• 9.381.279 stemmen

Ojing-eo Geim - Seizoen 2 (2024)

Alternatieve titels: Squid Game, Ojingeo Geim, Round Six, Round 6, 오징어게임

Afleveringen: 7

Speelduur: 7 uur en 07 minuten

Ontwikkeld door: Dong-hyuk Hwang

Met: Lee Jung-jae, Lee Byung-hun en Si-wan Yim

Oorsprong: Zuid-Korea

Datum van release: donderdag 26 december 2024

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 2 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Ojing-eo Geim

Honderden mensen, die allen met het leven geworsteld hebben, worden uitgenodigd om mee te spelen in een geheimzinnige overlevingscompetitie, genaamd 'Squid Game'. Al gauw blijkt, dat de spellen in deze competitie, die ogenschijnlijk kinderspellen lijken, een dodelijke afloop voor de verliezer kennen. De deelnemers zetten letterlijk hun leven op het spel voor een miljoenenprijs, die maar aan een enkele persoon kan toebehoren.

Afleveringen Seizoen 2 (2024)

1. 1. Bread and Lottery

26 december 2024 (1 uur en 05 minuten)

De wraakzuchtige Gi-hun maakt rechtsomkeert bij het vliegveld. In zijn schuilplaats voert hij zijn zoektocht op naar de schimmige man die nieuwe spelers werft.

2. 2. Halloween Party

26 december 2024 (51 minuten)

Gi-hun krijgt eindelijk een uitnodiging en nog wel voor de dag van Halloween. In een gespannen confrontatie met Jun-ho vertellen ze elkaar de waarheid.

3. 3. 001

26 december 2024 (1 uur en 01 minuut)

De nieuwe spelers verzamelen zich voor een kans op 45,6 miljard won. Na de intense eerste ronde is het lot van de overlevenden onzeker: het gaat om één beslissende stem.

4. 4. Six Legs

26 december 2024 (1 uur en 02 minuten)

De spelers bereiden zich voor op het volgende spel: een zesbenige vijfkamp, waarbij elk teamlid een minigame moet voltooien om gezamenlijke eliminatie te voorkomen.

5. 5. One More Game

26 december 2024 (1 uur en 16 minuten)

Kang No-eul maakt vijanden met haar onbesuisde acties. De situatie is zenuwslopend als de overgebleven spelers stemmen of ze willen doorgaan naar de volgende ronde.

6. 6. O X

26 december 2024 (52 minuten)

Jun-ho en zijn team bereiden een invasie van een verdacht eiland voor. De financiële belangen en spanningen nemen toe en een meningsverschil verdeelt de spelers in twee kampen.

7. 7. Friend or Fo

26 december 2024 (1 uur)

De overgebleven spelers bepalen hun strategie om de nacht te overleven. Gi-hun stelt een riskant plan voor, maar hij heeft betrouwbare bondgenoten nodig om het uit te voeren.

avatar van The Oceanic Six

Netflix kondigt aan dat seizoen 2 op 26 december dit jaar erop staat. En dat een derde en laatste seizoen in 2025 gaat verschijnen.

avatar van Corcicus

Corcicus

Lieve deugd, het scenario van dit tweede seizoen is inmiddels bekend en het is classic Netflix: de hoofdrol is voor Park Sung-hoo die Hyun-Ju vertolkt, een transvrouw die meedoet aan de wedstrijd om met het prijzengeld zijn geslachtsoperatie te bekostigen.

avatar van voyager77

voyager77

Was daarstraks aan het kijken. Er kwam opeens een mogelijk scenario in mijn hoofd voor hoe de serie zou kunnen eindigen = player 456 word de nieuwe game-master.

avatar van Dennisj

Dennisj

voyager77 schreef:

Is dit een spoiler en hoef ik het 2e seizoen niet meer te kijken of is dit wat je denkt? Anders bedankt.

avatar van Fikret8

Fikret8

Dennisj schreef:

Scenario speculatie van wat hij denkt voor seizoen 3 (zoals hij beweert: het kwam in zijn hoofd).

avatar van david bohm

david bohm

Geef de beurshandelaren groot gelijk dit was niet best.

avatar van Splinters

Splinters

Corcicus schreef:

Hoe het er doorheen wordt gewalst kent werkelijk geen grenzen. Het haalt direct alle spanning weg.

avatar van The Oceanic Six

Wederom een heerlijke reeks over de dodelijke Zuid-Koreaanse kinderspelletjes.

Seizoen 2 lijkt voor een aardig deel op het eerste seizoen, maar gelukkig trappen de makers niet in de val dat ze er niks aan willen aanpassen. De winnaar van de vorige editie is doodongelukkig met zijn geld en wil wraak op de mensen achter de spellen voor de vele doden die zijn gevallen. Hij zorgt ervoor zelf weer mee te doen aan de nieuwe editie en probeert van binnen en buitenaf de boel kapot te maken. Het levert een prima mix op van de klassieke spelletjes (met nieuwe spellen gelukkig) met dodelijke afloop en met meer verdieping van het hele concept, want we krijgen nu ook geregeld een kijkje vanuit het andere perspectief, die van de organisatie. Hoe leiden ze het, hoe houden ze controle. Heel boeiend.

En nog steeds zit de reeks vol met maatschappelijke thema's die in Zuid-Korea maar eigenlijk in de hele wereld van belang zijn. Schulden, hebzucht, wraak, vriendschappen, relaties. Doordat de spelers nu na elk spel kunnen kiezen of ze als gehele groep doorgaan of stoppen komt nog meer naar boven dat mensen heel ver durven en willen gaan voor geld, zeker omdat de deelnemers hier bijna allemaal mensen met grote schulden zijn. Ze dienen als wanhopige slachtoffers om de rijken te vermaken met hun strijd om leven en dood. Prima nieuwe cast ook, alleen die rapper met zijn gekleurde haar was mateloos irritant. De moeder en zoon vond ik weer wel interessant. Het open einde is jammer, maar ik wist het. Gelukkig hoeven we niet weer jaren te wachten, in 2025 komt het derde en laatste seizoen al. Nu al zin in.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Duidelijk minder 2de seizoen, het verrassende en spannende was pak verder weg. Vond dit eerder teleurstellend vervolg, ook omdat men verwachtingen nu eenmaal hoog waren. Al bij al blijft het wel leuke serie, alleen was het eerste subliem.

avatar van voyager77

voyager77

Ik deel de mening vd meesten hier , enigzins teleurstellend s2. Het voelde hier en daar een beetje 'rushed'.

Dat neemt niet weg dat ik alle afl op een paar dagen heb ge-binge-watched , de kern vd serie = memorabele karakters , games , creepy muziek keuzes en speciale designs is nog steeds aanwezig.

8,5 / 10

Zit zeker bij mijn mentale watchlist voor 2025 series - Squid game s3 , Severance s2 , Alice in borderland s3.

avatar van princesspeach

princesspeach

ik vond seizoen 2 top. Ik heb het in twee dagen helemaal uitgekeken. Het kostte me even wat moeite om erin te komen, vooral bij de eerste twee afleveringen. Het zieke meisje , vader + begreep ik in het begin niet helemaal vooral waarom ze plotseling niet meer werden gevolgd, terwijl ze in het begin zoveel aandacht kregen. Maar ik heb hier een theorie over voor het volgende seizoen waarschijnlijk. De personages en spellen waren vermakelijk &, Front Man is echt perfect gecast zijn uitdrukkingen en gezicht wow. Ik kan niet wachten op seizoen 3

avatar van Nixon17

Nixon17

Ik vond het weer een leuk seizoen. Vergelijkbaar met deel 1. Het grootste verschil nu is dat je, net als de hoofdpersoon, al een beetje weet wat er gaat komen. Er zaten een paar afleveringen tussen die net iets minder waren maar dat was met deel 1 ook zo. Nu ik alles heb gezien vind ik dit seizoen zeker net zo leuk als het eerste seizoen. Minpunten waren wel de transgender die meedeed (het irriteerde me op een of andere manier, zit je lekker een film te kijken en dan komt er WEER een transgender in beeld. En uiteraard blijft die er alle afleveringen inzitten) en het slechte acteerwerk van een aantal (vooral vrouwelijke) acteurs. Het elkaar lang aanstaren en met elkaar gaan kletsen als er een timer loopt vond ik ook niet echt sterk geregisseerd.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Bij het 2e seizoen had ik ook even wat moeite om er in te komen maar uiteindelijk werd het minstens net zo goed als het eerste seizoen. Waarschijnlijk is dit 2e seizoen zelfs nog wat beter vind ik.

avatar van Corcicus

Corcicus

Zoals elders ook al gesteld, is dit een vrij belabberd seizoen. De eerste twee afleveringen zijn zelfs barslecht te noemen en dan zaten we al bijna halfweg de serie want dit seizoen telt 2 afleveringen minder dan het vorige. De hele insteek zit al meteen fout. In de toen al onnodig aanvoelende laatste aflevering van seizoen 1 spreekt Gi-hun langdurig met Oh Il-nam, de creator en host van Squid Game. Hij heeft er alle kans om zijn kritiek te spuien en vragen te stellen, maar dan begint seizoen 2 met de boodschap van Gi-hun dat hij wil weten waarom het spel gevoerd wordt enz. Je hebt de grote baas van het spel net gesproken, wat wil je in vredesnaam nog meer? Mensen met rood haar nemen wel vaker irrationele beslissingen, maar hier kon ik echt niks mee. Er wordt dan vanalles opgebouwd in die eerste twee afleveringen waar later eigenlijk weinig mee wordt gedaan. Ook de zgn. VIP's uit het eerste seizoen zijn helemaal uit de picture verdwenen.

Het seizoen barst van de ellenlang uitgesponnen en saaie scènes. Waarom moeten we tot drie keer toe een volledige stemronde zien? Zelfs de lokale verkiezingen in mijn gemeente duren niet zo lang. Tussendoor wordt er wat sympathie opgedrongen voor een transpersonage zodat de regisseur zijn sociaal bewogen reputatie eer aan kan doen. Gelukkig is er dan eindelijk wat actie in de laatste afleveringen. Die zijn wel heel goed waardoor een 2,5 op de valreep nog een nipte 3* werd.

avatar van The Oceanic Six

Je doet of bijna iedereen dit hier middelmatige bagger vind, maar de meeste reviews geven hoge cijfers.

Er zijn best dingen aan te merken, oa de inderdaad wat mindere eerste twee afleveringen (die vond ik overigens niet slecht maar ik wilde vooral terug naar de spellen) en de stemrondes werden inderdaad wat herhalend.

Maar verder vond ik het juist prima geschreven met een paar originele twisten aan het concept van seizoen 1. Je zag nu van veel meer kanten hoe het hele concept in elkaar steekt.

avatar van The Oceanic Six

3,63 na 41 stemmen zegt overigens ook wel dat de meeste mensen dit vrij goed vonden. Dat is een cijfer dat richting de 8/10 gaat.

avatar van lang pee

lang pee

Zeker geen slecht 2de seizoen, maar natuurlijk is de verassing weg, en het was ook gewoon iets minder. De slechtste aflevering van de twee seizoenen vond ik de laatste van dit seizoen.

Ik had liever gehad dat dit seizoen iets langer duurde, en dat het dan gedaan was, maar ja de kassa moet rinkelen zeker....

avatar van lang pee

lang pee

Corcicus schreef:

Classic Netflix omdat er een transvrouw in meedoet? Het is in het echte leven wel geen trans, maar wat maakt het uit, hij doet dat heel goed, dus ik zie geen probleem.

avatar van riverflop

riverflop

Ik heb me toch weer prima vermaakt met dit seizoen. Wederom mooie scenes, interessante hoofdrolspelers en leuke spellen. De grootste minpunten vind ik wel het abrupte einde. Het blijkt dat de regisseur van seizoen 2 en 3 in eerste instantie èèn lang seizoen wilde maken maar uiteindelijk toch ervoor gekozen om het op te breken in 2 seizoenen. Het zorgt alleen wel voor een onverzadigd einde. Daarnaast was het enigszins voorspelbaar, zo was het gelijk duidelijk dat de schipper geen goede bedoelingen had en dat veel dingen toch onderdeel blijken van een vooropgezet plan. Daarnaast was het acteerwerk van de rapper echt tenenkrommend slecht. Desalniettemin toch 4* omdat het gewoon goed vermaak is.

avatar van iwantthathansolo

iwantthathansolo

Waar het in het eerste seizoen om het winnen van de spellen en de groepsdynamiek ging gaat het hier om onze hoofdrolspeler Gi-hun die op wraak zint, een opstand probeert te creëren en om dat te behalen moeten er wat spellen gespeeld worden. Het verrassingselement van het eerste seizoen is eruit maar het gaat in dit seizoen dan ook niet om het winnen van de spellen. De ontwikkeling van Gi-hun is ook waanzinnig, je ziet hem als een softie naar een badass gaan aan het einde van seizoen 1. In dit nieuwe seizoen pakt ie dan nog even door. In de eerste aflevering maakt de Salesman ook zijn comeback en krijgen we een inkijkje hoe unhinged hij eigenlijk wel niet is, vond ik tof!. Als grote verrassing doet de Frontman mee als speler 001 en heeft daarmee zijn eigen plannetje.

Er zijn interessante personages die anders zijn dan het eerste seizoen dus dat geeft ook weer een ander sfeertje. Gelukkig dus geen kopie van het eerste seizoen! Ik vond vooral Thanos en zijn gekkigheid wel grappig. De transvrouw die meedoet om haar operaties te kunnen voltooien zorgt ook wel voor een interessant aandeel, vond haar wel sympathiek en ook badass hoe ze op het laatst de leiding neemt met de opstand. Moeder en zoon zijn ook leuk in dit geheel. .

Ik vond 'm weer heel goed en kijk uit naar seizoen 3!

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Ik raad af om seizoen 2 te gaan kijken op dit moment, wacht tot seizoen 3 uit is, want seizoen 2 stopt midden in het seizoen, de squid game is helemaal niet afgelopen!

avatar van grovonion

grovonion

Dennissssss schreef:

Mee eens, dit verdient de titel van 2de sezoen niet, is slechts de helft ervan.

avatar van Diederik58

Diederik58

Ik was benieuwd hoe het tweede seizoen zou verlopen. Immers nog een keertje deze dodelijke spelletjes zou een herhalingsoefening worden.

Er zijn wat elementen toegevoegd. Zoals de jacht op de lokatie van het spel en de makers/volgers, een persoon in transistie, inkijkje in de soldaten, nieuwe dodelijke spellen.

Ik heb moeite met het overdreven acteren van de Koreanen, zoals in menig Koreaanse serie en film (Taegukgi Hwinalrimyeo, Parasite). Het lijkt wel of ze auditie moeten doen voor de toneelschool. In elk geval wordt verbaal en nonverbaal sterk overdreven geacteerd. Weinig naturel. Overigens geldt dat niet voor alle acteurs.

Het verloopt allemaal uiterst traag met veel herhalingen van hetzelfde. Spoel maar door als er weer een stemronde komt. De spellen blijven wel aardig.

Het decor is aardig bedacht: de pasteltinten, zoete liedjes, enorme trappenhuis. Lievelijk, maar dodelijk.

Na 7 afleveringen komt er een abrupt einde. Het moet je nieuwsgierig maken naar de 3de serie. Die kunnen ze met 1 aflevering wel afmaken.

avatar van NRT

NRT

Jezus. Hier zitten toch negatieve (in jullie ogen kritische) mensen. Die transgender maakt mij niks uit. Ik vond dat zelfs een cool personage die zeker ook niet teveel op de voorgrond kwam. Dus het is heel zeker geen hoofdpersonage.

Voor de rest had ik moeite met de eerste twee afleveringen. Ik kijk om de spellen. Maar vanaf aflevering 3 was ik weer helemaal verkocht. Brute spellen en zeer vermakelijk. Dat van die stemrondes vond ik juist zeer interessant qua psychologie. Het einde was wat abrupt, maar ik kijk weer uit naar seizoen 3.

avatar van Podemos

Podemos

Het concept blijft boeiend en er wordt goed op de karakters ingespeeld. Thanos was een komische toevoeging.

Persoonlijk ben ik meer fan van Alice in Borderland. Waarbij de spellen creatiever zijn, met mooie landschappen en meer mindgames. Ik zou zeggen, ga niet altijd met een hype mee en bekijk hem eens...

avatar van Timecop

Timecop

Vermakelijk weer. Die Thanos geen toevoeging. Had er uit mogen blijven. Overacting ten top.

avatar van Curry

Curry

Toch wel een leuk vervolg, al waren sommige gebeurtenissen erg voorspelbaar. Gelukkig ook wat andere spellen (die draaimolen was een goede toevoeging en vrij sinister .

Die rapper was ontzettend irritant (Niveau VIPS uit serie 1) en ook die voodoo bitch was superirritant (typisch tekenfilmachtig personage "het kwaad" ), de transgender heb ik me niet aan gestoord en vond ook niet dat die constant op de voorgrond zat.

Dat hele gebeuren bij dat pretpark vermoed ik wordt nog verder uitgediept in de 3e serie, anders had dat weinig zin. Die vader is vermoord dus die soldaat chick zal de baby wel uiteindelijk gaan zoeken

avatar van bonothecat

bonothecat

Teleurstellend!

avatar van rustugan

rustugan

Je weet na aflevering 2 wel waar het allemaal naar toe gaat. Desalniettemin brengt het alsnog wel goed vermaak. Hoewel een 3e seizoen voor mij niet meer hoeft.