menu
Mijn Series +

The Big Bang Theory - Seizoen 1 (2007-2008)

mijn stem
3,49 (130)
130 stemmen

Verenigde Staten
Komedie

ontwikkeld door Chuck Lorre en Bill Prady
met Jim Parsons, Johnny Galecki en Kaley Cuoco

De vrienden Sheldon, Leonard, Raj en Howard zijn echte geeks met een voorliefde voor wiskunde en fysica. Ze snappen alles op het gebied van natuur- en scheikunde en van zwaartekracht tot atomen. Maar voeg atomen samen tot een vrouw en het bevattingsvermogen van de mannen komt tot stilstand. Gelukkig hebben ze hun blonde buurvrouw Penny die lang niet zo slim is, maar wel de sociale vaardigheden beheerst.

 1. Pilot
 2. The Big Bran Hypothesis
 3. The Fuzzy Boots Corollary
 4. The Luminous Fish Effect
 5. The Hamburger Postulate
 6. The Middle Earth Paradigm
 7. The Dumpling Paradox
 8. The Grasshopper Experiment
 9. The Cooper-Hofstadter Polarization
 10. The Loobenfeld Decay
 11. The Pancake Batter Anomaly
 12. The Jerusalem Duality
 13. The Bat Jar Conjecture
 14. The Nerdvana Annihilation
 15. The Pork Chop Indeterminacy
 16. The Peanut Reaction
 17. The Tangerine Factor
zoeken in:
avatar van W B
4,0
W B
Erg leuke serie, waar de eerste seizoenen toch wel de besten zijn. Maak kennis met ene handjevol nerds, en een mooie vrouw die totaal niet bij het plaatje past... in eerste instantie. Leuke ontwikkelingen van stereotype nerds.

avatar van Seam
4,0
Overigens is die alternatieve pilot nog veel cooler dan deze, waarin Sheldon minder autistisch en aseksueel is. Daar is hij een sarcastische vrouwenhatende genie.

avatar van Black Math
3,5
Weer eens herzien. Destijds na het vijfde seizoen afgehaakt en sindsdien nog wel eens een episode gezien als ik weer eens in het vliegtuig zat en er te weinig tijd was om nog een film te zien. De herziening van dit seizoen maakt toch pijnlijk duidelijk dat de serie op een gegeven moment erg afgegleden is.

Voor zover ik de andere seizoenen die ik heb gezien kan herinneren bevat dit seizoen bevat niet de beste afleveringen, maar toch is het leuk om weer eens te zien. Geen klef gedoe met vriendinnetjes, hier draait het nog echt om wanhopige single nerds, die hun taal doorspekken met vakjargon. Nooit echt hilarisch, maar wel erg gevat en daardoor zeker grappig genoeg.

Zelf heb ik natuurkunde gestudeerd en ik kan relateren aan veel gewoontes en obsessies van de personages. Ik heb wel eens het idee dat veel mensen die geen technische opleiding gedaan hebben het idee hebben dat elke natuurkundenerd een Sheldon is. In mijn ervaring zou iedere natuurkundenerd een Sheldon willen zijn, de meesten zijn echter een Leonard: iemand met typische nerdobsessies, maar zeker geen contactgestoorde autist. Niet iemand met een binair brein, maar een echt mens met diepe gevoelens.

Sheldon is in ieder geval het leukste personage en sommige (maar zeker niet alle!) theoretische natuurkundestudenten delen zeker sommige trekjes zoals superioriteitsgevoelens ten opzichte van andere natuurkundigen (met name experimentele natuurkundigen). Zeker onder snaartheoreten waartoe Sheldon behoort lijkt de opinie dat alleen hun werk er toe doet wijdverspreid. De serie neemt dit soms op de tak, zeker in vervolgseizoenen, wat ik hoogst vermakelijk vind.

Opvallend is dat het personage Sheldon in de eerste episoden nog niet helemaal zijn identiteit gevonden had. Zo aseksueel hij in de volgende seizoenen is, is het moeilijk voor te stellen dat hij in de pilot overweegt zijn sperma te doneren.

Uiteindelijk een aardig eerste seizoen waarin geen enkele aflevering er echt uitspringt, maar waar het ook nergens echt inzakt. 3,5*.

avatar van Scarafax
4,0
Eén, zo niet dé, leukste comedy van de afgelopen jaren. Geweldige humor waar ik mij, als 80's child, perfect in kan plaatsen. Jammer dat nu het laatste seizoen is. Vind de 'opvolger' Young Sheldon tot nu toe ook wel grappig.

avatar van Ted Kerkjes
Omdat er helaas geen pagina is over de hele serie plaats ik deze (wat mij betreft bijzonder sterke) video-essays maar hier: The Adorkable Misogyny of The Big Bang Theory en The Complicity of Geek Masculinity on the Big Bang Theory.

avatar van brawljeff
3,5
Was nooit zo'n fan van deze serie, vooral door die vervelende lachband. Nu het op Netflix staat heb ik het een keer chronologisch kunnen kijken en het was toch eigenlijk wel geinig. Vooral Howard zorgt voor komische momenten.

avatar van The Oceanic Six
4,0
Ik ben een trouwe fan van TBBT, bijna vanaf het begin. Volgens mij begon ik alles te kijken toen men in Amerika rond seizoen 2 liep. Sindsdien altijd netjes trouw blijven kijken tot de grote seriefinale een paar maanden terug. Het is een serie die veelbelovend begon, maar steeds meer een Friends met geeks werd, op een negatieve manier. Ik had in de later seizoenen echt wel geregeld dat ik keek uit automatisme en niet omdat ik nou nog dolgraag wilde kijken. Gelukkig was het nog wel een behoorlijk slotseizoen, zodat de serie wel positief eindigde. Maar toch wilde ik graag weer eens in die vibe van de eerste jaren komen, dus ik ben maar overnieuw begonnen.

En als je dan dit eerste seizoen start, valt weer op hoe leuk het ooit eigenlijk wel niet was. Toen het nog alleen om de vier nerd en hun sexy buurvrouw Penny draaide. Toen Raj nog niet met vrouwen om kon gaan. Toen Howard nog een hilarische creep was die thuis woonde bij zijn schreeuwende moeder. Toen Leonard nog om Penny heen draaide. De enige die altijd een redelijk constant personage bleef was Sheldon. Die was in het slotseizoen nog net zo autistisch als hier, al hebben ze hem wel socialer gemaakt door de serie heen. Hij is hier in de beginjaren nog het leukst. Eigenlijk boeit het hem geen zier wat zijn vrienden van iets vinden, want hij weet het toch wel beter. Dat hij soms onuitstaanbaar irritant is, maakt hem meteen erg grappig. Zo grappig dat het eigenlijk jammer is dat ze er een lachband bij gebruiken, want dat heeft deze serie niet nodig. Althans, niet in de eerste jaren. De awkward dialogen, de sociaal ongemakkelijke situaties, de mimiek van de groep en het gebrek aan sociale vaardigheden is al leuk genoeg. Neem alleen al de eerste scène met Sheldon en Penny, als zij op zijn plekje van de bank gaat zitten of het Halloweenfeestje bij Penny waarbij Leonard een macho ex-vriendje van Penny probeert te imponeren.

Jammer dat ze dit niveau niet tot het einde vol konden houden. Zeker Howard was de helft minder leuk met zijn relatie met Bernadette. Gelukkig heb ik nu nog heel wat afleveringen voor de boeg voordat het drastisch minder gaat worden. Afleveringen waarbij de nerdzaken nog heel belangrijk zijn en waardoor je snapt waardoor dit uitzonderlijk populair is geworden. Ik denk dat TBBS het tijdperk na Friends goed heeft in weten te vullen.

4*

avatar van ruben633
Bazinga!
Top serie dit! Het kijkt makkelijk en voordat je het weet zit je vijf afleveringen verder. Ik denk er toch serieus over na om de dvd-box aan te schaffen wanneer al twaalf seizoenen uit zijn op dvd.

avatar van PEN15
Was nooit zo'n fan van deze serie, vooral door die vervelende lachband.


Zeg dat wel. Ik hoorde over een gastrol van Yeardley Smith (Lisa Simpson) en heb dat fragment even opgezocht. Het lijkt of na elke zin de laugh track wordt afgespeeld, buiten proporties alsof het meer parodie is. Dit wekte al eerder tot ergernis, daardoor zapte ik dit meteen weg als het op teevee te zien was.

Sinds wanneer is dit zo eigenlijk? Ik kan me niet herinneren dat er vroeger ook zulke korte intervallen met de laugh track gebruikt werden in the nanny, fawlty towers of.. zelfs in Married with Children werd de humor niet zo buitensporig besprenkeld met het lachbandje. Heeft Big Bang niet nodig, want geinig is het vanzelf. Het typetje Sheldon Cooper strooit met moeilijke woorden waar ik nog nooit van gehoord heb, trudged, menial, precariously, en waarschijnlijk de gemiddelde kijker ook niet, wat ook wel de grap zal zijn.

avatar van EMBV
4,0
In het eerste seizoen draait het nog hoofdzakelijk om de vier nerds vrienden en hun nieuwe buurvrouw. Sheldon gespeeld door Jim Parsons speelt zijn rol echt geweldig, als je Sheldon al ziet begin je al te lachen. Hij zet ook op mooie manier het autisme neer. Gewoon geweldig.

Top serie die al vanaf aflevering 1 je aan het lachen brengt. Seizoen 1 is een must-have voor een fan van deze serie, je leert er goed de hoodrolspelers in kennen.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:30 uur

geplaatst: vandaag om 14:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.