8. Tunnels

3 maart 2023 (26 minuten)

Sean en Julian nemen een beslissing over Leanne.

9. 9. Awake

10 maart 2023 (32 minuten)

Sean en Julian vertellen een geheim.

10. 10. Fallen

17 maart 2023 (29 minuten)

De wereld stort in. Kan iemand Leanne tegenhouden?

avatar van joshua1988

joshua1988

Ik heb me zelden zo geërgerd aan het weinig overtuigende spel van een actrice maar Lauren Ambrose (als geestgestoorde Dorothy) is het 40 afleveringen lang gelukt! Valt dan niet mee om optimaal te kunnen genieten van een heerlijk creepy verhaal, maar dat hoeft dan ook niet. Servant heeft een opwaartse lijn van spanning en genoegdoening, en het laatste seizoen is dan ook het beste te verorberen. Dan ben je inmiddels het leventje van de Turners meer dan beu, en ga je meer geven om de nanny en haar betoverde Julian (zeer goed gespeeld door nep-junk Rupert Grint). Je moet jezelf bij het kijken van Servant wel regelmatig verwennen met lekkernijen! Warm aanbevolen en doorbijten dus tijdens de eerste drie seizoenen. Dan zul je rijkelijk beloond worden voor je geduld tijdens het vierde seizoen.

avatar van Lagertha

Lagertha

Ik vond seizoen 1 en 4 heel spannend. Seizoen 2 en 3 kabbelen een beetje voort. Constant dat aantrekken-afstoten-spelletje tussen de moeder en de nanny 2 seizoenen lang, ging ietwat vervelen. Ik had seizoen 2 weggelaten. Rupert Grint speelde best goed evenals de nanny en de husband. De moeder (Dorothy) daar krijg je een hekel aan. Hysterisch als een malle, maar toch heb ik het idee dat dat juist de bedoeling was van de schrijver en de regisseur. Toch blijven dingen onduidelijk. Zoals bijvoorbeeld Roscoe. Wat voegde hij in hemelsnaam toe? Het echte kind in seizoen 4 was ineens niet meer in beeld. Geen idee waar dat peutertje is gebleven? Beetje raar. Verder is het de moeite waard om de serie te bekijken want er gebeurt best veel.

avatar van Thomas83

Thomas83

Mooie emotionele afsluiter dit seizoen. De theorie over de gevallen engelen etc. bleek zowaar helemaal te kloppen, en de manier waarop de persoonlijke rouw van de Turners en Leanne aan een bijbelse mythologie werd gekoppeld in dit verhaal is erg mooi gedaan. Ik vond de cast ook altijd erg indrukwekkend, in het bijzonder een verrassend sterke en grappige Grint en een Ambrose in de rol van haar leven.

Wel waren er deze serie echt te veel afleveringen die nergens heen gingen. Leanne wist door afwisselend griezelig, sympathiek en kwetsbaar te zijn een bepaalde onvoorspelbaarheid te brengen, maar zeker in dit laatste seizoen kwam de nadruk wat al te veel op de griezelige Leanne te liggen. Daardoor is de afsluiting van Leanne haar verhaallijn niet zo aangrijpend als deze had kunnen zijn. Het komt nu een beetje uit de lucht vallen dat Dorothy ineens zo vriendelijk is voor Leanne op het dak. De dialogen schoten daar ook wat tekort.

avatar van david bohm

david bohm

Wat veel actie en meer personages dan in voorgaande seizoenen. Ik vond de onderhuidse spanningen en psychologische spelletjes tussen de hoofdpersonages interessanter. Maar al met al een mooi gefilmde en sfeervolle serie.