• 9.380.854 stemmen

Moon Knight - Seizoen 1 (2022)

Show titel: Moon Knight

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 47 minuten

Ontwikkeld door: Doug Moench en Jeremy Slater

Met: Oscar Isaac, May Calamawy en Ethan Hawke

Datum van release: woensdag 30 maart 2022

Eerst uitgezonden op: Disney+ (Nederland)

• Disney+ Bekijk seizoen 1 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Moon Knight

Marc Spector is een voormalige huurmoordenaar voor de Amerikaanse marine, die nu avonturier geworden is. Hij lijdt aan een dissociatieve identiteitsstoornis, wat inhoudt dat hij een meervoudige persoonlijkheid heeft. Marc krijgt op archeologische wijze met de Egyptische maangod Khonshu te maken, en krijgt dientengevolge diens bovenmenselijke krachten toegewezen. Hier hoort echter wel een taak bij: hij moet elke vijand die hij tegenkomt zien te verslaan met deze krachten. Hij komt er zo al vlug achter, dat deze krachten zowel een vloek als een zegen kunnen zijn in zijn toch al moeilijke leven. Zo wordt hij een dodelijk mysterie in gedreven, waar de Egyptische goden, al dan niet vereenzelvigd met Marcs persoonlijkheden, bij betrokken zijn.

Afleveringen Seizoen 1 (2022)

1. 1. The Goldfish Problem

30 maart 2022 (46 minuten)

2. 2. Summon the Suit

6 april 2022 (51 minuten)

3. 3. The Friendly Type

13 april 2022 (50 minuten)

4. 4. The Tomb

20 april 2022 (51 minuten)

5. 5. Asylum

27 april 2022 (47 minuten)

6. 6. Gods and Monsters

4 mei 2022 (42 minuten)

avatar van wwelover

wwelover

Tegenvaller. Vond het zelden echt interessant.

Het is dat Hawke en Isaac zo goed zijn.

avatar van joolstein

joolstein

Moon Knight is de nieuwe Marvel-held die een eigen serie krijg. Eentje die grotendeels los staat van het Avengers team, Een (anti)held die sinds 1975 op verschillende manieren in de Marvel comics ten tonele verscheen.( De hier strak-in-het-pak gestoken “Mr. Knight” is uit 2014 van de Britse auteur Warren Ellis) In de Marvel-wereld is hij de strijder van de Egyptische maangod Khonshu (Khons), die hem opdracht geeft om criminaliteit te bestrijden en desnoods te doden. Een duistere superheld die ook nog eens lijdt aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis. De regisseurs zijn voor 2 afleveringen Justin Benson en Aaron Moorhead (Spring 2014, The Endless 2017) en de resterende vier de Egyptische Mohamed Diab. Het interessante aan de serie is dat zich afspeelt tussen de Egyptische goden en dat het een Indiana jones achtige sfeer had. Acteur Oscar Isaac (Steven Grant & Marc Spector) leeft zich uit en draagt de show met gemak. De televisieserie bewandelt ook de standaard Marvel-wegen; actie, stunts en special effects en die zijn niet altijd even memorabel. Toch was dit een aangename kennismaking met de wereld van maanridder!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Serie had me meteen mee, zit over de helft. Dit is volledig mijn ding, ook een wat meer duistere Marvel reeks, we hebben de gekende scifi van hoge kwaliteit, maar deze heeft ook wat weg van psychologische thriller. Top!

avatar van james_cameron

Matige Marvel-miniserie die na een sterke eerste aflevering langzaam maar zeker afzakt naar een bedenkelijk niveau. Vanaf het moment dat de hoofdpersonen in Egypte aankomen gaat het mis en wordt het een rommeltje. Jammer, want Oscar Isaac is aanvankelijk erg leuk in de hoofdrol en dit had zeker enige potentie. De focus ligt helaas teveel op de achtergronden/ trauma's van zijn personage(s) en de plot is op gegeven moment amper meer te volgen. Of het boeide me niet meer, kan ook.

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

De Superheld Moon Knight mag er zeker wezen.

En is een geweldige aanvulling

Echter de eerste aflevering is veelbelovend.

Maar wanneer de andere afleveringen volgen.

Wordt het helaas, een onsamenhangend verhaal

En is het jammer de Superheld Moon Knight in zijn geheel, weinig in aktie komt.

Maar zeker de moeite waard.

Maar er had meer in gezeten.