• 145.945 films
 • 7.513 series
 • 22.890 seizoenen
 • 506.391 acteurs
 • 317.415 gebruikers
 • 8.344.402 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Big Bang Theory (2007-2019)

12 seizoenen
3,67 1.528 stemmen + Mijn stem

Status: Beëindigd

Genre: Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten

Ontwikkeld door: Mark Cendrowski

Met onder meer: Jim Parsons, Johnny Galecki en Kaley Cuoco

IMDb beoordeling: 8,1 (767.619)

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: 24 september 2007

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Big Bang Theory

De vrienden Sheldon, Leonard, Raj en Howard zijn echte geeks met een voorliefde voor wiskunde en fysica. Ze snappen alles op het gebied van natuur- en scheikunde en van zwaartekracht tot atomen. Maar voeg atomen samen tot een vrouw en het bevattingsvermogen van de mannen komt tot stilstand. Gelukkig hebben ze hun blonde buurvrouw Penny die lang niet zo slim is, maar wel de sociale vaardigheden beheerst.

Externe links

Social Media

Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Sheldon Cooper

Leonard Hofstadter

Howard Wolowitz

Rajesh Koothrappali

Emily Sweeney

Stuart Bloom

Amy Fowler

Bernadette Rostenkowski

Leslie Winkle

Video's en trailers

Alle Media

Meningen over The Big Bang Theory

Let op: Onderstaande reviews en/of comments zijn slechts een willekeurige greep van het totaal. Wanneer je een review wilt schrijven of een comment wil plaatsen kan dat op een seizoenspagina.

avatar van Ajax&Litmanen1

Ajax&Litmanen1

 • 1865 berichten
 • 543 stemmen
zaterdag 3 augustus 2019
The Big Bang Theory seizoen 2 Ah, wat is het toch een verademing om de reeks geheel opnieuw te kijken en in de jaren zonder Amy en Bernadette nog te zitten. De jaren waarin het gewoon om 4 wereldvreemde vrienden en de mooie buurvrouw gaat. Ik was even vergeten hoe erg ik destijds ook alweer genoot van TBBT, maar ik kijk het nu in een hoog tempo, dus dat zegt voldoende. Afleveringen zitten nog vol met awkward dialogen over sociaal onhandige zaken, diepgaande nerdzaken (Sheldon en Stuart die ruzie maken over het DC universum) of diepgaande wetenschappelijke of wiskundige thema's. Ondanks dat niet elke grap een dikke hit is, moet ik wel geregeld lachen. Maar vooral omdat iedereen nog is wie ze ooit waren.

Vooral Howard is hier nog heerlijke creepy. Zijn dialogen met zijn schreeuwende moeder die je nooit in beeld ziet vind ik nog steeds genieten. Maar ook zijn toespelingen richting Penny. Wat bezielde Chuck Lorre om hem later in de serie aan Bernadette te koppelen waarmee al zijn hilarische eigenschappen bijna verdwenen? Verder blijft Jim Parsons absoluut fantastisch met zijn Sheldon-vertolking. Je voelt je als kijker gewoon geregeld ongemakkelijk, zo moeilijk kan hij doen of zo wereldvreemd als hij reageert. Of anderen die hier juist weer raar op reageren, zoals Penny die niet om kan gaan met haar lening die ze bij Sheldon open heeft staan. En ook de crush van Leonard richting Penny is hier nog leuk en sympathiek. Lekker ongemakkelijk ook als Stuart haar plots mee uit neemt.

4,5*
avatar van Ajax&Litmanen1

Ajax&Litmanen1

 • 1865 berichten
 • 543 stemmen
zondag 21 juli 2019
The Big Bang Theory seizoen 1 Ik ben een trouwe fan van TBBT, bijna vanaf het begin. Volgens mij begon ik alles te kijken toen men in Amerika rond seizoen 2 liep. Sindsdien altijd netjes trouw blijven kijken tot de grote seriefinale een paar maanden terug. Het is een serie die veelbelovend begon, maar steeds meer een Friends met geeks werd, op een negatieve manier. Ik had in de later seizoenen echt wel geregeld dat ik keek uit automatisme en niet omdat ik nou nog dolgraag wilde kijken. Gelukkig was het nog wel een behoorlijk slotseizoen, zodat de serie wel positief eindigde. Maar toch wilde ik graag weer eens in die vibe van de eerste jaren komen, dus ik ben maar overnieuw begonnen.

En als je dan dit eerste seizoen start, valt weer op hoe leuk het ooit eigenlijk wel niet was. Toen het nog alleen om de vier nerd en hun sexy buurvrouw Penny draaide. Toen Raj nog niet met vrouwen om kon gaan. Toen Howard nog een hilarische creep was die thuis woonde bij zijn schreeuwende moeder. Toen Leonard nog om Penny heen draaide. De enige die altijd een redelijk constant personage bleef was Sheldon. Die was in het slotseizoen nog net zo autistisch als hier, al hebben ze hem wel socialer gemaakt door de serie heen. Hij is hier in de beginjaren nog het leukst. Eigenlijk boeit het hem geen zier wat zijn vrienden van iets vinden, want hij weet het toch wel beter. Dat hij soms onuitstaanbaar irritant is, maakt hem meteen erg grappig. Zo grappig dat het eigenlijk jammer is dat ze er een lachband bij gebruiken, want dat heeft deze serie niet nodig. Althans, niet in de eerste jaren. De awkward dialogen, de sociaal ongemakkelijke situaties, de mimiek van de groep en het gebrek aan sociale vaardigheden is al leuk genoeg. Neem alleen al de eerste scène met Sheldon en Penny, als zij op zijn plekje van de bank gaat zitten of het Halloweenfeestje bij Penny waarbij Leonard een macho ex-vriendje van Penny probeert te imponeren.

Jammer dat ze dit niveau niet tot het einde vol konden houden. Zeker Howard was de helft minder leuk met zijn relatie met Bernadette. Gelukkig heb ik nu nog heel wat afleveringen voor de boeg voordat het drastisch minder gaat worden. Afleveringen waarbij de nerdzaken nog heel belangrijk zijn en waardoor je snapt waardoor dit uitzonderlijk populair is geworden. Ik denk dat TBBS het tijdperk na Friends goed heeft in weten te vullen.

4*
avatar van Black Math

Black Math

 • 130 berichten
 • 105 stemmen
donderdag 25 januari 2018
The Big Bang Theory seizoen 5 Niet de eerste keer dat ik door een huwelijk een komedieserie heb zien afglijden, omdat het alleen maar om het voorbereiden van het huwelijk gaat.

Dit seizoen draait dus ook om een komend huwelijk, namelijk dat van Howard, die ze nooit aan de vrouw hadden moeten laten gaan. In plaats van dat hij met vreemde ideeën tevergeefs achter de vrouwen aangaat, krijgen we dus dat huwelijksgezeik. En in plaats van grappen rondom technologie, wetenschap en science fiction krijgen we meer en meer van die typische Amerikaanse humor die zich richt op ongemakkelijke situaties (bijvoorbeeld het vrijgezellenfeest, maar ook het schilderij van Amy).

Personages die leuk waren zijn het al lang niet meer. Howard heb ik al genoemd, maar het geldt net zo goed voor Amy, wiens persoonlijkheid haaks lijkt te staan op hoe ze geïntroduceerd werd: in sociaal contact geïnteresseerd, de hele tijd stompzinnig dwepen met Penny en pogen dieper contact met Sheldon te krijgen (toegegeven, de aflevering dat Amy overdracht en suggestie gebruikt om bij hem sterkere gevoelens op te wekken was wel aardig). Raj is al helemaal niet leuk meer met de hele tijd grappen over dat hij geen homo is maar wel zo overkomt.

Het moge duidelijk zijn. Net als de vorige keer dat ik de serie zag haak ik ook deze keer na dit seizoen af. 1*. Het in een vliegtuig incidenteel zien van een aflevering van volgende seizoenen maakt me duidelijk dat het na dit seizoen alleen nog maar erger is geworden.
avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 1865 berichten
 • 543 stemmen
donderdag 19 maart 2020
The Big Bang Theory seizoen 10 Dit is wel echt het seizoen waar ik tegenop keek voor een nieuwe kijkbeurt. Gelukkig ben ik er snel doorheen gevlogen wegens de Corona-ellende, dan heb je toch wat meer tijd over. Het is het seizoen dat echt alle entertainment eruit is gewrongen en we alleen nog kunnen kijken naar vreselijk slecht geschreven stukken over de ATTENTION: SPOILER ALARM!
baby van Howard en Bernadette. Echt tergend vervelende afleveringen zijn dat. Bernadette is al geen leuk personage, maar hier is ze ronduit onuitstaanbaar. Howard is ook definitief vermoord en is nu een ATTENTION: SPOILER ALARM!
huispapa in plaats van een grappige, wat creapy nerd. Datzelfde geld voor Raj en Stuart, die de nichterige babysitters mogen spelen, ook echt vreselijk vervelend om naar te kijken. En dan hebben we nog Sheldon, die plots zich als ATTENTION: SPOILER ALARM!
een womaniser gedraagt richting Amy. Sheldon die plots seksuele opmerkingen maakt, geregeld seks wil en Amy wil verleiden. Het is echt te triest voor woorden dat ze zelfs het beste personage uit de serie zo hebben weten te verknallen en er een personage van hebben gemaakt die hij nooit zou zijn geworden. En ook bij Leonard en Penny zit er nog weinig puf in. Die hebben geen vervelende rollen, maar ze maken ook vrij weinig mee. Dat militaire project van de mannen weet ook geen leuke verhaallijn te creëren. Het is dat ik weet dat seizoen 11 en zeker 12 nog wat leuker weet worden, anders was ik met een depressie aan de laatste twee seizoenen begonnen.

2*