• 9.378.498 stemmen

Mocro Maffia - Seizoen 4 (2022)

Show titel: Mocro Maffia

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur en 44 minuten

Ontwikkeld door: Achmed Akkabi en Thijs Römer

Met: Achmed Akkabi, Mandela Wee Wee en Robert de Hoog

Oorsprong: Nederland

Datum van release: vrijdag 28 januari 2022

Eerst uitgezonden op: Videoland (Nederland)

• Videoland Bekijk seizoen 4 via Videoland
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Mocro Maffia

Romano en zijn mannen hebben al jaren een goed lopende cocaïne-handel in Amsterdam. Echter wanneer 'de Paus' na een ruzie voor zichzelf gaat werken, ontstaat er een groot conflict tussen Romano en de Paus. Schrijver Rein de Waard en journalist Matthijs volgen de situatie op de voet. Beide partijen doen er alles aan om hun handeltje te redden, dit zorgt voor moorden, complotten en verraad. Het loopt nog meer uit de hand wanneer de Paus de verloofde en baby van 'Potlood' vermoordt.

Afleveringen Seizoen 4 (2022)

1. 1. Die Abramovich Money Is Gek, Hè?

28 januari 2022 (45 minuten)

2. 2. Bloed Pissen

4 februari 2022 (38 minuten)

3. 3. Was Je op Kk Excursie, of Zo?

11 februari 2022 (42 minuten)

4. 4. Ich Spreche met Haar, A. Hitler

18 februari 2022 (42 minuten)

5. 5. Wie Is Zijn Neef?

25 februari 2022 (46 minuten)

6. 6. Hoe Dom Zijn Jullie Eigenlijk?

4 maart 2022 (41 minuten)

7. 7. We Zijn geen Snitches

11 maart 2022 (49 minuten)

8. 8. You Are Never Safe

18 maart 2022 (41 minuten)

avatar van eldorado

eldorado

Seizoen 4 wordt iedere aflevering minder Acteerwerk soms echt slecht. Die Zacharia echt slecht gecast. ( Babyface)

avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

Wat een ontzettend matig seizoen was dit zeg..

Naar het 3e seizoen van MM, had ik hoge verwachtingen van het 4e seizoen. Het had absoluut de potentie om het 3e seizoen te overtreffen, maar ze weten met uitstek, dit het minste seizoen tot nu toe te maken. Wat een prestatie op zich is, Want S3 liet sterk materiaal over om een ijzersterk seizoen 4 te maken.

De eerste twee afleveringen zijn nog oké, maar vanaf aflevering 3 gaat het alleen maar bergafwaarts. In dit seizoen experimenteren ze heel erg met karakter-opbouw afleveringen. Iets wat compleet het tempo uit de serie haalt. Je krijgt een cliffhanger in bijvoorbeeld aflevering 3 en komt pas in aflevering 5 & soms zelfs 3 afleveringen later, erachter hoe het is geëindigd. Met name als je net als ik, de afleveringen wekelijks kijkt werkt dat compleet averechts.

Dan heb je ook nog de onnatuurlijke verstandhoudingen. In de laatste aflevering van S3, zag je dat het personage ‘Potlood’ was gevangen door ‘de Paus’. Vervolgens word er besloten om de twee personages samen te laten werken, wat ontzettend idioot is. De Paus, heeft de zwangere vrouw van Potlood doodgeschoten, vervolgens blaast Potlood, de vrouw van De Paus op. En nu, 4 seizoenen later, besluiten de twee samen te werken, want ze staan ‘quitte’. WHUUT? Zelfs al ben je geen crimineel, zal je als allerlaatste in je leven gaan samenwerken met de man die willens en wetens. Je zwangere vrouw heeft doodgeschoten. Ze proberen die rare verstandhouding nog te rectificeren in een aflevering waar Potlood, even uitlegt wat zijn plan is. Dat plan slaat kant noch wal.. Maar daar houdt het niet bij op. Want er zijn meer wazige verstandhoudingen dit seizoen. Zoals die van Meltem & Adil. relatie voelde ontzettend geforceerd aan. Waarbij de eervolle man Adil, nog in S3 zei: ‘Die shit die wij doen, is voor altijd’. Besluit hij na het leren kennen van een meid van de Turkse maffia, dat die redenering niet helemaal meer opgaat. Hij besluit zelfs zijn goede vriend & collega te verraden voor haar, terwijl hij er in werkelijkheid nooit beter uitgaat komen. vind ik persoonlijk niet echt bij het personage van Adil passen aangezien hij verre van de domste is in de serie. Het had misschien kunnen werken, als de opbouw een stuk beter was geweest.

Dan schakelen we over na de verhaallijnen dit seizoen. Ik ben zelfs nu nog aan het nadenken welke verhaallijnen er eigenlijk allemaal waren. Het was zo chaotisch, dat vrijwel geen enkele mij echt is bijgebleven. Misschien het enige verhaal, wat niet geforceerd aanvoelde en ook opgebouwd is sinds seizoen 2. Is de breuk tussen Paus & Tatta. Dat is het enige verhaallijn, die in S5 eventueel interessant kan zijn. Verder lijdt dit seizoen ook ontzettend aan het matige acteerwerk. Pff, die rechercheur bijvoorbeeld.. Die was mij een partij slecht zeg.. En zo waren er nog wel een paar. Als Pierre Bokma een scène had zag je per direct het contrast verschil. Idem met Nasrdin Dchar, die ook weer goed werk afleverde, maar ook Khaled Alterch die als enige écht het uiterlijk en overtuiging heeft van iemand van de Mocro Maffia. Oh, en Iliass Ojja die ook vrij goed werk afleverde. De rest was allemaal ondermaats dit seizoen.

In dit seizoen ontbrak verder ook écht de rauwheid, die we kennen van voorgaande seizoenen. Sowieso mis ik de rauwheid die er in S1 was, maar in dit seizoen lijkt de bruutheid echt compleet te verdwenen zijn. Het leek soms alsof ik naar een criminele soap serie aan het kijken was. Als ik artikels en boeken lees van de Mocro Maffia, of welke organisatie dan ook. Lees je de meest gruwelijke dingen. Daar is de afgelopen seizoenen écht niks van terug te zien.. En dat doet toch af aan de ervaring en overtuiging van deze serie.

Dit seizoen was voor mij echt een enorme tegenvaller. Tòch heb ik nog wel vertrouwen in S5. Daar valt zeker nog iets van te maken, zolang ze nu maar stoppen met die ‘karakter-opbouw’ afleveringen.

avatar van Nucky

Nucky

eldorado schreef:

Ik ben het 100% eens met je recensie.

Seizoen 1 begon goed met wel goede karakter opbouw, in seizoen 2 ging dit heel goed verder.

Toen was er seizoen 3, die al heel anders aanvoelde dan de eerste 2 seizoenen, maar nog steeds sterk.

Afgelopen vrijdag seizoen 4 uitgekeken en ik zit met vragen van hoe dan en wat dan?

Te veel verhaallijnen zodat ik de draad kwijt raakte en elke aflevering was weer een ander verhaal en ik dacht dat die verhaallijn in de laatste aflevering wel bij elkaar zou komen. No way!

Vanaf aflevering 5 was tatta niet meer te zien, erg jammer want deze verhaallijn was het enige goede goede in dit seizoen. Ook omdat Tatta er de vorige seizoenen ook in zat.

Toch ben ik benieuwd naar seizoen 5 ergens in 2023 en laten we hopen dat het weer net zo goed wordt al seizoen 1 en 2.

avatar van Podemos

Podemos

Na het beste seizoen(seizoen 3). Nu veruit het slechtste seizoen.

Interessante personages zoals Tata, Tonano en De Paus raakte steeds verder op de achtergrond.

Zij werden vervangen door met name slecht acteerwerk van het politie korps en de jongerenwerkers. De jongeren zelf kwamen nog op redelijk niveau.

Hopelijk herpakt deze mooie serie zich in seizoen 5.

avatar van Tommeh

Tommeh

Veel te veel chaos inderdaad dit seizoen. De verhaallijnen gaan alle kanten op waardoor je soms het spoor volledig bijster bent. Iemand had hier kritisch naar moeten kijken en het 1 en ander weg moeten strepen. Gelukkig vallen ze aan het eind bij bosjes neer, waardoor S5 hopelijk wat beter te volgen is.

Qua acteerwerk ben ik ook kritisch, maar ik begrijp dat het vaatje waaruit getapt wordt met de seizoenen steeds leger wordt. Zoveel goede acteurs hebben we ook weer niet, en het verloop is natuurlijk vrij groot bij deze serie.

avatar van Tommeh

Tommeh

Oh en even mijn lof hier voor ICE (Khalid Alterch), die Tonnano fenomenaal neerzet. Verreweg mijn favoriete personage.

avatar van het lallende kadaver

het lallende kadaver

ik denk dat als ridouan taghi deze serie in zijn cel kan kijken dat hij op de grond ligt te rollen van het lachen!!!

avatar van het lallende kadaver

het lallende kadaver

en dan nu een prijsvraag!!!

word het woord kanker meer.. of minder dan 1000 x uitgesproken??

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Ik begrijp niet zo goed waarom dit seizoen een stuk minder wordt beoordeeld. Behoudens het deel in dat jeugdkamp vond ik het weer erg goed. Bijzonder toffe openingsscène ook. Ik zag de dood van Romano trouwens niet aankomen. Verrassend.

avatar van schram101

schram101

Flinke tegenvaller dit seizoen. Behoorlijke stap terug in niveau tov het vorige. Ongeloofwaardige verhaallijnen (Samira is/wordt ineens een gangster en wordt door iedereen geaccepteerd, samenwerking Potlood en Paus, KO en zijn romance, het meenemen van het hoertje naar de geheime spot van Paus)… het voelt allemaal ineens wat flauwer.
Tonnano blijft de grote ster van de serie net zoals in het voorgaande seizoen. Ook blijft het allemaal vrij grimmig en is het, ondanks eerder genoemde vreemde keuzes in het script, nog steeds best wel kijkbaar. Al moet er wel echt iets veranderen in S05.

avatar van david bohm

david bohm

Vrij matige vertoning, met hier en daar ronduit zwak acteerwerk, zodra de acteur die Zakaria speelt niet mag schelden valt ie genadeloos door de mand. En het heropvoedingskamp misschien wel het dieptepunt van deze serie.

avatar van Noud

Noud

Seizoen 4 aflevering 5

Dat introotje van deze aflevering? Heb ik iets gemist? Iemand schiet iemand in het bos.
En in welke aflevering wordt de douanier neergeknald. Deze scene ben ik ook al nie tegenkomen.

avatar van Noud

Noud

Noud schreef:

Seizoen 4 aflevering 5

Al het antwoord gevonden. Mini serie Meltem.