• 9.379.404 stemmen

Departure - Seizoen 2 (2021)

Show titel: Departure

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 19 minuten

Ontwikkeld door: Vincent Shiao en Vincent Shiao

Met: Archie Panjabi, Christopher Plummer en Kris Holden-Ried

Oorsprong: Canada

Datum van release: donderdag 5 augustus 2021

Eerst uitgezonden op: Peacock (Verenigde Staten)

Plot Departure

Een passagiersvliegtuig verdwijnt op mysterieuze wijze boven de Atlantische Oceaan. De briljante luchtvaartonderzoeker Kendra Malley wordt gevraagd de zaak te onderzoeken. Terwijl de hele wereld toekijkt werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vliegtuig te lokaliseren en mogelijke overlevenden op te sporen.

Afleveringen Seizoen 2 (2021)

1. 1. Runaway

5 augustus 2021 (42 minuten)

Kendra onderzoekt of sabotage een rol heeft gespeeld bij de ontsporing van een hogesnelheidstrein. Een kandidaat gebruikt de ramp voor politiek gewin.

2. 2. Fugitive

5 augustus 2021 (44 minuten)

Kendra ontdekt cruciale details over de ramp, waaronder een mogelijke FBI-samenzwering. Een voortvluchtige met criminele banden laat doorschemeren dat het ongeluk opzettelijk was.

3. 3. Walk the Line

5 augustus 2021 (44 minuten)

Het team vindt bewijs van sabotage in het remsysteem van de trein. Kendra wordt politiek onder druk gezet. Een confrontatie in het ziekenhuis eindigt in geweld.

4. 4. Wrecking Ball

5 augustus 2021 (43 minuten)

Kendra ontdekt het geheim van de tragedie die Max is overkomen terwijl er nieuwe onthullingen zijn over de betrokkenheid van het kartel bij de crash.

5. 5. Don't Tread on Me

5 augustus 2021 (43 minuten)

Het mysterie wordt groter als Kendra en FBI-agent Hunter ontdekken wie het ware doelwit van de crash is. Ze gaan op zoek naar een duistere verdachte met een militaire achtergrond.

6. 6. Witness

5 augustus 2021 (43 minuten)

Politieke intriges en persoonlijke conflicten komen aan het licht, waarna een dramatische arrestatie volgt. Kendra neemt een beslissing die bepalend is voor haar carrière.

avatar van des1

des1

Doet denken aan Under Siege. Eerste deel op een slagschip van de U.S. Navy. Deel twee aan boord van een trein.

Bij Departure een prima eerste deel over een in de oceaan gecrasht passagiersvliegtuig. Deel twee, jawel hoor, de ontsporing van een trein. Kon me na een half uur kijken in deel 1 al niet meer boeien. Ik ga de rest ook niet zien.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Vermakelijk maar niet altijd even logisch.

avatar van Diederik58

Diederik58

In deel 1 van Departure viel het nog enigszins mee hoe alles toevallig in elkaar paste, zoals het incident met de buikboot. Voorbeeld: Kendra rijdt in haar auto. Stopt ergens in de middle of nowhere. En wie stapt er gewapend in? De kroongetuige. Hoe had meneer kunnen weten waar ze zou stoppen en op welk moment? Maar in dit deel zakt je broek af van alle toevalligheden die het kloppend maakt.

Wanneer scriptschrijvers, producenten en regisseurs het publiek als randdebiel behandelen moeten ze niet klagen dat de serie wordt afgebrand.

Christopher Plumber wordt er nog ingebracht als verongelijkte crimineel met enkelband. Een eerbetoon. Maar totaal irrelevant.

Tegenvallende serie. Had meer in gezeten.

Deel 3 sla ik over. Staat ook niet op Netflix.

avatar van weerwolf79

weerwolf79

Diederik58 schreef:

Tegenvallende serie. Had meer in gezeten.

Deel 3 sla ik over. Staat ook niet op Netflix.

Het is geen kroongetuige maar de voortvluchtige die heel toevallig instapt.

Wat natuurlijk nog veel toevalliger is, is het feit dat ze binnen een paar uur naar het ongeluk al aanwezig is, terwijl het toch minstens 8 uur vliegen is en ze moet toch ook nog ergens gevraagd zijn, haar spullen hebben gepakt en alles wat er nog meer bijkomt.

Daarbij zitten er veel te veel onzinnige dingen in, overal nog grote brandhaarden, een brandweerauto die maar lukraak de lucht in spuit.