• 10.796 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.897 stemmen
Avatar
 
banner banner

Oogappels - Seizoen 3 (2021)

3,86 50 stemmen

Show titel: Oogappels

IMDb beoordeling: 8,3 (1.014)

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Sanne Mulder

Met: Bracha van Doesburgh, Malou Gorter en Ramsey Nasr

Oorsprong: Nederland

Datum van release: woensdag 24 maart 2021

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Oogappels

Sociale media, prestatiedruk, drugs, merkkleding, seks: de maatschappelijke druk op ouders om de opvoeding van hun pubers méér dan goed te doen, is voor heel veel mensen herkenbaar. In ‘Oogappels’ volgen we vier verschillende gezinnen in een middelgrote Nederlandse stad. Hun kinderen zitten op dezelfde middelbare school. De ouders hebben allen zo hun eigen manier van opvoeden. Maar voor hen allemaal geldt dat ze de lat voor zichzelf én hun oogappels heel hoog leggen: het leven moet vooral perfect zijn!

Afleveringen Seizoen 3 (2021)

  1. 1. Pokerface

    24 maart 2021 (53 minuten)

    Merel is bezig om het huis te verkopen. Erik en Chris zijn voorlopig bij Lodewijk ingetrokken, die er sinds het vertrek van Claire niet opgewekter op is geworden. Mees worstelt met zijn examens en Lieke verhuist tot haar grote opluchting naar een studentenhuis. Dina en Tim missen Max, die alleen in de weekenden thuis is en Pip moet erg wennen aan het feit dat haar beste vriendin ineens verkering heeft met haar broer.

  2. 2. Alleen op de Wereld

    31 maart 2021 (52 minuten)

    Alle gezinnen maken vakantieplannen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Max kondigt aan dat hij met zijn gastgezin mee mag naar Dubai en Mees weigert om naar zijn vader in Noorwegen te gaan. En als Lieke aankondigt dat ze het niet ziet zitten om met Merel op vakantie te gaan, wil Hansje ook niet meer mee. Carola haalt Marcel en Danny over om twee weken naar Frankrijk te gaan. Tussen Fabie en Tarik loopt het niet lekker en Mees krijgt slecht nieuws.

  3. 3. Respect!

    7 april 2021 (51 minuten)

    Omdat Hansje met Chris en Erik mee op fietsvakantie is, zit Merel alleen thuis met haar verjaardag. Dina, Tim hebben het heel gezellig met Max en Bram op de camping. Voor de familie Metsers pakt de vakantie minder goed uit, maar als ze op de laatste dag een camping te koop zien staan, begint Marcels hart harder te kloppen. Pip gaat naar Noorwegen en tussen Fabie en Tarik loopt het tijdens een romantisch weekendje weg helemaal fout. Merel neemt na een hoog oplopend conflict ontslag bij het OM.

  4. 4. Een voor Allen

    14 april 2021 (51 minuten)

    Lieke zet de bloemetjes flink buiten en besteedt weinig tijd aan haar studie. Merel ruimt het huis leeg en zoekt een nieuwe baan. Chris krijgt een nieuwe klasgenoot, Sammie, waar hij het goed mee kan vinden en Hansje is diep verontwaardigd als ze hoort dat Merel Mauro heeft ontslagen. Erik en Chris zijn verhuisd, maar Lodewijk heeft nog steeds veel hulp en aandacht nodig. Pip maakt zich zorgen als Nina haar vertelt dat ze niet meer naar school gaat en Dina wordt plaatsvervangend conrector op het Hugo de Groot College.

  5. 5. Mars en Venus

    21 april 2021 (49 minuten)

    Carola en Marcel maken plannen voor hun vertrek naar Frankrijk. Tim en Dina besluiten Nina in huis te nemen, zodat ze weer naar haar oude school kan en dat is flink wennen voor iedereen. Lieke blijkt een geslachtsziekte te hebben en Merel loopt sociaal advocaat Maarten tegen het lijf, die haar een baan aanbiedt. De band tussen Sammie en Chris wordt steeds sterker en Erik ontmoet een leuke vrouw in de boekwinkel. Merel heeft een desastreuze Tin-der-date en Nina verraadt Pips grootste geheim.

  6. 6. Druk & Drugs

    28 april 2021 (52 minuten)

    Nina en Pip praten niet meer met elkaar. Chris helpt Sammie om de schoolleiding ervan te overtuigen dat er gender neutrale toiletten moeten komen. Het loopt niet lekker met Liekes studie en de revalidatiearts drukt Carola op het hart om het rustig aan te blijven doen. Omdat Lodewijk het in z'n eentje niet redt, trekt hij tijdelijk in bij Erik en Chris. Mees begint steeds meer te blowen en John en Ingrid hebben het moeilijk met het voorgenomen vertrek van Carola en Marcel. Merel is volkomen van de kaart als ze hoort dat Erik uit eten is met Hannah.

  7. 7. Grote Verwachtingen

    12 mei 2021 (50 minuten)

    Merel is verhuisd en maakt kennis met haar nieuwe buren. Omdat Carola en Marcel naar Frankrijk zijn, logeert Danny bij zijn opa en oma. Erik is stomverbaasd als zijn zus Gwen ineens opduikt. Omdat het niet echt wil lukken met solliciteren, besluit Merel toch maar een klus voor Maarten te gaan doen. Mees' drugsgebruik loopt de spuigaten uit en dat zorgt voor ruzie en spanning tussen hem en Fabie. En ook tussen Merel en Erik komt het, als Merel weer eens veel teveel heeft gedronken, tot een uitbarsting.

  8. 8. Dezen en Genen

    19 mei 2021 (52 minuten)

    Bob, die in het nieuwe huis de badkamer komt verbouwen, valt als een blok voor Hansje. Nina voelt zich thuis bij Tim en Dina en heeft steeds meer moeite met Mees' drugsgebruik. Tim gaat lesgeven op het Hugo de Groot en Marcel en Carola zien het camping-avontuur in rook opgaan. Fabie loopt haar zwager tegen het lijf, Erik wordt helemaal gek van Gwen en Chris weet niet wat hij met zijn gevoelens voor Sammie aan moet. Merel vertelt haar dochters dat ze heeft besloten om op te houden met drinken en Lieke kondigt aan dat ze stopt met haar studie.

  9. 9. In Vuur en Vlam

    26 mei 2021 (50 minuten)

    Omdat Lieke is gestopt met haar studie moet ze haar kamer uit en weer thuis gaan wonen. Mees is niet meer te handhaven en Fabie is ten einde raad. Als Nina het dan ook nog eens uitmaakt, gaat Mees totaal onderuit. Het kost Merel grote moeite om van de drank af te blijven, maar Maarten helpt haar en de band tussen hen groeit. Marcel is gedeprimeerd nu de verhuizing naar Frankrijk niet doorgaat en tussen hem en Carola komt het tot een fikse ruzie. Dina en Tim merken dat Max en Nina op elkaar gesteld beginnen te raken.

  10. 10. Back to the future

    2 juni 2021 (50 minuten)

    Erik zwaait opgelucht zijn zus uit. Omdat er geen land met Mees te bezeilen is, besluit Fabie hem naar zijn vader in Noorwegen te sturen. Lieke wordt gek van haar moeder en trekt voorlopig bij Erik in. Maarten verklaart Merel zijn liefde en tussen Bob en Hansje is het dik aan. Carola en Marcel zien weer licht aan de horizon en overwegen een strandtent te beginnen en ook Chris en Sammie maken plannen voor de toekomst. Als Merel op een feestje bij de buren voor het eerst weer een glaasje wijn neemt, loopt de boel totaal uit de hand.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Joy4ever

Joy4ever

  • 4358 berichten
  • 1576 stemmen

Ook het derde seizoen is erg sterk. Ik vond van de vier gezinnen die van Merel en Erik wel het leukste om te volgen. Erg blij dat er nog een 4e seizoen komt.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.