• 9.369.455 stemmen

Frontier - Seizoen 1 (2016)

Show titel: Frontier

Afleveringen: 6

Speelduur: 5 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Peter Blackie en Rob Blackie

Met: Jason Momoa, Alun Armstrong en Landon Liboiron

Oorsprong: Canada

Datum van release: zondag 6 november 2016

Eerst uitgezonden op: Discovery Channel (Canada)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Frontier

De serie vertelt het verhaal van de chaotische en gewelddadige strijd om de controle te krijgen over de rijkdom en macht in de Noord-Amerikaanse bonthandel aan het einde van de 18e eeuw. Verteld vanuit meerdere perspectieven speelt het zich af in een wereld waar de zakelijke onderhandelingen kunnen worden opgelost middels bijlgevechten en waar delicate relaties tussen inheemse stammen en Europeanen kunnen leiden tot bloedige conflicten.

Afleveringen Seizoen 1 (2016)

1. 1. A Kingdom unto Itself

6 november 2016 (55 minuten)

Nadat het HBC schip is aangemeerd bij de Nieuwe Wereld krijgt Michael Smyth de opdracht van Lord Benton om op zoek te gaan naar pelshandelaar Declan Harp. De man die verantwoordelijk is voor de moorden van de soldaten van Benton op een afgelegen buitenpost.

2. 2. Little Brother War

13 november 2016 (55 minuten)

Terwijl Douglas en Malcolm Brown onderhandelen over een lening met de welgestelde Samuel Grant, kidnap hun broer Cedric Brown een 'Lake Walker' jongen om de onderhandelingen kracht bij te zetten. Emberly neemt een groot risico waardoor ze in het vizier van Benton belandt.

3. 3. Mushkegowuk Esquewu

20 november 2016 (55 minuten)

Na een aanval, die ze niet uitgelokt hebben, op hun kamp leidt Machk de Lake Walkers om wraak te nemen op de Brown broers. Terwijl de spanningen toenemen, zet Harp alles op alles om de waarheid te vinden.

4. 4. Wolves

27 november 2016 (55 minuten)

Een onverwachte komst naar Fort James zet Lord Benton en Chesterfield op scherp. En Emberly spant samen om zich te ontdoen van een probleem. Ook op dat moment is Michael geschokt wanneer hij iemand uit zijn verleden in de baai ziet.

5. 5. The Disciple

4 december 2016 (55 minuten)

Kapitein Johnson nadert Benton steeds verder en het fort wordt versterkt met militairen als Harp en Benton tegenover elkaar komen te staan. Ondertussen onderneemt Emberly stappen om Chesterfield onder controle te krijgen.

6. 6. The Croaking Raven

11 december 2016 (55 minuten)

Er ontstaat chaos bij Fort James als Michael en Sokanon samenzweren om Harp te bevrijden uit de greep Benton.

avatar van brawljeff

brawljeff

Hier helemaal niets van meegekregen tot Netflix zich ermee ging bemoeien. Ben benieuwd!

Shaky

Mwha.... niet onder de indruk. Het begint erg veelbelovend en na aflevering 1 had ik echt zin om deze serie af te kijken. Er is echter vrijwel geen karakterontwikkeling en het verhaal is niet interessant genoeg om echt te blijven boeien. De karakters zijn weinig memorabel, al zat daar echt wel wat in. Jammer genoeg niet al te veel mee gedaan en de serie vervalt al snel in subplotjes en een enorm gerekt hoofdplot. Hier had ik meer van gehoopt.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Shaky schreef:

Ik ben het hier grotendeels mee eens alleen een halve ster minder.

avatar van Joeri_000_mm

Joeri_000_mm

6x 45 minuten is aan de magere kant. Je krijgt dan ook weinig verdieping in karakters en verhaallijn.

De sfeer, setting, kostuums, diversiteit in personages+cast vond ik wel fraai.

Hopelijk krijgt het een goed vervolg met meer inhoud, meer afleveringen en wat meer aandacht voor detail. Daar is wel perspectief voor. Een serie waar nog veel meer in zit.. *3

avatar van Number23

Number23

Seizoen 2 is al te kijken op Netflix, maar hier op de site staat ie nog niet

Shaky

Seizoen 2 al gezien Boogaa? Seizoen 1 was niet al te best, ben benieuwd of ze zich verbeterd hebben nu ze wat meer te besteden hebben dankzij de samenwerking met Netflix. Seizoen 2 staat er trouwens bij dezen op

avatar van Number23

Number23

Shaky schreef:

Nee nog niet gezien, staat op mn te lange lijst haha

Seizoen was net goed genoeg, fijn dat het slechts 6 afleveringen had

Nee nog niet gezien, staat op mn te lange lijst haha

Dat klinkt als een bekend probleem... choices, choices...

Niet zo goed als dat ik dacht,veel donkere beelden met key-gevechten,ook de slow-motion beelden tijdens deze gevechten zijn vrij irritant!

Voor de rest is de verhaal-vertelling wel ok,maar hier en daar ook wat afgeraffeld!

Jammer had meer ingezeten!!