• 11.297 nieuwsartikelen
 • 163.495 films
 • 10.415 series
 • 30.336 seizoenen
 • 618.122 acteurs
 • 193.931 gebruikers
 • 9.027.125 stemmen
Avatar
 
banner banner

Oogappels - Seizoen 4 (2022)

4,03 36 stemmen

Show titel: Oogappels

IMDb beoordeling: 8,3 (1.059)

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 21 minuten

Ontwikkeld door: Sanne Mulder

Met: Bracha van Doesburgh, Ramsey Nasr en Malou Gorter

Oorsprong: Nederland

Datum van release: woensdag 7 september 2022

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

 • On Demand:

 • NPO Start Bekijk seizoen 4 via NPO Start
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Oogappels

Sociale media, prestatiedruk, drugs, merkkleding, seks: de maatschappelijke druk op ouders om de opvoeding van hun pubers méér dan goed te doen, is voor heel veel mensen herkenbaar. In ‘Oogappels’ volgen we vier verschillende gezinnen in een middelgrote Nederlandse stad. Hun kinderen zitten op dezelfde middelbare school. De ouders hebben allen zo hun eigen manier van opvoeden. Maar voor hen allemaal geldt dat ze de lat voor zichzelf én hun oogappels heel hoog leggen: het leven moet vooral perfect zijn!

Afleveringen Seizoen 4 (2022)

 1. 1. Nooit Meer Slapen

  7 september 2022 (51 minuten)

  Fabie is in alle staten, nu Mees ineens is verdwenen. Ze vertrekt in allerijl naar Noorwegen en Pip gaat bij Johan en Ella logeren. Merel wordt beschaamd wakker na haar uit de hand gelopen nacht met de buurman. Nina verhuist weer terug naar haar moeder, tot groot verdriet van Tim en Dina. Carola en Marcel maken serieuze plannen voor hun nieuwe strandtent. Erik gaat uit eten met Hannah van de boekwinkel, Chris slaapt slecht en Dina wordt aangenomen als de nieuwe conrector van het Hugo de Groot College.

 2. 2. Want Ik Geloof in Mij

  8 september 2022 (48 minuten)

  De relatie tussen Erik en Hannah begint serieuze vormen aan te nemen. Lieke vindt een baantje bij een callcenter en als Chris zich voor de zoveelste keer verslaapt, komt hij in conflict met meneer Vermeulen. Max krijgt heel slecht nieuws over zijn knieblessure en Fabie mist Mees, die bij zijn vader in Noorwegen is gebleven. Merel en Maarten zetten samen hun tanden in een grote zaak tegen een woningbelegger. Als Lieke eindelijk weer eens een keer komt eten, gaat het ouderwets mis tussen haar en Merel.

 3. 3. Do Not Disturb

  15 september 2022 (46 minuten)

  Dina maakt zich zorgen over Max. Chris bereidt zich voor op zijn toelating bij de Rietveld Academie en Carola gaat een cursus doen om van haar rijangst af te komen. Fabie heeft een heel kort lontje en bezoekt vanwege aanhoudende nekpijn een fysiotherapeut. Danny gaat Kim opzoeken in de kliniek waar ze is opgenomen en Pip wordt mee uit gevraagd door Jeroen, haar collega uit de supermarkt. Tim en Lieke hebben een fikse ruzie en ook in Noorwegen lopen de gemoederen tussen Mees en zijn vader Martin flink op.

 4. 4. Toen Was Geluk Heel Gewoon

  22 september 2022 (52 minuten)

  Danny probeert erachter te komen wat er precies met Kim aan de hand is. Pip en Jeroen zijn stapelverliefd en in Noorwegen komen Mees en zijn vader nader tot elkaar. Danny laat bij wijze van experiment een dagje zijn telefoon thuis en Lieke mag bij Lodewijk op de piano komen oefenen voor haar auditie op het conservatorium. Hansje maakt zich zorgen over haar relatie met Bob en Chris is in alle staten als hij zich verslaapt voor zijn toelating op de Rietveld academie. Erik nodigt Hannah uit om bij hem thuis te komen eten en stelt haar voor aan Chris, Lieke en Hansje.

 5. 5. Stap voor Stap

  29 september 2022 (52 minuten)

  De relatie tussen Merel en Maarten begint aardig serieus te worden, maar Erik en Hannah weten niet hoe ze verder moeten nu Hannahs kinderwens ineens op tafel ligt. Dina komt in aanvaring met een moeilijke leerling en Chris herkanst zijn toelating bij de Rietveld. Jeroen maakt kennis met Fabie en bij Erik thuis wordt Liekes verjaardag gevierd. Het loopt even helemaal fout tussen Fabie en Carola die keihard aan het werk is in de strandloods, maar tijdens het openingsfeest maken ze het goed en arriveert een onverwachte gast.

 6. 6. Op Je Gezondheid!

  6 oktober 2022 (51 minuten)

  Erik lijdt zeer onder het feit dat het uit is met Hannah en maakt zich bovendien zorgen over Lodewijk, die steeds warriger en onzekerder wordt. Fabie is dolgelukkig dat Mees terug is en voelt zich meteen een stuk beter. Jeroen vertelt aan Pip dat hij geen seks voor het huwelijk wil, vanwege zijn geloof. Johan en Ella zijn zeer ontstemd als ze horen dat Mees niet teruggaat naar school, maar bij Marcel en Carola in de strandloods gaat werken. Lieke wordt niet aangenomen op het conservatorium en tussen haar en Merel gaat het definitief mis.

 7. 7. Hokken en Hokjes

  13 oktober 2022 (47 minuten)

  Tijdens een etentje bij Merel thuis blijken Hansje en Maarten goed met elkaar overweg te kunnen. Omdat het nog niet echt storm loopt in de strandloods, stellen Ingrid en Maria voor om een seventiesfeest te organiseren. Lieke heeft besloten om archeologie te gaan studeren en is druk op zoek naar een kamer. Als Chris te horen krijgt dat hij niet is aangenomen op de Rietveld, stort zijn wereld in. Danny worstelt ermee dat Kim steeds afhankelijker van hem wordt en op het seventiesfeest loopt Fabie haar fysiotherapeut Willem tegen het lijf.

 8. 8. Doe Het Zelf!

  20 oktober 2022 (51 minuten)

  Nina worstelt met haar thuissituatie en Danny en Chris zijn hard aan het werk voor hun eindexamen. Lieke heeft een kamer gevonden en Tim helpt met klussen. Carola slaagt met vlag en wimpel voor haar rijangstexamen. Fabie heeft een leuke date met Willem, maar maakt zich zorgen over Jeroens invloed op Pip. Tim begint steeds fanatieker te wielrennen. Erik is in als staten als Lodewijk ineens verdwenen is en als Hansje naar een zaak van Maarten gaat kijken, gebeurt er iets totaal onverwachts.

 9. 9. Aso!

  27 oktober 2022 (51 minuten)

  Max' knie is genezen en hij mag weer gaan voetballen, maar tot Dina's en Tims verbazing lijkt hij niet zo blij met dit nieuws. Maarten ligt na zijn hartaanval in een zorghotel, waar Merel hem dagelijks bezoekt en zich onmogelijk gedraagt. Lieke ergert zich wild aan haar nieuwe huisgenoten die niks opruimen en Sammie en Chris maken plannen om naar Australië te gaan. Dina brandt door op school, Marcel probeert uit te vinden wat er met zijn vader aan de hand is en Max is verliefd. Erik en Lodewijk gaan een aanleunwoning bekijken.

 10. 10. Take It or Leave It

  3 november 2022 (52 minuten)

  Chris, Sammie en Danny zijn alle drie geslaagd. Tim herpakt zich en solliciteert met succes op een baan. Merel zoekt hulp bij een therapeut nu haar dochters zich allebei van haar hebben afgekeerd. Hans woont bij Bob, maar het samenwonen gaat niet van een leien dakje. Gwen komt over om het ouderlijk huis te ontruimen en Danny en Kim hebben een verhelderend gesprek. Op het eindexamenfeest in de loods vertelt Lieke Merel onomwonden dat ze voorlopig geen contact wil.

Reviews & comments

zoeken in:

Wat is dit toch een fijne serie!!

Heb er vandaag 4 gekeken, vind het gewoon jammer dat ik het zo weer uit heb.

Team Merel Topactrice.


Topseizoen weer.


avatar van Joy4ever

Joy4ever

 • 4371 berichten
 • 1582 stemmen

Ook hier Team Merel! Wat een geweldige rol.

Wederom erg genoten van deze serie.


avatar van Nielojram

Nielojram

 • 150 berichten
 • 1015 stemmen

13 september nieuw seizoen


avatar van Nielojram

Nielojram

 • 150 berichten
 • 1015 stemmen

Zou woensdag het hele seizoen erop staan?


avatar van Joy4ever

Joy4ever

 • 4371 berichten
 • 1582 stemmen

Nielojram schreef:

Zou woensdag het hele seizoen erop staan?

Dat is wel wat ze hebben aangegeven Marjolein


avatar van Nielojram

Nielojram

 • 150 berichten
 • 1015 stemmen

Heb vandaag eerste 5 gekeken, was gewoon weer ouderwets goed.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.