• 9.378.566 stemmen

Locke & Key - Seizoen 2 (2021)

Show titel: Locke & Key

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 12 minuten

Ontwikkeld door: Joe Hill

Met: Connor Jessup, Emilia Jones en Jackson Robert Scott

Datum van release: vrijdag 22 oktober 2021

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 2 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Locke & Key Seizoen 2 (2021)

Tyler, Kinsey en Bode ontcijferen steeds meer familiegeheimen in hun speurtocht naar de geheimzinnige kracht van de sleutels, maar het gevaar is dichterbij dan ze denken.

Afleveringen Seizoen 2 (2021)

1. 1. The Premiere

22 oktober 2021 (53 minuten)

Gabe sluit een monsterverbond met Eden. Kinsey bereidt zich voor op de première van de horrorfilm van het Savini-team. Duncan brengt groot nieuws naar Keyhouse.

2. 2. The Head and the Heart

22 oktober 2021 (50 minuten)

Tyler is bezorgd over Jackies vergeetachtigheid. Gabe probeert informatie over de sleutels te ontfutselen van de Lockes. Nina treft een 'mansplainer' in haar nieuwe baan.

3. 3. Small World

22 oktober 2021 (51 minuten)

Duncan heeft genoeg van een nieuwe logé, Gabe probeert een wig te drijven tussen Kinsey en Scot, Bode vindt een curieuze sleutel en Nina sluit een pact met Josh.

4. 4. Forget Me Not

22 oktober 2021 (49 minuten)

Terwijl Duncan emotioneel achteruitgaat, zoekt Gabe de confrontatie met een van de Lockes. Tyler verrast Jackie op haar verjaardag en Kinsey beseft dat ze bang is.

5. 5. Past Is Prologue

22 oktober 2021 (52 minuten)

Gabe suggereert dat hij met Tyler kan meezoeken naar de geheugensleutel. Kinsey zoekt uit wat er met Eden aan de hand is. Bode zoekt een oude vriend op.

6. 6. The Maze

22 oktober 2021 (43 minuten)

Op het jaarlijkse Winterfeest probeert Kinsey tegenover Gabe kalm te blijven. Een door Bode en Duncan gevonden sleutel biedt kans om Dodge uit te schakelen.

7. 7. Best Laid Plans

22 oktober 2021 (47 minuten)

Kinsey stelt haar acteertalent op de proef wanneer de Lockes en hun vrienden een magische val zetten in Keyhouse. Josh is woest omdat zijn kunstwerk weg is.

8. 8. Irons in the Fire

22 oktober 2021 (50 minuten)

Nu blijkt waar de familie Locke vandaan komt, proberen Tyler en Kinsey hun naasten te beschermen tegen Gabes handlangers, waarvan er steeds meer zijn.

9. 9. Alpha & Omega

22 oktober 2021 (50 minuten)

Tyler probeert om Jackie te helpen. Gabe geeft Kinsey een deadline om aan zijn eisen te voldoen. Eden manipuleert Josh. Een verontruste Nina zoekt hulp.

10. 10. Cliffhanger

22 oktober 2021 (47 minuten)

Escalerende dreigingen en een vreselijk verlies leiden tot een krachtmeting tussen de Lockes en Dodge. In Keyhouse gaat Bode de confrontatie aan met een onverwachte gast.

avatar van Karst

Karst

Het had zo mooi kunnen zijn.
Helaas wordt ook dit seizoen verpest door alle karakters die voortdurend de meest stomme dingen doen. Waarom in je eentje op een gevaarlijke tegenstander afgaan als je ook gewoon de hulp van je vrienden kan verwachten? Iedereen springt met die sleutels om alsof het dertien in een dozijn speelgoed is dat je bij AliExpress besteld.

Ook het tiener geneuzel verveeld behoorlijk. Voor wie maken ze de serie? Ik krijg de indruk dat de serie louter en alleen gericht is op 16-20. Daaronder ben je te jong, daarboven ben je te oud..

En als klap op de vuurpijl rammelt het verhaal behoorlijk. Er zitten een paar flinke continuïteitfouten in. Sleutels die achtergelaten worden en daarna toch weer in het bezit zijn, e.d. Ook qua plot kun je her en der wel vraagtekens plaatsen. Maar het belangrijkste, het wil maar niet spannend worden tot aflevering 8. Wat dat betreft roept de serie een flink gevoel op van: het had heel goed kunnen zijn...

Daar staat tegenover dat er best heel behoorlijk geacteerd wordt. De chemie tussen alle hoofdrolspelers is best goed. Ook ziet de serie er over het algemeen goed uit. En de laatste twee afleveringen werd de boel behoorlijk opgepakt. Ook beloofd de cliffhanger wel een interessant derde seizoen. Hopelijk weten ze dan de storende foutjes er uit te halen.

avatar van 606

Aantal afleveringen klopt van geen kanten, er staat 30, er wordt 20 genoteerd maar het zijn er gewoon 10. Alles staat ook dubbel genoteerd

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Seizoen 2 is naar mijn mening een stuk minder gped dan het eerste seizoen. Magere 3 sterren voor dit seizoen.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Karst schreef:
Het had zo mooi kunnen zijn.

Geweldig verwoord... Ik worstelde dit seizoen wederom met dezelfde irritaties. Constant in dubio, enerzijds denk ik "oh gaaf een nieuwe sleutel, wat zou hij doen" en meteen daarna irriteer ik me eraan hoe irritant kinderachtig en ondoordacht er word omgegaan met de desbetreffende sleutel".

Ondanks de nodige frustraties in seizoen 1 toch verheugd op dit seizoen, maar ook hier weer een bult frustraties.

Het kind in me vind 't geweldig, de volwassene in me irriteert zich aan het kinderachtige niveau.

avatar van 1AngryMan

1AngryMan (moderator series)

606 schreef:

Dit is een bekende bug; ik heb het weer aangepast. De bug staat op de lijst!

avatar van Number23

Number23

Toch een seizoen dat van flink mindere kwaliteit is.

Twee van de meest irritante personages, Gabe en Eden, krijgen verschrikkelijk veel screentime en halen daardoor vaak de vaart en het kijkplezier weg. De kids hebben weer elk hun eigen problemen, maar mede omdat dit voornamelijk relatie bullshit is, zijn die problemen niet echt interessant. Ook moeders weet zich weer om wat belachelijke zaken druk te maken.

Er wordt ook steeds meer onduidelijk waarom er eigenlijk 16 staat bij adviesleeftijd. Misschien kon ik er in het eerste seizoen doorheen kijken, maar dit is eigenlijk gewoon een serie voor tieners en dat zie je terug in het 'horror' gedeelte van de show.

Het enige echte positieve vind ik dat Duncan op een gegeven moment zich alles weer herinnert, wat betekent dat hij wat anders te doen krijgt dan lomp voor zich uit te staren. Wel komt er nogal veel migraine aan te pas

avatar van Esteban

Esteban

Oei. Van de verwondering of verrassende fantasy-elementen blijft niet heel veel over in dit tweede seizoen. Na de aflevering Small World, die vooral de 11-jarige in mezelf wist te plezieren, sleept het allemaal maar wat aan richting een teleurstellende finale. En die is op zich ook niet al te best. Ietwat rommelig afgerond, nogal stuntelig in beeld gebracht, wankele effecten, alles behalve spannend. Alsof het budget plots op was. Lichtpuntjes waren de flashbacks naar de start van dit alles en de laatste 10 minuten. Daar zat naast een mooi moment met Bode ook de komst van een veelbelovend personage. Hopelijk herpakt de reeks zich in het derde en afsluitende seizoen.