• 9.381.105 stemmen

Goliath - Seizoen 4 (2021)

Show titel: Goliath

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 34 minuten

Ontwikkeld door: David E. Kelley, Jonathan Shapiro, David E. Kelley en Jonathan Shapiro

Met: Billy Bob Thornton, Nina Arianda en Tania Raymonde

Datum van release: vrijdag 24 september 2021

Eerst uitgezonden op: Amazon Prime Video (Nederland)

• Prime Video Bekijk seizoen 4 via Prime Video
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Goliath

Billy McBride is een aan lager wal geraakte advocaat die het grootste gedeelte van zijn tijd doorbrengt in de kroeg. Hij wordt door een vrouw ingeschakeld om een rechtszaak aan te spannen tegen een cliënt van het grote advocatenkantoor dat hij zelf ooit meehielp oprichten. Ze ontdekken een samenzwering die reikt tot aan de top van het bedrijf.

Afleveringen Seizoen 4 (2021)

1. 1. Hadleyville

24 september 2021 (49 minuten)

In het laatste seizoen keert Billy terug naar zijn roots: advocatuur en gaat Patty voor een prestigieus advocatenkantoor in San Francisco werken. Samen proberen ze een van Amerika's verraderlijkste reuzen uit te schakelen: de opioïdenindustrie.

2. 2. The Pain Killer

24 september 2021 (49 minuten)

Patty draait op voor Billy's gedrag terwijl hij de zaak nader onderzoekt.

3. 3. Signed, William Hamilton McBride

24 september 2021 (48 minuten)

Billy gaat tot het uiterste om de zaak open te houden. Sam vraagt zich af of hem aannemen wel zo'n goed idee was.

4. 4. Forcibly Removed

24 september 2021 (40 minuten)

5. 5. Spilt Milk

24 september 2021 (55 minuten)

Terwijl Billy de gevolgen van zijn gedrag draagt, wordt hij gedwongen tot een wapenstilstand met een oude vijand.

6. 6. Rundleworks

24 september 2021 (45 minuten)

Billy en Patty nemen maatregelen om een getuige te beschermen, terwijl de partners bij Margolis & True elkaar verdringen om hun zaak sterk te maken.

7. 7. Lawyer Trickery Bullshit

24 september 2021 (54 minuten)

Als Patty een verrassende getuige oproept, doet de verdediging er alles aan om zijn geloofwaardigheid te ondermijnen.

8. 8. It's Time

24 september 2021 (54 minuten)

In een laatste confrontatie met George Zax waarin alles is toegestaan, zoeken Billy en Patty gerechtigheid voor de slachtoffers van de opioïdenepidemie.

avatar van Nielojram

Nielojram

Weer genoten, jammer dat het eindigt!

avatar van kleez

kleez

Nielojram schreef:

Weer genoten, jammer dat het eindigt!

Idd!! Is het wel echt zeker dat het eindigt? Edit: ziet er naar uit van wel inderdaad. En als je de reactie van Thornton (Billy) leest krijg ik nóg meer waardering voor deze serie.

avatar van DragQueen

DragQueen

Het laatste seizoen van Goliath. Ik heb er weer met volle teugen van genoten. De sterke cast acteert weer subliem en het script steekt meer dan degelijk in elkaar. Ik heb er weer met volle teugen van genoten. Persoonlijk had ik de serie nog graag een aantal seizoenen verder zien gaan, al is het natuurlijk ook een kunst om op tijd te stoppen. Billy Bob Thornton heeft daarbij aangegeven dit vierde seizoen een mooie afronding voor zijn personage en de serie te vinden. Ik las overigens ergens dat een aantal castlieden wel oren zouden hebben naar een spin-off. In hoeverre dat tot uiting gaat komen valt nog te bezien. Helaas zal dat wel zonder Billy McBride zijn. Hoe het ook zij, dit is een topserie gebleken. Blij dat ik hem op het spoor ben gekomen. 4 Sterren.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Dit is op seizoen 1 na het sterkste seizoen en een mooi afscheid van de personages. Al hoop ik stiekem nog op een Patty-spinoff want dat was het leukste vrouwelijke personage in jaren.

Ook visueel is dit seizoen wonderschoon in beeld gebracht, met licht en donker en neon maar bovenal een fijne retro Hitchcock sfeer. Qua stijl is de serie niet erg consistent maar wat maakt het uit als het zo goed is uitgevoerd.

Enige minpuntje is misschien de casting van Simmons als Zax, ik vind hem iets te clownesk om dat personage te spelen, misschien omdat ik hem nooit meer los kan zien van de schreeuwende krantenuitgever in Spiderman.

4 sterren!