• 9.374.902 stemmen

Ontwikkeld door: Torfinnur Jákupsson

Met: Ulrich Thomsen, Maria Rich en Olaf Johannessen

Oorsprong: Denemarken / Duitsland / Faeröer

Datum van release: zondag 13 februari 2022

Eerst uitgezonden op: Viaplay (Denemarken)

• myLum (Lumière) Bekijk seizoen 1 via myLum (Lumière)
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Trom

Journalist Hannis Martinsson krijgt onverwacht bericht van Sonja, een dierenrechten- en milieuactiviste. Zij beweert dat ze zijn dochter is en dat haar leven in gevaar is. Wanneer Hannis afreist naar de Faeröer eilanden om de plotselinge verdwijning van Sonja te onderzoeken, vindt hij haar lichaam tijdens een lokale walvisjacht. Zijn zoektocht naar antwoorden brengt hem al snel in conflict met de lokale politie. Hij ontdekt een web van geheimen in de hechte gemeenschap, maar hoe ver is hij bereid te gaan om de waarheid te achterhalen?

Afleveringen Seizoen 1 (2022)

1. Aflevering 1

2. Aflevering 2

3. Aflevering 3

4. Aflevering 4

5. Aflevering 5

6. Aflevering 6

avatar van lang pee

lang pee

Er zijn zeer veel goede Scandinavische, en zeker Deense series, ik ben een enorme liefhebber, maar dit is absoluut geen hoogvlieger. Het mooiste aan deze serie vond ik het fantastische dramatische landschap. Ondanks enkele bekende goede acteurs, is het acteerwerk verder echt niet zo denderend, zelfs eerder zwak. Nee ik was blij dat het maar zes aflevering was, echt niets bijzonders....

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Vond deze wel goed, ben zelf ooit 2 weken op vakantie geweest daar, en ontzettend positieve ervaringen overgehouden.

Verhaal is prima zeker in een stadje van 20000 inwoners op een bevolking van 45000..

Roeien met de riemen die je hebt.

Deel 2 mag komen wat mij betreft

avatar van AniSter

AniSter

Wat is dit weer een toppertje. Om maar te beginnen met het slot: met die vette cliffhanger kan een tweede seizoen niet uitblijven. Boeiend plot in dit eerste seizoen dat weer prima neergezet wordt door een paar bekende en uitstekende acteurs. Die hoeven niet eens hun mond open te doen om een bepaald gevoel over te brengen. Gefilmd in een supermooie omgeving. Vier en en half uur uitstekend vermaak met dit eerste seizoen.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Canvas vanavond 20.40 uur

Wil ik vooral zien vanwege het landschap van de Farøereilanden. Volgend jaar staat een zeereis op het programma en willen we behalve IJsland rond, ook naar deze eilanden en de Shetlandeilanden. We zijn toch in de buurt....Enige minpunt van deze serie zal niet het Deens zijn, hoewel dat kraakt in je oren, maar de ev. beelden van de walvisjacht.

Als dat zo is, ben ik er direct klaar mee. Volkomen overbodig en nutteloos gruwelijk leed voor deze prachtige dieren.

avatar van Nielojram

Nielojram

Waarschuwing voor iedereen die via NPO+ ( betaald) kijken.

De laatste aflevering staat bovenaan...

Ik vond het allemaal zo snel en vaag gaan.. zit ik de laatste aflevering te kijken

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Nielojram schreef:

Waarschuwing voor iedereen die via NPO+ ( betaald) kijken.

De laatste aflevering staat bovenaan...

Lol, dat had ik met het eerste seizoen van Dark, begon ook met de ltste afl, en snapte er helemaal niks van

avatar van ZAP!

ZAP!

Voor wie ook benieuwd is, van Imdb: 'Trom' is Faroese for a cliff's edge.

En wat ik er ook tegenkwam: reportedly the first drama series from the Faroe Islands.

Mooie, sorry, schit-te-ren-de landschappen en verder wel aardig en niet té voor de hand liggend.

avatar van Toontje G

Toontje G

Mooie, spannende serie met een goed verhaal en prachtige natuur. Seizoen 2 kan niet uitblijven.

avatar van Suitehome

Suitehome

Aardige zesdelige Deense thriller over de verdwijning van een milieuactiviste. Het landschap van de Faeröereilanden speelt in Trom de overweldigende hoofdrol. De gekwelde en in zichzelf gekeerde personages, weerspiegelen naadloos de grijze wolken en zwarte rotsen. Hoewel de serie uitstekend begint, kan Trom zich mede door het wisselende acteerwerk niet helemaal aan de middelmaat onttrekken. Voor liefhebbers van Nordic Noir valt er voldoende te genieten.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Rotterdam@1 schreef:

Canvas vanavond 20.40 uur

Had er al stukjes en delen van gezien, nu volg ik het helemaal. Hoofdrol voor de weergaloos mooie natuur van de Faröereilanden, de beelden zijn schitterend. Het hele verhaal wordt over zes delen uitgesmeerd.

Met mijn kennis van de Noorse taal, gingen mijn oren in het begin nog meer open: ik hoorde een taal die verwant is aan het Noors. Na enig onderzoek bleek het Faröers te zijn, een taal die verwant is aan het Noors en een op zichzelf staande taal is. Heeft ook connectie met IJsland en ook daar zijn we geweest!

Heel anders dan het Deens, dat hierin vooral door de politieambtenaren wordt gesproken

en wat mij altijd aan een lelijke keelontsteking doet denken, die klanken. De serie is dus mooi vanwege de natuurschoon. de typische huizen en kliffen, valleien enz. Er wordt ook goed geacteerd, maar de situering is bijzonder van deze archipel. Is een autonoom deel van Denemarken. Sfeervol en spannende serie.