• 9.374.599 stemmen

Ted Lasso - Seizoen 3 (2023)

Show titel: Ted Lasso

Afleveringen: 12

Ontwikkeld door: Bill Lawrence en Jason Sudeikis

Met: Jason Sudeikis, Hannah Waddingham en Jeremy Swift

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Eerst uitgezonden op: Apple TV+ (Verenigde Staten)

• Apple TV+ Bekijk seizoen 3 via Apple TV+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Ted Lasso

Ted Lasso is in de Verenigde Staten coach van een American Footballteam op het College-niveau. In plaats van dat de beste man binnen zijn eigen land carrière probeert te maken, neemt hij een opmerkelijke stap richting het Verenigd Koninkrijk. Daar wordt hij aangesteld als trainer van een voetbalteam. En daar sta je dan als onnozele Amerikaan midden in de Britse cultuur met een sport waar je eigenlijk totaal geen kaas van hebt gegeten.

Afleveringen Seizoen 3 (2023)

1. Aflevering 1

10. Aflevering 10

11. Aflevering 11

12. Aflevering 12

SergioMalick

Begint nu toch wel iets te melig te worden. Nog steeds sympathiek en feel good, maar bij vlagen slaat het wat door in flauwheid.

Ja vind ik ook.

avatar van The Oceanic Six

Supervet dit. Als seizoen 3 compleet is ga ik ook alles weer kijken. Een van de populairste series van de laatste jaren, heeft Ajax leuk voor elkaar.

Episode in Amsterdam wel weer echt boordevol de bekende cliches maar toch best lollig.

Wel bijzonder hoe woke Ted Lasso dit seizoen is geworden haha.

SergioMalick

De verhaallijnen rondom het privéleven van Nate en Keeley mogen van mij geschrapt worden, zodat de afleveringen 10 minuten korter worden. Of juist iets meer Ted Lasso, Coach bird of Roy Kent.

Toch wel blij dat het seizoen er op zit.

Het kijkt allemaal nog steeds wel relaxed weg maar wordt wel steeds minder grappig. Heb ook het idee dat de schrijvers niet zo goed meer weten welke kant ze op moeten.

SergioMalick

Laatste 2 afleveringen waren wel weer van een hoger niveau, maar de rest van het seizoen was gewoon erg matig. Wel een leuk experiment uiteindelijk om een professionele premier League club te volgen, de wedstrijden waren zelfs niet zo onaardig, maar uiteindelijk is het te lastig om het interessant te houden.

depri83

Blijft toch wel behoorlijk vermakelijke onzin.

avatar van Walter S.

Walter S.

Ik ben het volledig oneens met het negatieve commentaar hier.Ik vond de eerste twee seizoenen al erg goed, dit seizoen doet daar wat mij betreft helemaal niks voor onder. Misschien zelfs wel het beste van de drie wat mij betreft. En dat is niet alleen omdat Ajax (en Zlatan, of was Zava niet -tenminste deels- gebaseerd op Zlatan?) er in voorkomt.

Ik blijf een enorme fan van Coach Ted met zijn grapjes en zijn fijne kijk op het leven, de hele feel good vibe, het er voor elkaar zijn, erg mooi. Maar dat is maar een deel van wat deze serie zo goed maakt. Zo worden enkele actuele hete hangijzers (homoseksualiteit binnen het voetbal, supporters die maar denken dat ze alles kunnen roepen -zie Berghuis/Brobbey na Twente-Ajax- , een Super League die het voetbal van de echte liefhebber afpakt en er een rijkeluishobby van wil maken en dan vergeet ik vast nog wel wat) voor het voetlicht gebracht en is er de mooie ode aan totaalvoetbal, daar mogen we als klein landje toch wel erg trots op zijn. Een serie die over de hele wereld bekeken wordt en 'ons' voetbal wordt daar gevierd, mooi hoor.

Maar het is vooral de vibe in deze serie, feel good in de vorm van er voor elkaar zijn. De droge humor, Ted Lasso wat ik één van de leukste serie personages ooit vind. Dan zit er soms misschien iets teveel romantiek in, maar dat bedek ik dan maar met de mantel der liefde (pun intended).

Dat de serie meer woke genoemd wordt vind ik overigens onzin. Woke is wat anders dan homoseksualiteit integreren in een serie. Tot voor kort (relatief gezien) kwam je dat vrij weinig tegen in een serie, terwijl ik zat mensen ken die op hetzelfde geslacht vallen, collega's, familie, vrienden. Deel van ieders leven toch? En dan toch ook niet meer dan logisch dat dat ook deel uitmaakt van het leven in series of films. Goeie ontwikkeling juist dat dat benepen gedoe dat homoseksualiteit niet bestaat iop tv afgeschaft is. Dat is niet woke, dat is een realistischer beeld van de wereld schetsen. Zal voor sommige mensen wennen zijn, maar hey, wiens probleem is dat? Welkom in 2023, de jaren 50 (en veel te veel jaren daarna) zijn voorbij.

Maar dat terzijde,

Baal er eigenlijk van dat ik dit seizoen alweer uit heb, vertoef graag bij AFC Richmond. Go Ted!

avatar van The Oceanic Six

Ik vond dit slotseizoen eigenlijk wel de beste, omdat het hier veel meer om de voetbalclub Richmond ging. In de eerste twee seizoen was dat af en toe bijzaak, maar hier maakt het team toch wel een mooie ontwikkeling door en Ted als coach ook. Los daarvan zijn natuurlijk ook de achtergrondverhalen en onderlinge relaties de moeite waard. Zeker in de laatste afleveringen zitten er wel wat rake momenten tussen, al word het nooit al te zwaar. Sowieso kan de serie enorm steunen op zijn hoofdrolspeler Ted Lasso, want zijn karakter blijft enorm sympathiek.

Geinig trouwens dat ze met Richmond tegen Ajax in Amsterdam speelden. Tof om dat te zien, want er komen veel bekende locaties voorbij en de loftuitingen richting Ajax maar ook Johan Cruijff en het Nederlandse Total Football zijn gewoon tof.

Verder neemt de serie wel wat veel hooi op de vork door bijna alle voetbalproblemen te willen bespreken. Homoseksualiteit, supporters die te ver gaan, racisme, een super league oprichten met steenrijke clubs en ga zo door. Misschien hadden ze beter 1 of 2 dingen weg kunnen laten en andere dingen wat uitgebreider kunnen behandelen. Is Ted Lasso woke geworden? Misschien willen ze iets meer deugen dan voorheen, maar ik vond het niet storend. Sterker, ik vond seizoen 1 en 2 wel aardig maar als er geen seizoen 3 was gekomen had ik het ook best gevonden. Nu merk ik dat ik het echt zonde vind dat de serie klaar is. Dat is een groot compliment.

avatar van Thomas83

Thomas83

Dat was niet best. Ik heb zelden zo veel slechte keuzes gemaakt zien worden in een seizoen. Allereerst al met de steeds langer wordende afleveringen. De laatste paar zijn zelfs een uur of langer. Pure zelfoverschatting. Ted Lasso is nooit een volwaardige dramaserie geweest. De pogingen tot drama maken de eerste seizoenshelft behoorlijk deprimerend. Precies het tegenovergestelde van waar ik deze serie voor kijk.

Er zijn ook rommelig veel onnodige personages en verhaallijnen (Zava, Akufo, Jack, Shandy, enz), waarvan veel ook zo snel weer verdwijnen als ze opduiken. Vooral wat ze met Keeley en Nathan doen is echt heel zonde. Beard en Rupert krijgen veel te veel scènes, andere personages vallen zonder duidelijke aanleiding terug in oude gewoonten. Zelfs Ted Lasso wordt een beetje irrelevant in zijn eigen verhaal. Met goed schrijfwerk had er in dit slotseizoen meer focus op zijn persoonlijke relaties kunnen liggen, maar zijn ex was nauwelijks een personage deze serie, en zijn moeder duikt slechts laat in het seizoen in 1 aflevering op.

Richting het einde zijn er nog wel behoorlijk veel momenten die op een bevredigende manier precies zo worden afgewikkeld als je hoopt, maar doordat deze momenten zich zo opstapelen verliezen ze wat aan kracht. Kippenvel als toen Roy in het vorige seizoen als coach terugkeerde bij Richmond en toegezongen door de supporters het stadion in liep heb ik dit seizoen niet meer gehad. Ik vond het eigenlijk ook wel een beetje een anticlimax dat ze niet eens kampioen worden, en dat Beard trouwt met zijn gestoorde vriendin. Toch opmerkelijk dat een serie die geestelijke gezondheid en gezonde relaties predikt meerdere ongezonde en ronduit ongepaste relaties bevat zonder daar kritiek op te leveren. Het oppervlakkige politieke commentaar is ook wel wat jammer.

De aflevering in Amsterdam is trouwens wel een geinige. Hoewel alles net niet helemaal klopt en je sterk het gevoel hebt naar een gelikt promotiefilmpje voor toeristen te kijken is het wel de eerste echt vlotte en hartverwarmende aflevering. Ted zijn keuze voor totaalvoetbal past ook wonderlijk goed bij waar de serie voor staat.

avatar van david bohm

david bohm

Merkwaardige serie, het stikt van de flauwe grappen maar toch plezierig om naar te kijken.

depri83

Seizoen 4 bevestigd waarin Ted een vrouwenteam zal gaan coachen.

Ted Lasso is coming back for season 4 | The Verge - theverge.com

depri83 schreef:

Seizoen 4 bevestigd waarin Ted een vrouwenteam zal gaan coachen.

Ted Lasso is coming back for season 4 | The Verge - theverge.com

Pfff.

Kijk, als je er een leuke parodie van maakt zou dat grappig zijn met een vrouwenteam, maar Apple zal wel weer woke zijn en dit heel serieus nemen.

The Oceanic Six schreef:

Pfff.

Ah ja woke! Het grote gevaar van deze tijd volgens de afbrekers van democratie en vrijheid.

avatar van The Oceanic Six

Precies, gelukkig zijn we het helemaal eens hé.

Dit seizoen is nog niet begonnen. Eventuele spoilers moeten tussen spoiler tags.