• 9.378.340 stemmen

BrainDead - Seizoen 1 (2016)

Show titel: BrainDead

Afleveringen: 13

Speelduur: 9 uur en 45 minuten

Ontwikkeld door: Robert King en Michelle King

Met: Mary Elizabeth Winstead, Aaron Tveit en Nikki M. James

Datum van release: maandag 13 juni 2016

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot BrainDead

Laurel is een jonge frisse medewerkster wiens eerste baan in Washington DC er voor zorgt dat ze twee dingen ontdekt: de overheid is gestopt met werken, en buitenaardse wezens zijn naar de aarde gekomen en hebben de hersenen van een groeiend aantal congresleden en stafleden opgegeten. Samen met Gareth, een republikein, moet ze proberen de wereld zien te redden.

Afleveringen Seizoen 1 (2016)

1. 1. The Insanity Principle: How Extremism in Politics Is Threatening Democracy in the 21st Century

13 juni 2016 (45 minuten)

Student en documentairemaakster Laurel Healy neemt met tegenzin een baan aan als medewerker voor haar broer, senator Luke Healy. Terwijl Luke middels onderhandelingen een val van de regering probeert te voorkomen met zijn ambtgenoot, Red Wheatus, onderzoekt Laurel waarom haar man is veranderd na een mysterieuze zeereis.

2. 2. Playing Politics: Living Life in the Shadow of the Budget Showdown - A Critique

20 juni 2016 (45 minuten)

Laurel gaat verder met het onderzoek naar de dood van de gewaardeerde Dr. Daudier terwijl insecten steeds meer burgers van Washington beginnen te infecteren. Rochelle Daudier, de dochter van de overleden arts, en Gustav Triplette, een excentrieke genie, benaderen de insecten op hun eigen manier en beginnen zich af te vragen waar er precies gebeurt is.

3. 3. Goring Oxes: How You Can Survive the War on Government Through Five Easy Steps

27 juni 2016 (45 minuten)

Wanneer een bizar dodelijk ongeluk plaatsvindt tijdens een live-uitzending op televisie, begint agent Onofrio een onderzoek. Hierdoor beginnen Laurel, Gustav en Rochelle ook dieper te graven in het insectenmysterie. Luke probeert ondertussen zijn affaire met de stafchef te verdoezelen voordat zijn opponent senator Ella Poundstone, het openbaar kan maken.

4. 4. Wake Up Grassroots: The Nine Virtues of Participatory Democracy, and How We Can Keep America Great by Encouraging an Informed Electorate

11 juli 2016 (45 minuten)

Laurel, Rochelle en Gustav gaan naar de CDC met hun bevindingen, maar komen erachter dat ze een menselijk testobject nodig hebben om verder te komen in het onderzoek. Hierop besluit Laurel haar vriendin Abby te overtuigen een CAT-scan te ondergaan. Ondertussen probeert Luke begrotingskortingen af te dwingen, waar Red niet blij mee is.

5. 5. Back to Work: A Behind-the-Scenes Look at Congress and How It Gets Things Done (and Often Doesn't)

18 juli 2016 (45 minuten)

Laurel vraagt Luke om hulp bij het onderzoek naar de insecten, maar die eist dat ze eerst de opinie van een expert entomoloog verkrijgen. Ondertussen probeert Red zijn achterban verder op te hitsen en Luke's hulp aan zijn kiezers te blokkeren.

6. 6. Past as Prologue: Notes Toward a Post-Reagan Theory of Party Alliance, Tribalist, and Loyalty

25 juli 2016 (45 minuten)

Gustav en Rochelle vinden, met de onverwachte hulp van Gareth, een manier om Laurel insect vrij te maken. Terwijl Red en Ella samenspannen om de meer extreme groeperingen binnen hun kiesdistricten te verenigen. Ook proberen ze de begrotingen voor de CDC te boycotten met ophef over zombiecomics.

7. 7. The Power of Euphemism: How Torture Became a Matter of Debate in American Politics

7 augustus 2016 (45 minuten)

Red gebruikt zijn invloed om Laurel te laten arresteren door de FBI, voor zogenaamde uitgebreide ondervragingstechnieken. Ondertussen vinden Gustav en Rochelle een manier om de frequenties van de insecten tegen ze te gebruiken.

8. 8. The Path to War Part One: The Gathering Political Storm

14 augustus 2016 (45 minuten)

Laurel probeert erachter te komen of haar vader, Dean, ook geïnfecteerd is. Terwijl Gustav en Rochelle een insect-mens weten te vangen en hem stevig ondervragen om achter hun agenda te komen. Ondertussen probeert Red het senaat en volk op te hitsen voor een oorlog met Syrië.

9. 9. Taking on Water: How Leaks in D.C. are Discovered and Patched

21 augustus 2016 (45 minuten)

Liberale nieuwslezeres Claudia Monarch openbaart geheime CIA informatie, waardoor de focus komt te liggen op een lek in het senaat. Red regelt hierop een onderzoek naar Luke en Laurels privéleven, waardoor Gareth met ongemakkelijke informatie wordt geconfronteerd.

10. 10. The Path to War Part Two: The Impact of Propaganda on Congressional War Votes

26 augustus 2016 (45 minuten)

Luke huurt een documentairemaker in om een anti-oorlogsvideo te produceren, die een oud-collega van Laurel blijkt te zijn. Ondertussen maakt Laurel zich ernstige zorgen over haar broers ongeboren baby, als blijkt dat die heftig reageert tijdens Trump toespraken.

11. 11. Six Points on the New Congressional Budget: The False Dichotomy of Austerity vs. Expansionary Policies

4 september 2016 (45 minuten)

Red komt met zijn nieuwe budgetvoorstel en het senaat heeft slechts 48 uur om het door te lezen voordat ze erover moeten stemmen. Ondertussen ontdekt Gareth dat zijn baas wel degelijk een gigantisch insect in zijn hoofd meedraagt.

12. 12. Talking Points Toward a Wholistic View of Activism in Government: Can the Top Rebel?

11 september 2016 (45 minuten)

Laurel krijgt een aanbod van twee miljoen dollar om haar documentaire af te maken en twijfelt of ze nog in DC moet blijven. Maar als de grotere plannen van de insecten duidelijk worden, blijkt het gevaar groter dan enkel in Washington. Ondertussen proberen Red en Ella het budget erdoor te duwen en wordt Luke gedwongen extreme maatregelen te treffen om het te vertragen.

13. 13. The End of All We Hold Dear: What Happens When Democracies Fail: A Brief Synopsis

11 september 2016 (45 minuten)

Rochelle en Gustav zijn druk bezig de kersenbloesem bomen te saboteren om het broedgebied van de insecten te vernietigen. Laurel ontdekt de zwakte van de insecten en probeert haar vader te zuiveren. Samen met Gareth probeert de groep de koningin voor eens en voor altijd uit te schakelen.

avatar van DionneDarko

DionneDarko

JAAAAA dit was een zeer geslaagde 1e aflevering, precies in mijn straatje! House of Cards meets Invasion of the Body Snatchers meets Mars Attacks. Leuke acrtrice ook die Mary Elizabeth Winstead, in 10 Cloverfield Lane deed ze het ook al erg goed. Deze serie blijf ik vast fanatiek volgen. Jammer dat ik het allemaal niet in 1 ruk door kan kijken. But oh well, luxeprobleem.

Ha leuk. ik ga m even zoeken.

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

DionneDarko schreef:

Ik heb de 1e 4 eps gedownload... ik spaar ze even zodat ik ze wel in 1 ruk kan doorkijken , maar aan de andere kant is het dan weer wachten op seizoen 2

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Ik denk eerlijk gezegd dat het leuker is on er elke week 1 te kijken bij deze. (Er wordt namelijk op een speciale manier verteld wat er vorige aflevering is gebeurt) Oh en het heeft ook iets meligs en satirisch. Ik lees dat veel mensen het niet leuk vinden op IMDB maar ik vind het dus nog steeds wel leuk. Ik hoop jij ook Tomtommer

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

Ok, ik laat het je weten

avatar van Mad Man Mundt

Mad Man Mundt

Te gekke serie, zeker als je de Amerikaanse politiek een beetje volgt.

Acteurs doen het allemaal perfect en lekkere chemistry tussen iedereen. Ook de lolligste 'previously on...' segmentjes ooit, met de hulp van Jonathan Coulton van het befaamde Portal liedje.

Serie heeft een kleine dip in het midden, waar het de focus een beetje verliest, maar verder erg leuk uitgewerkt allemaal. Met voor iedereen wel iets d'rin, van horror, sci-fi en satire tot romance, drama en comedy. Erg van genoten!

avatar van ElPablo

ElPablo

Leuke serie maar wmb blijft het bij 1 seizoen.