• 9.382.197 stemmen

Speelduur: 14 uur en 03 minuten

Ontwikkeld door: Bill Dubuque

Met: Jason Bateman, Laura Linney en Sofia Hublitz

Datum van release: vrijdag 21 januari 2022

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 4 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Ozark

Financieel adviseur Marty Byrde vormt met zijn vrouw Wendy en hun twee tienerkinderen, een ogenschijnlijk doorsnee gezin. Ze leiden een ‘normaal’ leven in Chicago met één kleine uitzondering: zijn belangrijkste klant is het grootste drugskartel van Mexico. Wanneer het kartel ontdekt dat Marty’s zakenpartner geld wegsluist, moet hij noodgedwongen met zijn gezin naar Ozark verhuizen om het bedrijf daar voort te zetten en het drugsgeld terug te verdienen. In Ozark stuit hij op de nodige weerstand van de lokale drugsdealer en een criminele familie, geleid door hun 19 jarige nichtje, dat uit is op zijn geld. Ondertussen houdt een vastberaden FBI-agent hem met argusogen in de gaten.

Afleveringen Seizoen 4 (2022)

1. 1. The Beginning of the End

21 januari 2022 (1 uur en 02 minuten)

Marty en Wendy worstelen met een problematisch aanbod. Ruth gaat er in haar eentje opuit, Jonah rebelleert en Omars neef maakt zijn aanwezigheid kenbaar.

2. 2. Let the Great World Spin

21 januari 2022 (1 uur en 07 minuten)

Maya hindert Marty's plan voor Omar. Ruth richt zich op de heroïnemarkt voor hipsters. Wendy wil 150 miljoen dollar verzamelen. De nieuwe sheriff veroorzaakt problemen.

3. 3. City on the Make

21 januari 2022 (58 minuten)

Maya en Omar ontmoeten elkaar persoonlijk. Wendy heeft een verhitte zakelijke ontmoeting. Ruth handelt achter Darlenes rug om. Jonah vindt een nieuwe vestigingslocatie.

4. 4. Ace Deuce

21 januari 2022 (51 minuten)

Wendy's beweringen over Ben maken Ruth boos. Mel de hoofdonderzoekster vindt Wendy's vader. De trip van Ruth en Kerry naar de Missouri Belle verloopt niet zoals gepland.

5. 5. Ellie

21 januari 2022 (55 minuten)

De senator doet een vredesgebaar, met een draai. Ruth en Marty haasten zich om de drugs te kopen die Darlene heeft verkocht. Charlotte denkt na over haar leven na school.

6. 6. Sangre Sobre Todo

21 januari 2022 (1 uur en 04 minuten)

Marty moet zien te bewijzen dat Omar niet betrokken was bij een bomaanslag. Wendy bezoekt het Lazy-O Motel. Ruth en Wyatt smeden een plan.

7. 7. Sanctified

21 januari 2022 (56 minuten)

De langverwachte ontmoeting tussen de FBI en Omar vindt plaats. Wyatt heeft nieuws voor Ruth. Javi voelt zich verraden en wordt agressief.

8. 8. The Cousin of Death

29 april 2022 (55 minuten)

Ruth treurt om een enorm verlies en gaat naar Chicago om wraak te nemen. Marty probeert haar ervan te weerhouden iets te doen waar ze misschien spijt van krijgt.

9. 9. Pick a God and Pray

29 april 2022 (1 uur en 02 minuten)

Nu hun deal met de FBI van tafel is, zoeken de Byrdes wanhopig naar andere oplossingen voor hun groeiende problemen. Wendy's vader komt op bezoek.

10. 10. You're the Boss

29 april 2022 (1 uur en 03 minuten)

Marty reist naar het landgoed van Navarro, Ruth vraagt Frank Jr. om een gunst, een nieuwe tijdelijke sheriff zorgt voor beroering en Wendy probeert Jim terug te halen.

11. 11. Pound of Flesh and Still Kickin'

29 april 2022 (1 uur en 06 minuten)

Ruth wil het casino in handen krijgen met wat hulp van een bekend gezicht. Wendy wil betere maatjes worden met Omars zus en regelt een ontmoeting met Clare.

12. 12. Trouble the Water

29 april 2022 (54 minuten)

Nathan doet Charlotte en Jonah een verrassend aanbod en haalt zich zo de woede van Wendy op de hals. Ruth wil met een schone lei beginnen met de hulp van Charles Wilkes.

13. 13. Mud

29 april 2022 (58 minuten)

Omar zet Marty onder druk om meer geld wit te wassen, maar Ruth wil haar casino schoonhouden. Wendy gaat tot het uiterste om haar kinderen te houden.

14. 14. A Hard Way to Go

29 april 2022 (1 uur en 12 minuten)

Wanhopige deals, verbroken beloftes, bloedige moorden ... De Byrdes willen hun duistere verleden achter zich laten en wagen een laatste gok om hun vrijheid te herwinnen.

avatar van nightbreed

nightbreed

Yes!

avatar van Gish

Gish

Mooi seizoen 4 staat er op,, we gaan er weer voor zitten. Kan niet missen deze geweldige serie. Heb Ruth gemist.

Werd tijd dat hij kwam seizoen 4

avatar van DreamTech

DreamTech

verdomme nu maar weer wachten op de rest

avatar van Nielojram

Nielojram

DreamTech schreef:

verdomme nu maar weer wachten op de rest

En dan is het nog erger..

Dan is het over

lang pee

Heb met veel plezier gekeken naar de eerste drie seizoenen, en ook de vierde is niet slecht, maar sorry dit is niks nieuws en heb dit allemaal al eens gezien. Trop is teveel en teveel is trop. Ook bij de handmaids tale 4 dacht ik, we weten het nu wel hoor.....

lang pee

Nog één iets, part 2 van seizoen 4 zou pas eind dit jaar of begin volgend jaar komen, ja dan ben ik weer de helft vergeten....

Niks nieuw deze 3 afleveringen die ik heb gezien. Saai

avatar van Diederik58

Diederik58

Tot nu toe het minst sterke seizoen. Veel herhaling van zetten.

cor1946

Valt tot nu toe na 7 afleveringen wat tegen. Veel gelul dat is irritant.

avatar van Fervet opus

Fervet opus

Geweldige serie, zeer goede seizoen 4 (deel 1). Heb genoten.

Naar mijn mening een geslaagde mix van Breaking Bad en Twin Peaks (soms, qua sfeer).

De schrijvers weten telkens weer te verassen met wendingen in het verhaal, waarvan je op voorhand dacht: hoe komen ze hier nou uit?

En de 3 hoofdrol spelers (Jason Bateman, Laura Linney, Julia Garner) acteren alledrie weer op hoog niveau. Overigens: ook de rest v,d, cast is prima bezig.

Ben zeer benieuwd naar deel 2 van dit (helaas) laatste seizoen.

avatar van Mansterkas

Mansterkas

Pffff…. Net de laatste aflevering gezien van seizoen 4. Wat eindigt deze met een geweldige cliffhanger. Wel met de kanttekening dat ik het over de hele linie iets minder interessant vond. Wat me opviel is dat dit seizoen geregisseerd is door Robin Wright waar ik een fan van ben. Had ik niet verwacht eigenlijk, en nee geen onderbouwing:-) Maar tjonge, kom maar op met deel 2, ik kan niet wachten.

avatar van Mrs Bruce Willis_mm

Mrs Bruce Willis_mm

Dacht dat deel 2 van dit seizoen pas in jan2023 kwam, staat het er vandaag weer op!!!

( en net nf afgezegd ) Nu mijzelf tot zondag beheersen, want dan pak ik gelijk Stranger things mee...

avatar van Toontje G

Toontje G

Wat een geweldige serie, misschien wel de beste die op Netflix staat. Seizoen 4 in een keer afgekeken. Heb nu vierkante ogen.

lang pee

Ik heb het volledige seizoen 4 met plezier uitgekeken, het was inderdaad een zeer goede serie, maar het is nu wel welletjes geweest, hetzelfde blijft zich herhalen, en hoe goed ook, op den duur word je dat toch wel een beetje beu!!!

Was bij mij bij ook bij o.a de fantastische serie Borgen, het derde deel was er teveel aan, hoe goed ook maar we wisten het wel na deel 2. Uitmelken noem ik dat, ook bij bv The handmaids tale is dit het geval, heb niet meer gekeken naar het laatste deel....

avatar van badfans69

badfans69

Tijdens aflevering 13 kwam de muziek van Golden Earring ook voorbij met het nummer 'Twilight Zone'.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Geniale serie!

Prachtig einde, met een bijna hallucinant slot. Aflevering 11 waar de Byrdes de grip op de realiteit verliezen was fenomenaal goed gedaan.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

lang pee schreef:

... zeer goede serie, maar het is nu wel welletjes geweest, hetzelfde blijft zich herhalen, en hoe goed ook, op den duur word je dat toch wel een beetje beu...

Mee eens. Heel sfeervol weer, maar de rek is eruit. Misschien zelfs een seizoen te veel. Zal het desondanks missen, blijft een van mijn aanraders.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Save the best for last. Geweldige serie en een fantastische slotscène.

avatar van milan90

milan90

Geweldige serie van seizoen 1 tot de slot aflevering. Ik had wel bij de laatste 3 afleveringen dat het wel klaar was. Ik kan deze serie iedereen aanraden.

avatar van eldorado

eldorado

Aflevering 13 The Golden Earring -The Twilight zone op de radio.....Stoer

avatar van Goldie63

Goldie63

Fucking geweldige serie. Alleen een fucking kut eind.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Dit laatste seizoen was ook gewoon weer goed te noemen. Een hele constante serie wat dat betreft.

avatar van Thomas83

Thomas83

Op zijn hoogtepunt was deze serie misschien wel een betere versie van Breaking Bad, een serie met een vergelijkbaar uitgangspunt en even zoveel dramatische gebeurtenissen, met het grote verschil dat het familiedrama in Ozark niet ergerniswekkend was. In plaats van te vertrouwd en repetitief drama rondom de vraag wat Walt zijn familie wel niet van zijn criminele activiteiten vond kreeg die van Marty juist heel snel te weten hoe de vork in zijn steel zat. De gezinsleden waren zelfs sympathiek en hadden een actieve rol, met name Wendy, die een interessante politieke invalshoek bracht op een manier dat ze zelfs de show begon te stelen samen met Ruth, niet in het minst dankzij het geweldige spel van beide actrices.

Maar in dit seizoen... Tsja, het lijkt wel alsof de schrijvers er ook wel genoeg van hadden. De serie weet me nog steeds best wel op het puntje van mijn stoel te krijgen, maar vaak overheerst toch de ergernis over hoe ongekend lui het schrijfwerk is. Wat al te idiote gebeurtenissen zoals Marty die het kartel gaat runnen in Mexico, personages die openlijk over hun misdaden praten, beroepscriminelen lopen zonder bescherming rond en Darlene knalt de ene na de andere af met haar shotgun.

Wat verder ook opvalt is dat het tempo van vooral de eerste afleveringen razend is, terwijl er over het gehele seizoen veel overbodige verhaallijnen en (laat geïntroduceerde) personages zijn. De schrijvers hebben ook allang geen idee meer wat te doen met Wyatt en Charlotte. Ik vond die privédetective vreselijk irritant, evenals Javi. Sowieso weten de beroepscriminelen weinig indruk te maken in deze serie. Navarro, Javi en de hele Kansas City mob zijn eigenlijk allemaal clowns waar weinig dreiging van uitgaat.

En waar de serie eerst al het onnodige familiedrama wist te vermijden wordt daar nu juist vol op ingezet. Jonah (inmiddels een soort wonderkind dat ongeloofwaardig diep in het wereldje is geraakt) is bijzonder irritant dit seizoen, en Wendy ook in de manier waarop ze met hem omgaat. Ik snap dat ze getraumatiseerd is na de gebeurtenissen met Ben, maar jezus christus. Linney maakt het trouwens wel vreselijk amusant in Wendy's interacties met alle andere personages. Ze is een totale villain geworden, en misschien wel het meest memorabele onderdeel van heel de serie.

avatar van NicksterrrNL

NicksterrrNL

Thomas83 schreef:

Dat van de kansas city mob ben ik zeer mee eens. Ik had ook niet echt het idee dat ze gevaarlijk waren. Bijvoorbeeld wanneer het zaakje van Frank Junior wordt afgeschoten.

avatar van Thomas83

Thomas83

Inderdaad. Dat had belachelijk weinig consequenties.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Uitstekende serie, met af en toe wat ergernissen. Al met al kijkt het prima weg en wordt er (vooral door de vrouwelijke actrices) uitstekend geacteerd! Eindes zijn altijd moeilijk te schrijven, maar ik kan hier wel mee leven.

avatar van Gish

Gish

Geweldig laatste seizoen van dit vierdelige misdaaddrama. Over de hele linie is alles weer perfect verzorgd. Het verhaal is vilein, spannend, en doordrenkt van kwaad. Er zijn veel verliezers binnen de superbe cast. Ruth en Wendy zijn buitencategorie, maar zwakke punten zijn er nauwelijks te ontdekken. Klassieker, zeker.