• 9.326.900 stemmen

1883 - Seizoen 1 (2021-2022)

Alternatieve titel: Y: 1883

Afleveringen: 10

Speelduur: 9 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Taylor Sheridan

Met: Sam Elliott, Tim McGraw en Faith Hill

Datum van release: zondag 19 december 2021

Eerst uitgezonden op: Paramount+ (Verenigde Staten)

Plot 1883

De familie Dutton trekt westwaarts door het laatste bastion van het ongetemde Amerika. James komt aan in Texas, waar hij en zijn familie zich voorbereiden om hun weg te zoeken door 'The Great Plains' op zoek naar een nieuw thuis en de belofte van kansen. Thomas en Shea rekruteren James en enkele lokale cowboys om een kudde vee bijeen te drijven. Als ze aan hun reis beginnen, wordt de karavaan geconfronteerd met enkele van de vele gevaren die ze onderweg zullen tegenkomen. Het verhaal van een gezin dat de armoede ontvlucht om een betere toekomst te zoeken in het beloofde land van Amerika - Montana.

Afleveringen Seizoen 1 (2021-2022)

1. 1. 1883

19 december 2021 (1 uur en 06 minuten)

Als de Duttons aankomen in Texas, doen een paar oorlogsveteranen James een aanbod. Europese kolonisten willen zich aansluiten bij een konvooi naar Oregon.

2. 2. Behind Us, a Cliff

19 december 2021 (59 minuten)

Terwijl James en Elsa Shea helpen het vee bijeen te drijven, leiden problemen in het kamp tot liefdesverdriet en een klopjacht.

3. 3. River

26 december 2021 (44 minuten)

Een omweg zorgt voor verdeeldheid onder de pioniers. Shea moet ingrijpen wanneer er vijandelijkheden uitbreken tussen pioniersgroepen.

4. 4. The Crossing

9 januari 2022 (55 minuten)

De reizigers brengen pijnlijke offers om een verraderlijke rivier over te steken en hun benarde situatie roept voor Shea herinneringen op.

5. 5. The Fangs of Freedom

16 januari 2022 (56 minuten)

Nu de pioniers één rivier zijn overgestoken, beseffen ze al snel dat de weg die voor hen ligt nog gevaarlijker is − en ze meer verliezen zullen lijden.

6. 6. Boring the Devil

30 januari 2022 (51 minuten)

Elsa vecht tegen de wanhoop. Shea zoekt rekruten bij de handelspost en Thomas vindt een cadeau. Er doemt een andere rivier op − en daarachter ligt het onbekende.

7. 7. Lightning Yellow Hair

6 februari 2022 (53 minuten)

Op de Great Plains vormt de natuur zelf de grootste uitdaging. De reizigers vechten voor hun leven, terwijl Elsa hulp krijgt van een nieuwe vriend.

8. 8. The Weep of Surrender

13 februari 2022 (55 minuten)

Elsa kiest haar eigen weg en haar ouders moeten beslissen of ze haar kunnen loslaten. James krijgt nieuwe verantwoordelijkheden nu een winter vol ontberingen voor de deur staat.

9. 9. Racing Clouds

20 februari 2022 (56 minuten)

Een misdrijf op de Oregon Trail brengt Shea's konvooi, en allen die dit volgen, in gevaar. Er staat een hoge prijs op overleven.

10. 10. This Is Not Your Heaven

27 februari 2022 (1 uur en 05 minuten)

De wegen van de pioniers scheiden zich. James en Margaret gaan naar een vallei genaamd Paradise en kijken vooruit naar een toekomst vol uitdagingen zonder het verleden te vergeten.

avatar van Warning

Warning

Hoofdrolspeelster verpest het geheel, alhoewel Sam Elliot sterk speelt.

Had wat meer tempo in gemogen, wel mooie locaties.

avatar van Warning

Warning

Laatste prima aflevering gezien, gaat met 1 ster omhoog. van al die immigranten blijft
bijna niets meer over, heftig...

avatar van david bohm

david bohm

Fraaie serie, het is allemaal erg mooi gefilmd en het verhaal is interessant. Cast is in orde, hoewel ik de voicemail en het accent van Elsa wat minder vind.

avatar van Clarencoo

Clarencoo

Vooral een mooie rauwe serie.

IJzersterk geacteerd, die Tim McGraw steelt de show wat mij betreft.

Geeft een realistische kijk op het wilde westen, zo zou het kunnen geweest zijn.

Maar de romantiek slaat wel eens een beetje door.

Bij die laatste aflevering wel even een traantje weggepinkt, dat was wel erg sterk over de top, het zal je maar gebeuren.

avatar van Epitaph

Epitaph

Jammer dat er in de slot scene van afl.5 een grote fout zit.

avatar van cor1946

cor1946

Prima begin van deze serie met een goede acteur zoals Sam Elliott, die stem heerlijk om aan te horen.

avatar van Jimske

Jimske

goede western serie, met de nodige gruwel. op het laatste beetje afgerafeld hadden ze toch wat meer moeten uitdiepen in enkel extra afleveringen. maar toch een mooie 4*

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Hoewel ik geen uitgesproken Western liefhebber ben vond ik deze serie echt fantastisch. Meeslepend verhaal, toffe characters, prachtige beelden. Ik vond de scène waarin Elsa op de piano Moonlight Serenade speelt echt waanzinnig. Oscar waardig.

avatar van ArnoldusK

ArnoldusK

• 2043 stemmen

Best zwoegen dit standaardverhaal met dito standaardteksten en standaardpersonages.

De hoofdrolspelers (allen met gebleekte tanden) weten het niet naar een hoger plan te tillen. De filosofische overpeinzingen aan het begin en eind van elke episode zijn tenenkrommend. En toch..... het verhaal van de pioniers blijft verbazen en de gedachte achter enkele shots valt zeker te prijzen. Benieuwd waar deze op eindigt...

avatar van Makavelii666

Makavelii666

Wat een verassing de serie staat volgens mij sinds gister onverwachts op netflix

avatar van limelight73

limelight73

Geweldige serie. Waren alle series maar zo.

avatar van Toontje G

Toontje G

Prachtige serie. Actie, romantiek, veel drama, mooie natuur opnames, goed geacteerd, mooi verhaal. Sam Elliot op zijn leeftijd, nou daar neem ik mijn petje voor af.