• 9.376.030 stemmen

Life in Colour - Seizoen 1 (2021)

Alternatieve titel: Attenborough's Life in Colour

Afleveringen: 3

Speelduur: 2 uur en 23 minuten

Ontwikkeld door: Colette Beaudry en Stephen Dunleavy

Met: David Attenborough (stemrol) en Joerg Wiedenmann

Oorsprong: Australië / Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 28 februari 2021

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Life in Colour

Deze docuserie verkent de natuur met innovatieve technologie vanuit een fris perspectief. Centraal staat dat de dieren kleur gebruiken om te overleven en te gedijen in het wild. “Life in Colour” onderzoekt de vitale rol die kleur speelt in het dagelijks leven van vele verschillende soorten.

Afleveringen Seizoen 1 (2021)

1. 1. Seeing in Colour

28 februari 2021 (49 minuten)

Een mandril pronkt met zijn kleur, terwijl vogels en vlinders bijzondere schouwspelen opvoeren. Een bidsprinkhaankreeft laat zich gelden en rode kikkers gaan in gevecht.

2. 2. Hiding in Colour

7 maart 2021 (50 minuten)

Verstoppen, pronken, bedriegen of misleiden? Deze meestervermommers transformeren zichzelf om te schuilen voor jagers of om hun volgende maaltijd veilig te stellen.

3. 3. Chasing Colour

22 april 2021 (44 minuten)

De crew vertelt hoe ze met een baanbrekend camerasysteem een verborgen wereld in verschillende leefgebieden en moeilijke omstandigheden in beeld hebben weten te brengen.

avatar van brawljeff

brawljeff

Interessante documentairereeks over het gebruik van kleur en camouflage in het dierenrijk. Zelf heb ik de afleveringen verdeeld over een langere periode, omdat het wel vrij eentonig is voor een natuurserie. Zeer fascinerend om te ontdekken hoeveel we als mens niet zien. De voice over van Sir David is zoals we gewend zijn weer een fijne toevoeging.

avatar van james_cameron

David Attenborough blijft in razend tempo natuurdocumentaires maken, alsof zijn leven er van afhangt. Iets dat gezien zijn leeftijd ook wel een beetje zo is natuurlijk. Dit is een prachtig in beeld gebrachte driedelige reeks over het gebruik van kleur in de dierenwereld. Weinig dat we nog niet eerder hebben gezien, maar de kwaliteit van de opnamen is hier wel fenomenaal mooi. De derde aflevering is een veredelde making of, maar ook die is de moeite waard. Attenborough praat alles weer fraai aan elkaar met zijn gebruikelijke enthousiasme.