• 9.378.647 stemmen

Ontwikkeld door: Darío Madrona en Carlos Caridad-Montero

Met: Itzan Escamilla, Miguel Bernardeau en Arón Piper

Oorsprong: Spanje

Datum van release: vrijdag 18 juni 2021

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 4 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Élite

Élite gaat over drie tieners die naar Las Encinas gestuurd worden. Deze school staat in Spanje bekend als de beste en meest exclusieve van het land. Drie tieners die naar Las Encinas komen behoren echter niet tot de absolute elite, maar voor hen zit er niets anders op, nadat hun lokale school is verwoest door een aardbeving. De kinderen van rijke ouders zitten niet op de komst van dit drietal te wachten en dus barst er een hevige strijd los op Las Encinas. De confrontatie tussen de arme en de rijke studenten leidt uiteindelijk tot een moord.

Afleveringen Seizoen 4 (2021)

1. 1. El Nuevo Orden [The New Order]

18 juni 2021 (55 minuten)

Een strenge directeur en drie nieuwe leerlingen beginnen op Las Encinas. Omar en Samuel moeten zichzelf als leerlingen bewijzen. Hun vrienden proberen hierbij te helpen.

2. 2. 5 Segundos [5 Seconds]

18 juni 2021 (53 minuten)

De komst van prins Phillipe naar de school leidt tot strenge veiligheidsmaatregelen en controverse. Er bloeit nieuwe romantiek op tijdens Samuel en Omars handdoekfeest.

3. 3. Cuando Bailan las Mentiras con las Tentaciones [When Lies Dance with Temptation]

18 juni 2021 (54 minuten)

Als prins Phillippe zijn beroemde Le Bal-feest organiseert, volgt er verraad. De jaloezie tussen Guzmán en Samuel wordt steeds erger. Patrick zorgt voor wrijving.

4. 4. Soy Una... [I'm a...]

18 juni 2021 (45 minuten)

Rebe is in de war en gekwetst door Mencía's mysterieuze gedrag. Tot grote ergernis van Ari stelt Benjamín voor dat Samuel lid wordt van het debatteam.

5. 5. La Reinserción [Reintegration]

18 juni 2021 (47 minuten)

Ari en Samuel staan oog in oog bij een belangrijk en publiek debat. Na een gesprek met Ander worstelt Omar met de emotionele gevolgen.

6. 6. Te Quiero Mal [I Love You All Wrong]

18 juni 2021 (41 minuten)

Phillippe vreest dat zijn vrienden hem gebruiken om kaartjes voor het optreden van Ambar Lucid te krijgen. Rebe waarschuwt Mencía dat ze sceptisch is over Armando's hulp.

7. 7. Antes de Irme (1a Parte) [Before I Go (Part I)]

18 juni 2021 (50 minuten)

Sami vertelt Ari dat ze een keuze moet maken. Guzmán plant een romantische date. Cayetana beseft iets belangrijks. Mencía wordt in het nauw gedreven.

8. 8. Antes de Irme (2a Parte) [Before I Go (Part 2)]

18 juni 2021 (47 minuten)

De details van de aanval op Ari worden onthuld, maar de studenten van Las Encinas bewijzen opnieuw dat er altijd meer aan de hand is dan op het eerste gezicht lijkt.

avatar van Billytheklit

Billytheklit

De spanning en intriges van de voorgaande seizoenen blijken in dit seizoen volledig plaats gemaakt te hebben voor allerlei homoerotische fantasieën. Met de komst van een aantal nieuwelingen lijkt opeens zo’n driekwart van de leerlingen openlijk homo of lesbisch. Wat eerst nog voor extra spanning zorgde, wordt je nu zodanig door de strot gedouwd dat het vervelend wordt. Een minderjarige leerling die zich door een andere minderjarige leerling in het klaslokaal laat masturberen: een scène die meer past in een porno film, maar he, homo-emancipatie enzo, dus je moet er in Elite S4 aan geloven. En je kinderen ook. Ging het hier om heteroseks, dan waren de scenarioschrijvers allang verplicht naar een afkickkliniek gestuurd!.

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Teleurstellend 4de seizoen.

Ik zelfs als homo vond zoveel homoseks ook niet nodig.

Het verhaal was ook een stuk minder interessant.

Gaf ik de vorige seizoenen een dikke 4 of 4.5/5.

Kom ik dit seizoen niet verder dan een kleine 3/5.